ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2015

Εύη Χριστοφιλοπούλου: Η κυβέρνηση δεν έχει εθνικό σχέδιο και πυξίδα


Απόσπασμα από την ομιλία της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη Βουλή, στις 15/07/2015:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μίλησε πριν από λίγο η κ. Γεννηματά, η Πρόεδρος του Κινήματός μας, και σας είπε πολύ συγκεκριμένα τις δικές μας προσπάθειες για να στηριχθεί η ελληνική Κυβέρνηση και οι ελληνικές θέσεις, να στηριχθεί στους ευρωπαίους σοσιαλιστές, όπως στον κ. Ολάντ –που τον λέγατε "Ολαντρέου" κάποτε- στον κ. Ρέντσι, στον κ. Φάιτμαν και στον κ. Γκάμπριελ, αλλά και στους άλλους, όπως τον κ. Σούλτς, τους σοσιαλιστές. Γι’ αυτούς, λοιπόν, λίγους μήνες πριν ο Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου κ. Παπαδημούλης και σημαίνον στέλεχός σας έλεγε τι; Έλεγε το αυτονόητο, ο κ. Παπαδημούλης, όταν του έλεγαν ότι είμαστε "δώδεκα-ένα". Έλεγε ότι έχουμε τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.
Εμείς, λοιπόν, βρεθήκαμε δίπλα στην ελληνική Κυβέρνηση, παρά το γεγονός ότι αν αναλογιστούμε μαζί, θα δούμε ότι αυτό που συνετελέσθη τους πέντε τελευταίους μήνες δεν έχει προηγούμενο. Διότι μακριά και από εμένα τα "success stories"

Όμως, θέλω να απευθυνθώ και στον κόσμο που μας ακούει και να ρωτήσω ευθαρσώς το εξής: Τον Γενάρη που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα και ο ελληνικός λαός έβγαινε από πέντε χρόνια κόπων, θυσιών και αδικιών, για να μπορέσει να παραμείνει η χώρα χωρίς αυτό που είπε ο κ. Καμμένος, ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, την ασύντακτη χρεοκοπία, σ’ αυτή την κατάσταση που ήταν η χώρα, οι τράπεζες υπήρχαν – είχαν κάποια προβλήματα, αλλά υπήρχαν!  και ο κ. Βαρουφάκης χάρισε 11 δισεκατομμύρια με κατεύθυνση του κ. Τσίπρα. Γιατί;

Υπογράψατε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, στις 20 Φλεβάρη μια παράταση του δευτέρου μνημονίου με όλα τα παραρτήματα, τα οποία ζητήσαμε να κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων και δεν κατατέθηκαν ποτέ. Γιατί άραγε, κύριε Υπουργέ της Οικονομίας; 
Διότι αυτό που μας φέρατε να ψηφίσουμε σήμερα και που είναι η συμφωνία, το λέει καθαρά. Έχει χαθεί η αξιοπιστία. Η συμφωνία λέει μέσα ότι χάθηκε η αξιοπιστία. Και γιατί; Διότι μέσα σ’ αυτό το κείμενο της 20ης Φλεβάρη που υπέγραψε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπήρχε δέσμευση με φαρδιά πλατιά την υπογραφή του πρώην Υπουργού, ο οποίος αφού δραπέτευσε στην Αίγινα, ήρθε σήμερα να μας πει ότι αυτά είναι γελοιωδέστατα. Εκεί, λοιπόν, υπήρχε η υπογραφή του κ. Βαρουφάκη και έλεγε τι άλλο; Έλεγε ότι δεν θα γίνουν μονομερείς ενέργειες.

Τι κάνατε, όμως; Τη θεωρία των κουτόφραγκων: "Άσε, δε βαριέσαι!", "Έλα μωρέ!", "Θα γίνει και αυτό", που έλεγε ο Υπουργός κ. Φλαμπουράρης. Αυτή είναι η αντίληψη, αυτή είναι η κοσμοθεωρία σας! "Έλα μωρέ, θα γίνει και αυτό". "Θα τους κοροϊδέψουμε τους κουτόφραγκους". "Θα κλείσουμε το μάτι σε παντός είδους συντεχνίες, σε παντός είδους ρουσφέτια, σε παντός είδους πελατειακά…" 
(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ ΣΚΟΥΦΑ: Τι λες; Τι είναι αυτά που λες;

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, αυτό λέω! Αυτό λέω! Αυτό λέω και αυτό κάνατε!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κυρίες και κύριοι, σας παρακαλώ! Γιατί έτσι τώρα που τελειώνουμε; Μην τα χαλάτε τώρα!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Και σας το λέμε εμείς, που μας λοιδορήσατε και μας είπατε "σκυλιά" και μας είπατε "γερμανοτσολιάδες". Και αυτοί οι "γερμανοτσολιάδες" του ΠΑΣΟΚ σήμερα βάζουμε πλάτη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Αυτά είναι παρελθόν.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Δίπλα στους σοσιαλιστές, βάλαμε πλάτη και συνεχίζουμε να βάζουμε πλάτη, για να μην πάει…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΑΠΠΑΣ: Μη βάζετε πλάτη!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Να μην βάζουμε, έτσι;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Παρακαλώ, κύριε συνάδελφε! Συνεχίστε, κυρία Χριστοφιλοπούλου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΕΥΗ) ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ: Εδώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πρέπει να αποφασίσουμε με ποια Αριστερά θα πάμε και ποια θα αφήσουμε. Εμείς είμαστε σοσιαλδημοκράτες, σοσιαλιστές. Εσείς είστε η Αριστερά. Μιλώ στον ΣΥΡΙΖΑ τώρα, γιατί έχουμε δύο Αριστερές. Έχουμε τη "δραχμαριστερά", που δεν εξήγησε ποτέ στον ελληνικό λαό, αφού μπει στο Νομισματοκοπείο πώς ακριβώς θα είναι η χώρα την επόμενη μέρα. Άκουσα κάποια ψήγματα στην ομιλία του κ. Καμμένου για το πώς θα καταρρακωθεί η οικονομία. 

Οι τράπεζες που σήμερα είναι στο σημείο μηδέν, θα πάψουν να υπάρχουν παντελώς, οι χαμηλοσυνταξιούχοι πρώτοι θα πληγούν, διότι δεν θα μπορούν καν να πάρουν τη σύνταξή τους και οι άνεργοι δεν θα έχουν ποτέ στον "ήλιο μοίρα", γιατί εκτός των άλλων δεν μπορείτε να επαίρεστε, κύριε Υπουργέ της Οικονομίας και της Ανάπτυξης, κύριε Σταθάκη, γιατί ακόμα και το ΕΣΠΑ αυτούς τους έξι μήνες το έχετε τελείως τελματωμένο.

Μιλάμε, λοιπόν – και ολοκληρώνω, κύριε Πρόεδρε   για μια κυβέρνηση η οποία δεν έχει εθνικό σχέδιο, για μια κυβέρνηση που δεν έχει πυξίδα και είναι μεταξύ της "δραχμαριστεράς" και της Αριστεράς του "θύματος των πραξικοπημάτων". 
Των πραξικοπημάτων ποιων, κύριε Φίλη; Των σοσιαλιστών; Ποιο είναι το πραξικόπημα, κύριε Φίλη; Ο κ. Ολάντ έκανε πραξικόπημα; Ποιοι έκαναν το πραξικόπημα;

Αποφασίστε, λοιπόν. Κυβερνήστε, λοιπόν. Η χώρα έχει Κυβέρνηση. Η Αντιπολίτευση σήμερα στέκεται με αίσθημα ευθύνης και λέει: "Η χώρα δεν θα πέσει στα βράχια. Η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ. Η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη. Δεν θα περάσουν τα σχέδια των δραχμολάγνων Υπουργών σας που κάθονται στους θώκους και θέλουν να πέσει η χώρα στα βράχια. 
Ναι στην Ευρώπη. 
Ναι στο ευρώ. 
Όχι στα κρυφά σχέδια, στα plan B, στους δραχμολάγνους και σε όλα αυτά που θέλουν να μας οδηγήσουν στο Grexit."

Γι’ αυτό, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το ΠΑΣΟΚ δεν απεκδύεται τις ευθύνες του, αλλά είναι και υπερήφανο για όλα όσα έχει κάνει και στέκεται εδώ, μπροστά σας, και λέει "θα βάλουμε πλάτη". Για να σας ακούσουμε. Για να σας ακούσουμε, τι θα κάνετε εσείς;»
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)