ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Το παράπονο του Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Γιουνκέρ: Μας χώριζαν μόνο 60 εκατ. ευρώ για συμφωνία – Ποτέ δεν την ήθελαν

Μόλις 60 εκατ. ευρώ χώριζαν Ελλάδα και Ευρώπη από συμφωνία όταν η ελληνική κυβέρνηση αποχώρησε αιφνιδιαστικά από τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ σύμφωνα με τον ιστότοπο Politico.

Μιλώντας σε μέλη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, σε μια συνάντηση κεκλεισμένων των θυρών, ο Λουξεμβούργιος πολιτικός είπε, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται η ιστοσελίδα, ότι «ένα ‘όχι’ στο δημοψήφισμα της Κυριακής σημαίνει ότι η Ελλάδα αποχωρεί από το ευρώ».

Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε σε ευρωβουλευτές του ΕΛΚ ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ ήταν «πολύ κοντά» στην επίτευξη συμφωνίας με την Αθήνα και ότι η ελληνική κυβέρνηση ποτέ δεν ήθελε μια συμφωνία.

Ακόμη, ο κ. Γιουνκέρ φέρεται να εξαπέλυσε εκ νέου σφοδρή κριτική στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης αρνήθηκαν μια συμφωνία, με τον υπουργό Οικονομικών να δίνει εντολή στους έλληνες διαπραγματευτές να αποχωρήσουν από το τραπέζι ενώ η συμφωνία ήταν κοντά.

«(Ο Γιουνκέρ) είπε ότι ήμασταν έτοιμοι να επισπεύσουμε την εκταμίευση κονδυλίων στην Ελλάδα και η ελληνική κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά, κάτι που τους έπεισε ότι (οι Έλληνες) δεν ενδιαφέρονταν για μια συμφωνία και το θέμα ήταν ιδεολογικό» δήλωσε στο Politico ευρωβουλευτής ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ακόμη ότι οι Τσίπρας και Βαρουφάκης, άλλαζαν συνεχώς τους όρους της διαπραγμάτευσης και ήταν απρόθυμοι για συμφωνία παρά το γεγονός ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ έκαναν βήματα πίσω.

Οι πηγές ανέφεραν μάλιστα ότι ο κ. Γιουνκέρ αμφισβήτησε την ικανότητα των Ελλήνων να οργανώσουν ένα δημοψήφισμα για την ΕΕ μέσα σε λίγες μέρες – προσθέτοντας ότι έχει ένα σχέδιο για τη Δευτέρα, αναλόγως της ψήφου των Ελλήνων, σχέδιο που δεν αποκάλυψε.

Πάντως, αυτό που αρκέστηκε να πει επισήμως ο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ στους δημοσιογράφους είναι ότι οι Έλληνες δεν είχαν «βούληση για συμφωνία». (πηγή)