ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015

Ευ. Βενιζέλος: Η κυβέρνηση βρίζει την αντιπολίτευση που τη στηρίζει με τις ψήφους της!

Η κακοήθεια, η αχαριστία, το θράσος και η επιθετικότητα είναι χαρακτηριστικά γνωρίσματα του κομπλεξικού και αμετανόητου ηλίθιου...


Βουλή, 22/07/2015- ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Ο κ. Καμμένος σε ένα πολιτικό παραλήρημα αναφέρθηκε και στο πρόσωπό μου και στην προηγούμενη Κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ.
Κάποτε όταν…
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Ησυχία παρακαλώ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: …ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο Γέρος της Δημοκρατίας διεκόπη υβριζόμενος από έναν Βουλευτή της Αντιπολίτευσης, ρώτησε: «Ποιος το είπε αυτό;» και λέει: «Εγώ». Και του απαντά: «Τότε δεν έχει καμία σημασία».

Θα μπορούσα να πω το ίδιο για τον κ. Καμμένο. Όμως, ο κ. Καμμένος είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας. Είναι κυβερνητικός εταίρος του κ. Τσίπρα. Έκαναν ό,τι έκαναν, έφεραν τη χώρα στο σημείο που την έφεραν και στην προηγούμενη κρίσιμη ψηφοφορία συγκέντρωσαν εκατόν είκοσι τρεις ψήφους της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Και η Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου στηρίζεται στις ψήφους της αντιπολίτευσης, της υβριζόμενης, της λοιδορούμενης, της συκοφαντούμενης.

Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει αυτή η εικόνα και αυτό το θράσος; Μια Κυβέρνηση που δεν ελέγχει την πλειοψηφία της και δεν πείθει τους Βουλευτές της, σπαραζόμενη, που αντιφάσκει, που πρέπει να απολογηθεί γι’ αυτά που είπε και γι’ αυτά που έκανε, στηρίζεται στην ψήφο της αντιπολίτευσης, την απειλεί, την υβρίζει και αυτό είναι η βάση της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος και της εθνικής στρατηγικής.

Κύριε Πρόεδρε, είμαι βαρύτατα θιγμένος, όχι για αυτά που είπε ο κ. Καμμένος αλλά γιατί ως ένας από τους Βουλευτές της Αντιπολίτευσης, αναγκάζομαι για λόγους εθνικής ανάγκης να ψηφίζω, παρέχοντας έμμεσα την ανοχή μου στην Κυβέρνηση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Πρέπει να αντιληφθούν, λοιπόν, οι σήμερα κυβερνώντες ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, ότι η πρώτη θεσμική προϋπόθεση για να πορεύεται ο τόπος είναι ο σεβασμός στην αλήθεια, ο σεβασμός στον αντίπαλο, ο σεβασμός στην ιστορία του τόπου. 
Δεύτερη προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα συμφωνημένο πλαίσιο λειτουργίας της Βουλής, να υπάρχει Προεδρείο της Βουλής και εγγύηση εφαρμογής του Κανονισμού της Βουλής.

Τρίτον, να δεσμευτεί ο κ. Τσίπρας για το χρονοδιάγραμμα των πολιτικών εξελίξεων. Να μας πει, όχι μόνον πού και πώς πορεύεται, αλλά και σε ποιο χρονοδιάγραμμα πορεύεται η Κυβέρνηση του και η χώρα.

Και αφού συμβούν όλα αυτά, πρέπει να ζητήσει από τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να δουν αν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ανασυσταθεί η εθνική στρατηγική, η μία και μόνη, αυτή που εφαρμόσαμε, αυτή που είπαμε ως αλήθεια στον ελληνικό λαό, αυτή που την αντικρούσατε και την ευτελίσατε προεκλογικά, λέγοντας πολλαπλά ψέματα: ψέματα πριν τις εκλογές του Ιανουαρίου, ψέματα κατά τη διάρκεια του χαμένου εξαμήνου, ψέματα στο δημοψήφισμα, ψέματα ακόμα και τώρα.

Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχουν οι συνεπείς, οι σταθεροί, οι έντιμοι, με τους οποίους μπορεί να διαφωνείς, αλλά έχουν μία άποψη, και υπάρχουν και αυτοί που νομίζουν ότι θα κάνουν εισπήδηση στον χώρο της κεντροαριστεράς ή σοσιαλδημοκρατίας του ευρωπαϊκού μετώπου με τη στήριξη διαφόρων κύκλων εντός, αλλά και εκτός Ελλάδος. Απαιτούμε και απαιτώ και προσωπικά σεβασμό, όχι σε μένα, αλλά στο λαό, δηλαδή στην αλήθεια. Και δεν θέλω καμία διευκρίνιση από τον κ. Καμμένο.
Θέλω ο κ. Τσίπρας να επιβάλλει και στον κ. Καμμένο και στους Υπουργούς του έναν τρόπο συμπεριφοράς, που αν μη τι άλλο να ανταποκρίνεται στην σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα λόγω των ενεργειών του κ. Τσίπρα και των συνεργατών του. (Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ)
(...)
Κύριε Πρόεδρε, όταν ο καθένας ασκεί ένα αξίωμα, έχει και την ευθύνη για τον τρόπο που το διαχειρίζεται. Υπάρχουν ευθύνες - τρέχουσες ευθύνες - για το πόσο κόστισε το χαμένο εξάμηνο, γιατί έφτασε να πληρώνουμε αυτόν τον λογαριασμό, γιατί έχουμε ανάγκη από τέτοιο δάνειο, γιατί εκτινάχθηκε το δημόσιο χρέος, γιατί πρέπει να ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες ξανά. Οι ευθύνες αυτές είναι ανοιχτές, ζωντανές, και θα διερευνηθούν.

Όσον αφορά τα υποβρύχια, τα υποβρύχια επί των ημερών μου ήταν αντικείμενο της πιο διαφανούς, της πιο υγιούς σύμβασης που ψήφισε ως νόμο του κράτους η Βουλή των Ελλήνων, με τον νόμο του 2010, που στήριξε και μέρος της Αντιπολίτευσης.

Έχουμε αποκτήσει την ιδιοκτησία των υποβρυχίων και δώσαμε αξία στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, που είχε πληρώσει το ελληνικό δημόσιο πριν αναλάβω εγώ.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι! Κύριοι, σας παρακαλώ! Ησυχία!

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: Εσείς τώρα παραλάβατε τα υποβρύχια στο ναύσταθμο και στον Σκαραμαγκά υπό τη διαχείριση του Πολεμικού Ναυτικού με βάση το νόμο που ψήφισε ο κ. Αβραμόπουλος. Έχετε παραλάβει ανοιχτές διαιτητικές δίκες στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Προσέξτε - και κρούω τον κώδωνα της προσοχής σας και την ευθύνης σας - να υπερασπιστείτε τα συμφέροντα του δημοσίου, να υπερασπιστείτε τη σύμβαση του 2010 και το νόμο του κράτους, να εφαρμόσετε τις εγγυήσεις διαφάνειας που ο νόμος αυτός περιέχει.

Και μην τολμήσετε να αλλάξετε το νόμο περί εξοπλισμών, που έχω εισηγηθεί κι έχει ψηφίσει η Βουλή το 2010. Σταματήσετε τα τεχνάσματα, σταματήστε τα κόλπα, σταματήστε τους αστείους παιδαριώδεις υπαινιγμούς. Δεν περνούν αυτά σε εμάς, δεν περνούν αυτά σε εμένα. Προσέξτε τι κάνετε τώρα επί της θητείας σας.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Το κυριότερο είναι η ευθύνη απέναντι στην ιστορία, τα δημόσια οικονομικά, το γεγονός ότι έχουμε περιέλθει σε ύφεση, το γεγονός ότι η χώρα πήγε χρόνια πίσω μέσα σε πέντε μήνες. Κι εκεί δεν είστε απλώς χειροκροτητής του κ. Τσίπρα. Εκεί είστε συνυπεύθυνος.