ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 28 Ιουλίου 2015

Η χώρα βουλιάζει κι ο Τσίπρας περί τα κομματικά τυρβάζει...

Μου θυμίζει την παροιμία: «Το λύκο τον κουρεύανε, "αφήστε με γιατί παν τα πρόβατα!"»


Στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ: 
«Σε όλη αυτή την πορεία, έγιναν ορατές οι διαφορές στρατηγικού προσανατολισμού ανάμεσα στην πλειοψηφία της κοινοβουλευτικής ομάδας, που ενέκρινε τις βασικές κατευθύνσεις της κυβερνητικής πολιτικής, και τη μειοψηφία, που εξέφρασε διαφορετική άποψη. Το ζήτημα είναι υπαρκτό. 
Η στρατηγική μας πρέπει να αποσαφηνιστεί με νηφαλιότητα και ωριμότητα, μέσα από συντεταγμένες διαδικασίες, που να εμπλέκουν το σύνολο των κομματικών δυνάμεων. Γι' αυτό πρέπει να δρομολογηθεί το συντομότερο δυνατόν η συνεδριακή διαδικασία, όπως προβλέπεται από το καταστατικό.
(...)
Υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε την ενότητα του κόμματος»

Όταν μιλάει για περιφρούρηση της ενότητας του κόμματος, είναι προφανές ότι ο Αλέξης Τσίπρας φιλοδοξεί να τετραγωνίσει τον κύκλο! Διότι πώς είναι δυνατόν να συμπορευθούν εκείνοι που επιδιώκουν έξοδο από την Ευρωζώνη και επιστροφή στη δραχμή με αυτούς που επιδιώκουν την πάση θυσία παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και στο ευρώ; Μια τέτοια "ενότητα", αν τα καταφέρει ο Τσίπρας να την πετύχει, θα είναι επίπλαστη και σκοπό θα έχει την εξαπάτηση του λαού για τρίτη φορά ώστε σε ενδεχόμενες εκλογές να πάρει ξανά την πρωτιά και το μπόνους των 50 εδρών, και κατόπιν ν' αρχίσουν και πάλι τα όργανα.


Εν τω μεταξύ ο Λαφαζάνης, που έχει τον Λένιν για ήρωα και πρότυπό του και οραματίζεται να κάνει την Ελλάδα παλαιοκομμουνιστική, δεν μασάει από "συντροφικά" γλυκόλογα του Τσίπρα και μίλησε έξω από τα δόντια στη χθεσινή εκδήλωση της ISKRA. Παραθέτω χαρακτηριστικά αποσπάσματα:


«Iskra ξέρετε, στα ρωσικά, σημαίνει σπίθα

Και η Iskra ήταν η πρώτη επαναστατική εφημερίδα του Λένιν στα σκληρά τσαρικά χρόνια της Ρωσίας, η οποία δικαίωσε πλήρως τον τίτλο της. 
Η δική μας Iskra πήρε από εκεί το όνομα της.»
(...)
«Αυτό το μεγάλο βαθύτατα ταξικό και βαθύτατα πατριωτικό και δημοκρατικό "ΟΧΙ" του ελληνικού λαού, το οποίο διατράνωσαν πρώτα από όλα τα πιο μεγάλα θύματα των μνημονίων και τα πιο φτωχά πληβειακά στρώματα της κοινωνίας μας, οι περιφρονημένοι και καταφρονεμένοι αυτής της χώρας. Αυτό, λοιπόν, το ταξικό και πατριωτικό "ΟΧΙ" έχει καταστεί φωτεινό ορόσημο για τον τόπο και την πορεία του.»
(...)
«Κάνουν μέγα λάθος αν κάποιοι πιστεύουν ότι το 62% του "ΟΧΙ" ήταν μια Κυριακάτικη λαϊκή μπόρα που πέρασε. Κάνουν μέγα λάθος όσοι νομίζουν ότι το "ΟΧΙ" αυτό ήταν μια παροδική εφήμερη λαϊκή έκρηξη που μπορεί να χειραγωγηθεί από τα πάνω.» 
(...)
«Αυτό το "ΟΧΙ" συνεχίζεται και εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι αυτό το "ΟΧΙ" να θριαμβεύσει, με μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς προστάτες και κηδεμόνες, μια Ελλάδα δημοκρατική, προοδευτική και σε τελική ανάλυση σοσιαλιστική.»
(...)
«Στη συνέχεια, σύντροφοι και συντρόφισσες, πιστοί στο "ΟΧΙ" του δημοψηφίσματος, είπαμε ένα ξεκάθαρο "ΟΧΙ" στα δύο νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα μέτρα, τα οποία ήρθαν στη Βουλή και με διαδικασίες κάτι χειρότερο από εξπρές, που παραβίαζαν κατάφωρα τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα.»
(...)
«Όχι μόνο δεν μετανιώνουμε αλλά και είμαστε περήφανοι για το "ΟΧΙ" που είπαμε στη Βουλή στα δύο νομοσχέδια για τα προαπαιτούμενα. Είμαστε περήφανοι ως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πιστεύουμε ότι τηρήσαμε την ιστορία και το μέλλον του.»
(...)
«Η Αριστερή Πλατφόρμα πολύ έγκαιρα τόνιζε σε όλα τα κομματικά και κυβερνητικά όργανα το αδιέξοδο της παρατεταμένης και γεμάτης αυταπάτες διαπραγμάτευσης, η οποία το μόνο που κατάφερνε ήταν να εξαντλεί μέχρι τελευταίου ευρώ τα όποια αποθεματικά της χώρας.

Η Αριστερή Πλατφόρμα επίσης ασκούσε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση διότι δεν διέθετε τηνπολιτική βούληση να ακολουθήσει και να σχεδιάσει, εφόσον συναντούσε τείχος και αδιαλλαξία, μια πορεία εξόδου από την ευρωζώνη.» 


(Σ.σ.: Είχατε τέτοια εξουσιοδότηση από τον Ελληνικό λαό, κύριε Λαφαζάνη; Του είχατε πει προεκλογικά: "αν δεν πετύχουμε τους όρους που θέλουμε θα σας βγάλουμε από την Ευρωζώνη"; Είχατε πάρει τέτοια λευκή επιταγή από το 36% που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ; Όοοχι, βέβαια!)
(...)
«Η έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, με τη συγκρότηση ενός νέου εθνικού νομίσματος, την οποία προτείνουν και μια σειρά διάσημοι διεθνώς οικονομολόγοι όπως ο Πωλ Κρούγκμαν, ο Τζόζεφ Στίγκλιτς, ο Φρέντερικ Λόρντον , ο φίλος του Κώστα Λαπαβίτσα , Χάινερ Φλάσμπεκ και πολλοί άλλοι, δεν αποτελεί κατά κανένα τρόπο καταστροφή. 
Aσφαλώς αυτή η έξοδος θα φέρει μαζί της κάποιες δυσκολίες στην πρώτη φάση της μετάβασης από το ευρώ στο νέο εθνικό νόμισμα.»

*****

Κατόπιν τούτων, είναι δυνατόν κανείς που έχει σώας τας φρένας να πιστέψει ότι μπορεί να συμπορευθούν οι δύο εκ διαμέτρους αντίθετες φυλές του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι η φυλή της δραχμής του Λαφαζάνη μπορεί να συγκυβερνήσει με τη φυλή του ευρώ του Τσίπρα;
Κάθε μια φυλή θέλει να φέρει την άλλη στα νερά της. 
Επομένως, ή μας κοροϊδεύουν συνειδητά όταν μιλάνε για περιφρούρηση της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ ή είναι πολιτικά ανώριμα παιδάρια που ζουν τις φαντασιώσεις τους.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, πατριώτες, έχουμε μπλέξει άσχημα με τρελούς... Και το χειρότερο, δεν φαίνεται πουθενά στον ορίζοντα να σκάει μύτη ο σώζων ηγέτης, αλλά ούτε και τα θύματα των τρελών να ξυπνάνε και να τους γυρίζουν την πλάτη... Κι αυτό το τελευταίο είναι άκρως ανησυχητικό...