ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 19 Ιουλίου 2015

Τεκμηριώνεται η σχιζοφρένεια του Γιάνη Βαρουφάκη

Με το χθεσινό άρθρο του στην Εφημερίδα Συντακτών, ο Τρελο-Γιάνης διαλύει και τις τελευταίες αμφιβολίες εκείνων που αναρωτιόντουσαν αν ο πρώην Υπουργός Οικονομικών έχει σώας τας φρένας. 
Ωστόσο, η περίπτωσή του δεν θα μας απασχολούσε πια από τη στιγμή που καθαιρέθηκε από την περίοπτη θέση του, αν ο εν λόγω αμετροεπής αλαζόνας δεν περιερχόταν εγχώρια και διεθνή Μέσα Ενημέρωσης κατασυκοφαντώντας τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, υπονομεύοντας την τιτάνια προσπάθειά του να ανασύρει την Ελλάδα από το χείλος της απόλυτης καταστροφής, στοιχηματίζοντας στην αποτυχία των προσπαθειών αυτών και δημιουργώντας τεράστια σύγχυση στο εξαθλιωμένο και από τις δικές του πολιτικές ελληνικό λαό.

Κάποιοι θα πουν ότι η ελεεινή συμπεριφορά που επιδεικνύει δεν οφείλεται σε σχιζοφρένεια αλλά σε κακοήθεια που επιδεινώνεται από τον πληγωμένο του εγωισμό.  Θεωρούν ότι είναι μια απεγνωσμένη προσπάθεια του αθεράπευτα άθεου Γιάνη για ν' αποκαταστήσει διεθνώς το τρωθέν κύρος του με θεμιτά και αθέμιτα μέσα.
Προσωπικά πιστεύω ότι η σχιζοφρένεια μπορεί να συνυπάρχει με την κακοήθεια και να γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη όταν ο νοητικά και ηθικά ασθενής έχει τεράστιες ευκαιρίες για να αρθρώνει δημόσιο λόγο. Κι αυτό δυστυχώς συμβαίνει με το Γιάνη Βαρουφάκη...

Θα παραθέσω χαρακτηριστικές φράσεις από το χθεσινό του άρθρο στην ΕφΣυν για να κάνετε τη δική σας διάγνωση για τον, κατά τη γνώμη μου, εθνικά επικίνδυνο σχιζοφρενή Γιάνη Βαρουφάκη: 

1. Ο Αλέξης Τσίπρας τον επιστράτευσε διότι απέρριπτε το δόγμα Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή "μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και του τοξικού δανεισμού, ο τοξικός δανεισμός είναι πάντα προτιμότερος".
 (Σ.σ.: Άρα ο Βαρουφάκης προτιμούσε την άτακτη χρεοκοπία από τον τοξικό δανεισμό, για το καλό μας).

2. "Την Τετάρτη το βράδυ, στη Βουλή, κλήθηκα να επιλέξω μεταξύ του
 (α) να ενστερνιστώ το εν λόγω δόγμα, υπερψηφίζοντας την κύρωση του κειμένου που πραξικοπηματικά και με απερίγραπτη βαναυσότητα επέβαλαν στον Αλέξη Τσίπρα οι «εταίροι» στο Euro Summit και 
(β) να πω «όχι» στον πρωθυπουργό μου."
(Σ.σ.: Άρα την Τετάρτη το βράδυ ο Βαρουφάκης με το "όχι" του τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας μας.)
3.  "Από την αρχή γνωρίζαμε πόσο αδίστακτοι ήταν οι δανειστές. Και αποφασίσαμε αυτό που λέγαμε ξανά και ξανά ο ένας στον άλλον τις μακρές μέρες και νύχτες του Μαξίμου: Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φέρουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Θα συμβιβαστούμε χωρίς να καταλήξουμε συμβιβασμένοι." 
(Σ.σ.: Συμβιβασμός χωρίς να καταλήγεις συμβιβασμένος! Όπως λέμε σκορδαλιά χωρίς σκόρδο.)

4. "Θα υποχωρήσουμε όσο χρειαστεί για να επιτευχθεί μια συμφωνία-επίλυση εντός της Ευρωζώνης. Όμως αν ηττηθούμε από την καταστροφική λογική των μνημονίων, θα παραδώσουμε το κλειδί των γραφείων μας σε εκείνους που τα πιστεύουν – να έρθουν εκείνοι να τα εφαρμόσουν, με εμάς και πάλι στους δρόμους."
(Σ.σ.: Είχαν, λέει, συμφωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα ότι σε περίπτωση ήττας, δηλαδή υπογραφής συμφωνίας δέκα φορές σκληρότερης από εκείνη που είχαν απορρίψει οι ΣαμαροΒενιζέλοι τον Σεπτέμβριο του 2014, θα τους την πέταγαν στα μούτρα για να την εφαρμόσουν αυτοί, ενώ οι ίδιοι θα έβγαιναν στους δρόμους για να τους πετροβολάνε εκ του ασφαλούς!)
5. "«Υπήρχε εναλλακτική;» μας ρώτησε ο πρωθυπουργός την Τετάρτη. Κρίνω πως, ναι, υπήρχε. Όμως δεν θα πω άλλα γι’ αυτό εδώ. Δεν είναι της στιγμής. Σημασία έχει μόνο ότι το βράδυ του δημοψηφίσματος ο πρωθυπουργός έκρινε πως δεν υπήρχε εναλλακτική."
(Σ.σ. Πιο πάνω μας είπε ότι η άτακτη χρεοκοπία ήταν προτιμότερη από τον τοξικό δανεισμό. Μετά μας είπε ότι θα έπρεπε να πετάξουν τη συμφωνία που έφεραν στους άλλους για να βγάλουν αυτοί το φίδι από την τρύπα, ενώ οι αυτουργοί θα κατέβαιναν στους δρόμους για να τους πετροβολάνε. Και τώρα μας λέει ότι υπήρχε εναλλακτική αλλά δεν θα μας πει περισσότερα. Ο λαός δεν πρέπει να ξέρει την εναλλακτική διότι κατά τον τρελοΓιάνη δεν τον αφορά...)
6. "Γι’ αυτό παραιτήθηκα, ώστε να τον διευκολύνω να μεταβεί στις Βρυξέλλες για να φέρει πίσω τους βέλτιστους όρους που μπορούσε να φέρει. Όχι όμως και για να τους εφαρμόσουμε εμείς όποιοι και να ήταν! (...)  
Θα λέγαμε ότι υποταχθήκαμε, φέραμε συμφωνία που εμείς κρίνουμε μη βιώσιμη, και ζητάμε από πολιτικούς, όλων των κομμάτων, που την θεωρούν τουλάχιστον εν δυνάμει βιώσιμη, να σχηματίσουν κυβέρνηση και να την εφαρμόσουν."
(Σ.σ.: Δανάηηη! Ο Γιάνης σου χρήσει ψυχιατρικής θεραπείας! Κάνε κάτι προτού είναι πολύ αργά. Είσαι η μόνη που με την αγάπη σου μπορείς να τον βοηθήσεις να ενηλικιωθεί ώστε να μην συνεχίζει να αυτογελοιοποιείται και να κάνει κακό στη χώρα μας.)

7. "Αυτό όμως δεν σημαίνει πως όσοι απεφάνθησαν ότι η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει η ίδια την ανεφάρμοστη «συμφωνία» διακατέχονται από ισχυρότερο συναίσθημα ευθύνης απ’ ό,τι όσοι εξ ημών αποφανθήκαμε πως έπρεπε να παραιτηθούμε, αναθέτοντας την εφαρμογή της συμφωνίας σε πολιτικούς που τη θεωρούν εν δυνάμει εφαρμόσιμη."
(Σ.σ: Σχιζοφρενικού παραληρήματος συνέχεια. Έχει κι ο Γιάνης με το "όχι" του συναίσθημα ευθύνης, μας λέει. Όμως δεν παραιτείται από βΟλευτής διότι έπρεπε να παραιτηθούν όλοι μαζί από την κυβερνητική ευθύνη που τους ανέθεσε ο λαός!)

8. "Με αυτά τα δεδομένα, ο λόγος που καταψήφισα την περασμένη Τετάρτη είναι απλός: έπρεπε να έχουμε παραδώσει, όπως λέγαμε ότι θα κάναμε σε περίπτωση συνθηκολόγησης, τα κλειδιά του Μαξίμου και των λοιπών υπουργείων, σε όσους μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον λαό και να του πουν αυτό που εμείς δεν μπορούμε να πούμε: «Η συμφωνία είναι σκληρή αλλά μπορεί να εφαρμοστεί με τρόπο που να αφήνει ελπίδα για ανάκαμψη και για αντιστροφή της κοινωνικής καταστροφής»."
(Σ.σ.: Ο Βαρουφάκης, παιδάριο και σχιζοφρενής ων, πιστεύει ότι οι άλλοι είναι τόσο ηλίθιοι ώστε θα ήταν πρόθυμοι να ανασκουμπωθούν και να αναλάβουν το πολιτικό κόστος για την υλοποίηση μιας κάκιστης συμφωνίας στην οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σύρθηκε έπειτα από 6 μηνών εμπαιγμό των Ευρωπαίων εταίρων και του ελληνικού λαού μέσω της ανεύθυνης "δημιουργικής ασάφειας" και των άλλων μαλακιών του ίδιου!)

9.: "Η κρίση μου με οδήγησε στο να καταψηφίσω την κύρωση της συμφωνίας συνθηκολόγησης, κρίνοντας ότι το δόγμα Παπακωνσταντίνου εξακολουθεί να είναι απορριπτέο. Από την άλλη, σέβομαι απολύτως τους συντρόφους που έχουν την αντίθετη άποψη. Ούτε πιο επαναστάτης-ηθικός είμαι από εκείνους αλλά ούτε κι εκείνοι είναι πιο υπεύθυνοι. Σήμερα κρίνεται η ικανότητά μας να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την ενότητα, τη συντροφικότητα και τη συλλογικότητα, διατηρώντας το δικαίωμα της διαφορετικής κρίσης."
(Σ.σ:  Γιάνη Βαρουφάκη, δεν μπορείς να διαφυλάξεις την ενότητα του κόμματος, στο οποίο μάλιστα έλεγες ότι δεν είσαι μέλος, όταν καταψηφίζεις τα νομοσχέδια της κυβέρνησης και επαφίεσαι στον πατριωτισμό των άλλων κομμάτων για να τα υπερψηφίσουν. Αυτό είναι σχιζοφρενικό, πολιτικά ανήθικο και τυχοδιωκτικό.)

Αυτά είχα να επισημάνω. Εσείς, αν δεν έχετε βγάλει ακόμη διάγνωση, διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του τρελοΓιάνη εδώ.

Φίδι, μάντη κακών, Γιάνη Βαρουφάκη, πάψε να διασύρεις τη χώρα μας και τον πρωθυπουργό διεθνώς και να υπονομεύεις τις προσπάθειές του! Αντί να λες στο BBC ότι το νέο πρόγραμμα διάσωσης, που μετά βίας περνάνε οι Ευρωπαίοι εταίροι μας από τα κοινοβούλιά τους, έχει ήδη αποτύχει, δείξε μας το δικό σου εναλλακτικό σχέδιο της άτακτης χρεοκοπίας, ξιπασμένε!

*****
Δειλά και δειλά και καθυστερημένα, ξύπνησε και "Η ΑΥΓΗ" και του τα ψέλνει. Δείτε εδώ.