ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 6 Ιουλίου 2015

Πολύ αργά θυμήθηκες τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, Αλέξη Τσίπρα!


Απίστευτο! Μέχρι χθες, με το 36% του ελληνικού λαού που σε ψήφισε, τους περιφρονούσες όλους ως μνημονιακούς, γερμανοτσολιάδες, δοσίλογους, που διαπραγματεύονταν στα τέσσερα, που έλεγαν "ναι σε όλα" κλπ., κλπ. Σήμερα, εσύ ο θριαμβευτής με το 61,5% του ελληνικού λαού στην τσέπη, θυμήθηκες αυτούς τους "μερκελιστές"! Τι ειρωνεία! Ξαφνικά χρειάζεσαι τους έως χθες τιποτένιους και ζητάς τη βοήθειά τους, παρόλο που τώρα ο λαός σε κατέστησε πανίσχυρο με την ψήφο υπέρ του "ΟΧΙ" που του ζήτησες!

Γιατί άραγε; Έγινες ξαφνικά τόσο δημοκράτης; Όχι βέβαια! Απλά έχεις περιέλθει σε τραγική θέση, από τα φοβερά αδιέξοδα στα οποία οδήγησες τη χώρα έξι μήνες τώρα με την αλλοπρόσαλλη πολιτική σου, με αποκορύφωμα το μοιραίο δημοψήφισμα, και κανένα ποσοστό νίκης του "ΟΧΙ" δεν μπορεί να σε σώσει. Απεναντίας, επιδεινώνει τη θέση σου και φαίνεται ότι το αντιλήφθηκες, γι' αυτό ζήτησες πανικόβλητος σύγκληση πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Διότι αν πριν από 15 ημέρες είχες θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τη δική σου πρόταση των 8 δισ. ευρώ (έναντι του ενός δισ. του mail Χαρδούβελη), αύριο θα σου ζητηθούν πολύ περισσότερα για δύο λόγους.  Πρώτον διότι η πραγματική οικονομία καταβαραθρώθηκε τις τελευταίες οκτώ ημέρες, και δεύτερον διότι η αξιοπιστία σου έπεσε στο ναδίρ, και οι τράπεζες, όσο είσαι πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πια όπως πριν. Διότι απλούστατα, με το που θα αρθεί το capital control και ισχύσει η ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων δεν θα μείνει ούτε ευρώ από τις καταθέσεις των πολιτών, όσων έχουν απομείνει από επαπειλούμενο κούρεμα.

Τρέμεις για το τι θα ξημερώσει, Αλέξη, κι ας πανηγυρίζουν χαζοχαρούμενα οι ψηφοφόροι του "ΟΧΙ" στο Σύνταγμα για τη νίκη τους επί των "βαρβάρων" δανειστών, μη έχοντας συναίσθηση των κινδύνων. Κι ας κομπάζει ο αμετροεπής Μπαρουφάκης σου στα ξένα και ντόπια ΜΜΕ ότι, άμα τη ανακοινώσει του δημοψηφίσματος, οι θεσμοί "κατουρήθηκαν" από το φόβο τους κι έπεσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων καλύτερες προτάσεις.

Συγχαίρω, πάντως, τους κατασυκοφαντημένους, από εσένα τον ίδιο και την παλιοπαρέα σου, πολιτικούς αρχηγούς που αποδέχτηκαν την πρόσκληση για σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Προφανώς είναι πολύ πιο υπεύθυνοι και ώριμοι από σένα, και βάζουν την Ελλάδα πάνω από τις προσωπικές πικρίες για τις βαριές προσβολές που με τόση επιπολαιότητα και ανευθυνότητα είχες καταφέρει εναντίον τους.

Όμως, λυπάμαι που θα το πω, αν άλλος πολιτικός αρχηγός είχε περιέλθει σε τόσο δεινή θέση και είχε σπρώξει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού όπως εσύ, δεν θα πρόσφερες χείρα βοηθείας. Θα ζητούσες την κεφαλή του επί πίνακι, με άμεσες εκλογές. Αυτός δυστυχώς είναι ο βίος και η ανεύθυνη πολιτεία σου μέχρι τώρα. Ίσως μάθεις κάτι κι εσύ στου κασίδη λαού το κεφάλι. Φρόντισε να το μάθεις προτού είναι πολύ αργά για σένα και για τη χώρα.

Να μην ξεχάσεις να πεις στον Προκόπη Παυλόπουλο να καλέσει και το Νίκο Μιχαλολιάκο στη σύσκεψη, διότι στο 61,5% που έλαβες είναι και οι ψήφοι των οπαδών της Χρυσής Αυγής. Έτσι δεν είναι Αλέξη; Δημοκρατία δεν έχουμε; Όχι πως νοιάζομαι για το Μιχαλολιάκο και τους Χρυσαυγίτες, αλλά με πιάνει αλλεργία να τους κατατάσσουν στο "αντισυνταγματικό τόξο" όταν τους επιτρέπεται να μιλάνε από το βήμα της Βουλής ως νόμιμοι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μιας μερίδας του ελληνικού λαού.

********

Προστέθηκε στις 10:00 π.μ., 06/07/2015

Αθήναι 6 Ιουλίου 2015
Κύριε Πρόεδρε,
Ευχαριστώ θερμά για την πρόσκλησή σας στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών. Δυστυχώς όμως, είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την τιμητική σας πρόσκληση για λόγους ιδεολογικούς και πολιτικούς.
Η δεδομένη ήδη πρόταση της κυβερνήσεως, η οποία εις το παρελθόν κατετέθη, είναι σαφές ότι ευρίσκεται μακράν των θέσεών μας και αποτελεί ένα νέο μνημόνιο.
Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν συμφωνεί με την οποιαδήποτε διαπραγμάτευση, η οποία δεν θέτει σαν προϋπόθεση την μη εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας και αρνείται αυτή να διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.
Όσο η κυβέρνηση δεν καταγγέλλει με τρόπο ξεκάθαρο τα μνημόνια και την πολιτική τους, δεν επιθυμώ την συμμετοχή μου στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
Ευχαριστώ θερμά
Μετά τιμής
Ν. Γ. Μιχαλολιάκος