ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 14 Ιουλίου 2015

Βαβαί, παπαί! Άρχισαν τα όργανα των συντεχνιών!


Είμαστε κακομαθημένος λαός χωρίς συλλογική συνείδηση...

Στην πιο δραματική ώρα της Μεταπολίτευσης, με κλειστές τράπεζες και νεκρωμένη την αγορά, οι κακομαθημένοι Έλληνες αποδεικνύουν ότι δεν έχουν επίγνωση της καταστροφής που μας απειλεί αν δεν υλοποιηθεί η χθεσινή συμφωνία - επώδυνη συνθηκολόγηση - του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους εταίρους, και βγαίνουν κιόλας στους δρόμους!

Να απαιτήσουν τι άραγε παρά του μη έχοντος;
Να φωνάξουν τι; "Φέρτε μας πίσω τη δραχμή και γαία πυρί μειχθήτω;" 
Διότι εδώ που φτάσαμε, άλλη επιλογή δεν υπάρχει πλέον. 

Η χθεσινή 17ωρη σκληρή διαπραγμάτευση αυτό το αποτέλεσμα έφερε και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για να διεκδικήσουν. Ας βγουν όλοι στους δρόμους, ας κατεβάσουν ρολά τα φαρμακεία για εβδομάδες, ας κατέβουν σε απεργίες διαρκείας οι κρατικοδίαιτοι, αν επιμένουν, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν πρόκειται να συγκινηθούν. Τα 86 δισεκατομμύρια ευρώ δεν θα μας τα δανείσουν άνευ όρων. Έχουν κι αυτοί κυρίαρχους λαούς και κοινοβούλια που έχουν βαρεθεί έξι χρόνια τώρα μ' εμάς τους αχαΐρευτους ζητιανοτσαμπουκάδες να βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν.

Τελικά είμαστε ένας λαός ατομιστής, που τον διέφθειρε η πελατειακή "δημοκρατία", και τούτη είναι η τελευταία ευκαιρία που μας δίνει η Ευρώπη για να ενηλικιωθούμε και να γίνουμε υπεύθυνοι, παραγωγικοί και τελικά αυτάρκεις.

Αν δεν τα καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να δαμάσει τις συντεχνίες - για την αποθράσυνση των οποίων η Αριστερά φέρει τεράστια διαχρονική ευθύνη - κανένας άλλος δεν θα μπορέσει, και το μέλλον της Ελλάδας προδιαγράφεται ιδιαίτερα ζοφερό...