ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 27 Ιουλίου 2015

Αλέξη Τσίπρα, γίνου επιτέλους Ηγέτης!

Αλέξη Τσίπρα, η Βίβλος λέει "Η Αλήθεια είναι πανοπλία και ασπίς".


Άρπαξε, λοιπόν, την Αλήθεια για ασπίδα σου και απευθύνσου στο Κοινοβούλιο, στο κόμμα σου και στο λαό ομολογώντας τα ψεύδη και τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής σου - ένα προς ένα, όχι γενικώς και αορίστως - και εξηγώντας την απότομη μεταστροφή σου από την ονειροπόληση και το λαϊκισμό στη σκληρή πραγματικότητα και την υπευθυνότητα, διότι αυτό επέτασσε το συμφέρον του λαού. Η Αλήθεια είναι ακαταμάχητη.

Αντί να παίζεις το κρυφτούλι με τις αποκαλύψεις του Βαρουφάκη και να εξωθείς με τον τρόπο σου τα ξένα και ντόπια ΜΜΕ να προσπαθούν να ανακαλύψουν τι απ' αυτά που λέει είναι αλήθεια κοιτώντας μέσα από τις κλειδαρότρυπες, αντί να σέρνεσαι εσαεί όμηρος των εκβιασμών του Βαρουφάκη, τι πιο αντρίκιο, ηρωικό και λυτρωτικό να ομολογήσεις ότι εσύ είχες δώσει εντολή για την εκπόνηση του PLAN B, διότι τότε πίστευες ότι αυτό ήταν απολύτως απαραίτητο αφού επρόκειτο να διαπραγματευθείς μέχρις εσχάτων και η ήττα ήταν μέσα στις πιθανότητες.
Ομολόγησε ότι, σαν τον άσωτο υιό του Ευαγγελίου, αφού περιπλανήθηκες σε Ανατολή και Δύση ζητώντας βοήθεια και σου γύρισαν όλοι την πλάτη, διαπίστωσες ότι η επιστροφή στη φυσική μας οικογένεια, την Ευρωπαϊκή, και η αποδοχή των σκληρών όρων της ήταν μονόδρομος.

Εξήγησε στην "Αριστερή Πλατφόρμα" του Λαφαζάνη και των άλλων "καθαρόαιμων" αριστερών που επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί επειδή εμμένουν στις αρχικές δεσμεύσεις του κόμματος προς το λαό, εξήγησέ τους, επαναλαμβάνω, ότι οι υποσχέσεις που έδωσες στην 79η ΔΕΘ ήταν προϊόν φαντασίωσης και λαϊκισμού προς άγραν ψήφων, δεν είχαν καμία σχέση με την πραγματικότητα και δεν θα μπορούσαν ποτέ να υλοποιηθούν. 
Εξήγησέ τους ότι η εγκατάλειψη των ψεύτικων υποσχέσεων δεν είναι ήττα αλλά νίκη της Αλήθειας πάνω στο ψέμα, επιτακτική ανάγκη επιβίωσης της χώρας και υπηρετεί το συμφέρον του ελληνικού λαού. 

Εξήγησέ τους με επιχειρήματα και αριθμούς ότι η επιστροφή στη δραχμή, με ή χωρίς έφοδο στο Νομισματοκοπείο, με ή χωρίς ριφιφί στις θυρίδες, θα συνεπαγόταν την απόλυτη εξαθλίωση του λαού και ιδιαίτερα των αδυνάτων που η Αριστερά ισχυρίζεται ότι υπερασπίζεται.

Εάν δεν πειστούν, και εάν δεν έχουν την αξιοπρέπεια να παραδώσουν την έδρα τους στο κόμμα, σύμφωνα με τον κώδικα δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, τότε, αν θέλεις να γίνεις ηγέτης της Ελλάδας και όχι φοβισμένο έρμαιο των εσωκομματικών σου αντιπάλων, για χάρη της δήθεν συντροφικότητας, οφείλεις να τους διαγράψεις, της Ζωής Κωνσταντοπούλου συμπεριλαμβανομένης. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Αυτό θα είχαν κάνει ήδη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο Ανδρέας Παπανδρέου. Αυτό θα είχε κάνει κάθε πραγματικός ηγέτης σε οποιαδήποτε χώρα.

Μην υπολογίσεις τις συνέπειες και μην τις φοβηθείς. Στους θαρραλέους και τους αποφασιστικούς, στους φιλαλήθεις και τολμηρούς, στους υπεύθυνους και διορατικούς ηγέτες, η ιστορία υποκλίνεται. 

Είναι ανάρμοστο να περνάς νομοσχέδια με τις ψήφους της αντιπολίτευσης ενώ συγχρόνως την καθυβρίζεις. Αυτό δεν σε τιμά σαν άνθρωπο και οφείλεις να το σταματήσεις. Ο ηγέτης πρέπει πρωτίστως να έχει χαρακτήρα και πολιτικό ήθος, να σέβεται τους αντιπάλους του και να μην επενδύει στα κατώτερα ένστικτα και κομματικά πάθη των ψηφοφόρων και των βουλευτών. Πόσο μάλιστα όταν έχει ανάγκη τους πολιτικούς του αντιπάλους που ομολογουμένως στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων - κάτι που εσύ στη θέση τους δεν θα έκανες ποτέ και δεν είχες κάνει ως αντιπολίτευση. Εξάλλου μην ξεχνάς ότι κι εσύ ο ίδιος έχεις περιπέσει σε καταστροφικά λάθη τα οποία πληρώνει με οδύνη ο ελληνικός λαός και θα πληρώνει για πολύ ακόμη...

Αλέξη Τσίπρα, γνωρίζεις καλύτερα από όλους - πρέπει να γνωρίζεις - ότι η χώρα μας δεν έχει ξεπεράσει οριστικά τους κινδύνους εκπαραθύρωσης από την Ευρωζώνη. Γνωρίζεις ότι η οικονομία της χώρας με τα capital controls, που της επιβλήθηκαν με την εξαγγελία του μοιραίου δημοψηφίσματος, κρέμεται στην κυριολεξία από μια κλωστή για να μην καταρρεύσει ολοκληρωτικά. Ούτως εχόντων των πραγμάτων, κάθε σκέψη ή απειλή περί πρόωρων εκλογών κάνει τεράστια ζημιά στην εύθραυστη κατάσταση της οικονομίας.

Εάν όμως, παρά τους κινδύνους, επιπολαίως αποφασίσεις να προχωρήσεις σε εκλογές, απλά θα αποδείξεις ότι δεν έχεις στόφα ηγέτη, ότι θέτεις το νομιζόμενο κομματικό σου συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού, και η ιστορία θα σε καταγράψει απλά ως ανεύθυνο δημαγωγό και τυχοδιώκτη. Δεν νομίζω ότι έχεις τέτοιες ταπεινές φιλοδοξίες.

Προχώρα λοιπόν με θάρρος και ασπίδα σου την αλήθεια στο ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών λογαριασμών, και φτιάξε οικουμενική κυβέρνηση μέχρις ότου η χώρα ξεπεράσει οριστικά τις δυσκολίες. Δεν πρόκειται να μολυνθείς, διότι έχεις ήδη χάσει επωδύνως την αντιμνημονιακή παρθενιά σου, ενώ με την αποδοχή των ψήφων της αντιπολίτευσης για να περάσεις κρίσιμα νομοσχέδια, δεν έχεις το ηθικό δικαίωμα να τους θεωρείς μιάσματα.

Αν, παρ' ελπίδα, δεν βρεις ανταπόκριση από την αντιπολίτευση στο αίτημά σου για συμμετοχή σε οικουμενική κυβέρνηση ή κυβέρνηση ειδικού σκοπού, το κρίμα για προσφυγή στις κάλπες θα είναι δικό τους.

Και κάτι τελευταίο: πρόσεχε στην επιλογή συνεργατών σου. Ένα από τα κύρια γνωρίσματα του ηγέτη είναι η ικανότητα να επιλέγει για συνεργάτες πρόσωπα σοβαρά, ευπρεπή, ικανά, υπεύθυνα και αξιόπιστα. Η επιλογή γελωτοποιών τύπου Παύλου Χαϊκάλη σε κυβερνητικές θέσεις είναι ένα σοβαρό μειονέκτημά σου, και δείχνει ότι ακόμη δεν έχεις ενηλικιωθεί πολιτικά και ότι οι σύμβουλοί σου είναι επικίνδυνοι.