ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Δηλώσεις που κατέστρεψαν την εμπιστοσύνη των Θεσμών προς την κυβέρνηση


28/04/2010 - Γιάνης Βαρουφάκης: «Για μέρες τώρα βαραίνουμε τις ψυχές μας με μια μόνιμη αγωνία: Θα χρεοκοπήσει το κράτος μας; Ε, λοιπόν, ήρθε η ώρα να αγκαλιάσουμε αυτό που φοβόμαστε... καιρός είναι να το κάνουμε. Χωρίς δεύτερη κουβέντα. Όχι ως διαπραγματευτική μπλόφα, και ούτε μόνο γιατί το χειρότερο που μπορεί να μας συμβεί είναι να χρεοκοπήσουμε σε ένα χρόνο, αλλά επειδή ήρθε η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα στην αισιόδοξη πλευρά της χρεοκοπίας.»

12/12/2011- Γιάνης Βαρουφάκης: «Βρισκόμαστε σ’ ένα πολύ προχωρημένο στάδιο αποδιάρθρωσης, αποσάθρωσης και κατάρρευσης της Ευρωζώνης...»

22/02/2012: Γιάνης Βαρουφάκης: «Οι Ευρωπαίοι ηγέτες μαζί, όλοι μαζί, όχι μόνο ο κύριος Παπαδήμος, διακηρύσσουν ενώπιον των Ευρωπαϊκών λαών ότι έλυσαν το πρόβλημα της κρίσης. Δεν έκαναν τίποτα τέτοιο. Απλώς αγόρασαν χρόνο ούτως ώστε η κρίση να ενισχυθεί, να γίνει πιο απειλητική και τελικά πιο καταστροφική... 
Βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή που μιλάμε στα ίδια αδιέξοδα. Μόνο που γίνονται λίγο χειρότερα... Η Ευρωζώνη εδώ και καιρό βρίσκεται σε μια διαδικασία αποδόμησης... 
Με τη στάση πληρωμών θ’ αναγκαζόταν η Ευρώπη να έρθει αντιμέτωπη με την πραγματικότητα της κρίσης».

17/08/2012 - Γιάνης Βαρουφάκης: «Η επιμήκυνση που ζητά η Ελλάδα είναι το σκοινί με το οποίο θα κρεμαστεί... Αν δεν αλλάξει σύντομα η πορεία (της πολιτικής λιτότητας) και δεν υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, με στόχους το moratorium και τη μείωση του χρέους, η πιθανότητα κατάρρευσης της χώρας ανέρχεται στο 100%».

09/05/2013- Γιάνης Βαρουφάκης: «Έτσι όπως πάει η Ευρώπη, πηγαίνει για διάλυση... γιατί δεν υπάρχει καμία πολιτική βούληση που να συγκρατήσει, να συγκολλήσει πλέον αυτή τη διασπασμένη Ήπειρο - μία Ήπειρο η οποία έχει διχαστεί από ένα κοινό νόμισμα».

20/05/2014 - Αλέξης Τσίπρας: «Ή με μας ή με τους μερκελιστές».

30/01/2015 - Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν θέλουμε τα 7 δισ.».

11/02/2015- Αλέξης Τσίπρας: «Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο. Το μνημόνιο ακυρώθηκε από την ίδια την αποτυχία του και φυσικά από τη λαϊκή ετυμηγορία του λαού μας».

21/02/2015- Γιάνης Βαρουφάκης:  «Η "ομορφιά" αυτής της συμφωνίας είναι ότι δεν μας ζητήθηκαν υφεσιακά μέτρα».

26/02/2015 -  Γιάνης Βαρουφάκης: «Αυτό που θέλουν οι Έλληνες δεν είναι ούτε τα χρήματα, ούτε τις δουλειές τους. Αυτό που θέλουν είναι η αξιοπρέπειά τους».

08/03/2015- Γιάνης Βαρουφάκης: «Αν δεν δεχτούν το σχέδιό μας... μπορούμε να πάμε πίσω σε εκλογές ή δημοψήφισμα».

16/03/2015- Αλέκος Φλαμπουράρης: «Δεν υπάρχει ατύχημα. Πολιτικές αποφάσεις είναι. Δηλαδή, συγγνώμη, τα πάνω από 10 τρισ. που χρωστάει συνολικά η Ευρώπη ποιος της τα δάνεισε; Πού τα βρήκαν; Τι είναι; Υπεραξία από την πραγματική οικονομία ή είναι αέρας; Αέρας είναι. Γι' αυτό κι εμείς θα τους πληρώσουμε με αέρα!».  

20/03/2015 - Αλέξης Τσίπρας: «Ξεχάστε τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης, δεν υπάρχουν νέα υφεσιακά μέτρα». 

27/03/2015- Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Δημιουργούμε ασάφεια στους εταίρους μας για τις προθέσεις μας σκοπίμως, γιατί πρέπει να ξέρουν ότι είμαστε έτοιμοι για μια ρήξη, αλλιώς δεν διαπραγματεύεσαι».

27/04/2015- Αλέξης Τσίπρας: «Αν βγω έξω από τα όρια της εντολής του λαού, τότε ο λαός θα αποφασίσει, αλλά όχι με εκλογές».

03/05/2015- Γιάνης Βαρουφάκης: «Καμία χώρα (κι όχι μόνο η Ελλάδα) δεν έπρεπε να εισέλθει σ' ένα τόσο σαθρά δομημένο νόμισμα».

23/05/2015 - Αλέξης Τσίπρας«Η κοινωνική καταστροφή και ο οικονομικός παραλογισμός της πολιτικής του Μνημονίου τελείωσε μια και καλή στις 25 Γενάρη». 

23/05/2015- Αλέξης Τσίπρας: «Δεν πρόκειται να δεχθούμε εξευτελιστικούς όρους».

25/05/2015 - Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Αν δεν γίνει Grexit με ΣΥΡΙΖΑ, τότε οι επενδυτές, ξένοι και εγχώριοι, ξέρουν ότι δεν θα υπάρξει ποτέ».

11/06/2015- Γιάνης Βαρουφάκης«Νιώθω απόλυτα υπερήφανος που κανένας τροϊκανός δεν μπήκε στο υπουργείο μου».

14/06/2015 - Αλέξης Τσίπρας: «Αν η Ευρώπη επιθυμεί τη συνέχιση της υποτέλειας θα πούμε το μεγάλο όχι».

15/06/2015 - Γιάνης Βαρουφάκης: «Αν θέλουν την ταπείνωση μας, θα υποστούν την διάλυση της Ευρώπης.»

16/06/2015 - Αλέξης Τσίπρας: «Το ΔΝΤ έχει εγκληματικές ευθύνες για την κατάσταση στη χώρα μας».

21/06/2015 - Γιάνης Βαρουφάκης«Η Ευρώπη μας ωθεί να αποδεχτούμε την τελική προσφορά των θεσμών για ν' αποφύγουμε τη χρεοκοπία... Όχι, ευχαριστούμε. Δεν εκλεγήκαμε για να κάνουμε τα ίδια με τους προκατόχους μας».

26/06/2015- Γιάνης Βαρουφάκης: «Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην συμφωνήσουμε το Σάββατο... Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρξουν κάλπες, δημοψήφισμα ή μη συμφωνία».

26/06/2015- Αλέξης Τσίπρας: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις καταστατικές της αρχές υπερασπιζόταν τη δημοκρατία, την αλληλεγγύη, τον αμοιβαίο σεβασμό. Αυτές οι αρχές δεν βασίστηκαν σε εκβιασμούς και τελεσίγραφα... Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει με αποφασιστικό τρόπο να δίνει τον αγώνα υπέρ αυτών των αξιών.»

26/06/2015-Κυβέρνηση«Η πρόταση των θεσμών, ακόμα κι αν δεν λάβουμε υπ’ όψη τα υφεσιακά και κοινωνικά αποδομητικά μέτρα που προβλέπει, αφήνει ένα σημαντικό χρηματοδοτικό κενό για την πεντάμηνη περίοδο επέκτασης που προβλέπει ενώ, κι αυτό είναι το ανησυχητικότερο, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε νέα σκληρή διαπραγμάτευση, κι ένα νέο καταστροφικό Μνημόνιο, στο τέλος του χρόνου.
Η κυβέρνηση κατέθεσε λελογισμένη πρόταση διευθέτησης του χρέους και επίλυση του χρηματοδοτικού προβλήματος... πρόταση που αρνήθηκαν οι θεσμοί. 
Η κυβέρνηση δεν έχει λαϊκή εντολή, ούτε και ηθικό δικαίωμα, να προσυπογράψει ένα νέο Μνημόνιο.»