ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2015

Είναι αργά για δάκρυα, κύριε Προκόπη Παυλόπουλε!

"Καλύτερον το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν", κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας. Αφού κάνατε το μοιραίο λάθος να βάλετε απερίσκεπτα την υπογραφή σας στην άκρως επικίνδυνη για την Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θανάσιμα διχαστική πρόταση της κυβέρνησης για ένα παραπλανητικό δημοψήφισμα-παρωδία, τώρα τρέχετε και δεν φτάνετε για να προλάβετε το κακό που βλέπετε να έρχεται.

Σε κάθε ευκαιρία, ως "χαλκός ηχών και κύμβαλον αλαλάζον", διαλαλείτε προς πάσαν κατεύθυνση ότι η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και άλλα τέτοια μελοδραματικά, τη στιγμή που επισήμως και η κυβέρνηση Τσίπρα λέει τα ίδια, ότι δηλαδή το "ΟΧΙ" στο ταπεινωτικό για τον ελληνικό λαό στο Δημοψήφισμα-εμπαιγμό, με ερώτημα για αποσυρθείσα και άγνωστη στο λαό πρόταση, ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΟΔΟ από την Ευρωζώνη.
Ομολογείτε δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, ότι δεν πιστεύετε σε αυτό που λέει επισήμως η κυβέρνηση, ότι δηλαδή το "ΟΧΙ" θα είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί για να πετύχει καλύτερους όρους για την παραμονή μας στην Ευρωζώνη.

Έτσι, για να καταπραΰνετε ίσως τη συνείδησή σας για την καίρια συμβολή σας στη συμφορά που ήδη βρήκε τον ελληνικό λαό με τη νέκρωση κάθε οικονομικής δραστηριότητας,  τις ουρές εξαθλιωμένων συνταξιούχων στις τράπεζες, και άλλα ορατά και αόρατα δεινά, των οποίων έπεται η συνέχεια, διακηρύσσετε σε κάθε ευκαιρία, και πάλι κεκαλυμμένα ως προς το πού θα έπρεπε να βάλει σταυρό ο απληροφόρητος πολίτης, ότι:

«Το δημοψήφισμα πρέπει να υπηρετεί τη δημοκρατία και να μην ταράξει την ενότητα της χώρας. Η Ευρώπη και το ευρώ είναι εθνικός μονόδρομος για οικονομικούς λόγους, αλλά και για λόγους ασφάλειας» 

"Δεν νοείται Ελλάδα έξω από την Ευρώπη"

-"Η θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη είναι αδιαπραγμάτευτη", 

-"Η πορεία της Χώρας στην Ευρώπη και στην Ευρωζώνη πρέπει να μείνει αδιατάρακτη",

 -"Δεν μπορεί να τεθεί εν κινδύνω η πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη".

Too litle, too late!
 Πολύ αργά, πολύ λίγο, κύριε Προκόπη Παυλόπουλε! Με την υπογραφή σας σε ένα διχαστικό και παράνομο δημοψήφισμα-εμπαιγμό του ελληνικού λαού, διαταράξατε και θέσατε ήδη εν κινδύνω την πορεία της χώρας στην Ευρώπη και την Ευρωζώνη, και όσο κι αν φωνάζετε τώρα, "Ευρώπη, Ευρώπη", δεν εξαγνίζεστε!

Ανοίξατε με τα ίδια σας χέρια το "κουτί της Πανδώρας" και αποδεσμεύτηκαν πολλά δεινά για τον ελληνικό λαό, που τα βιώνουμε ήδη στο πετσί μας, ενώ άγνωστα είναι τα χειρότερα που έρχονται. Και το ανοίξατε τις πρώτες πρωινές ώρες της αποφράδας Κυριακής 28ης Ιουνίου 2015, όταν η Πρόεδρος της Βουλής κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου σας ενεχείρισε την πρώτη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής που εκδόθηκε στην Μεταπολίτευση για την ενεργοποίηση του άρθρου 44 παρ.2 εδάφιο α' του Συντάγματος για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος για κρίσιμο εθνικό θέμα, μετά από πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου προς την Βουλή, κι εσείς το δεχτήκατε αντί να το αποπέμψετε, αν μη τι άλλο, για λόγους συνταγματικής νομιμότητας.

Απαντήσατε μάλιστα κι εσείς, ότι θα ασκήσετε στο ακέραιο τα καθήκοντά σας κατά το Σύνταγμα, αφού επρόκειτο για κρίσιμο εθνικό θέμα! Ποιο ήταν το κρίσιμο εθνικό θέμα, κύριε Παυλόπουλε, αν δεν ήταν η παραμονή ή όχι της Ελλάδας στην Ευρωζώνη; Όμως το παραπλανητικό ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν δημοσιονομικής φύσεως: αποδοχή ή όχι κάποιων δημοσιονομικών μέτρων, που ήδη είχαν αποσυρθεί από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Σας έπιασαν άραγε στον ύπνο, μήπως είστε αφελής ή μήπως απλά δειλός και μοιραίος; Μα η ίδια η παράγραφος 2 του άρθρου 44 λέει "εκτός από τα δημοσιονομικά"! Αλήθεια, ξέρετε κανέναν Έλληνα που θα ήθελε φόρους και περικοπές στο μισθό ή τη σύνταξή του;

Δεν ξέρατε, δεν ρωτάγατε; Είχατε αρκετές ώρες να το μελετήσετε από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το απατηλό δημοψήφισμα μέχρι τη στιγμή που το πήρατε στα χέρια σας. Είχατε ακούσει - θα έπρεπε - και τις βάσιμες αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην Ολομέλεια της Βουλής. Τίποτα όμως δεν στάθηκε ικανό για ν' αφυπνιστείτε και να προλάβετε το κακό.

Αναρωτιέμαι γιατί σας έχουμε εκεί; Για διακοσμητικό στοιχείο; Γιατί υπάρχει Πρόεδρος Δημοκρατίας, αν πρόκειται να λέει ναι σε όλα, υπογράφοντας το κάθε τι που του παρουσιαζει η εκάστοτε κυβέρνηση;  Θα μου πείτε το ίδιο, δυστυχώς, έκανε και ο προκάτοχός σας Κάρολος Παπούλιας, υπογράφοντας την εκχώρηση της εθνικής μας κυριαρχίας και τα οδυνηρά μνημόνια και φτάσαμε στο κατάντημα που φτάσαμε...

Γιατί το κάνατε αυτό, κύριε Παυλόπουλε, όταν γνωρίζατε - οφείλατε να γνωρίζετε - τις ολέθριες συνέπειες αυτού του κατεπείγοντος δημοψηφίσματος-φιάσκου;
Μήπως  επειδή αν λέγατε "ΟΧΙ", ή αν ζητούσατε να επανέλθει με το σαφές ερώτημα "ευρώ ή δραχμή" δεν θα το δεχόταν η κυβέρνηση και θα έπρεπε να παραιτηθείτε και να πάμε σε εκλογές; Μα τότε, για ποιο εκβιαστικό Σύνταγμα-κουρελόχαρτο μιλάμε όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να λέει  "ναι σε όλα" γιατί αλλιώς θα πηγαίνουμε κάθε εβδομάδα σε εκλογές;

Αν είναι έτσι, έχω να προτείνω το εξής: Επειδή η καιροί ου μενετοί και δεν μας περισσεύουν χρήματα για περιττά έξοδα, να τοποθετήσουμε στο Προεδρικό Μέγαρο ένα ρομπότ, κάτι σαν ηλεκτρονικό "κουλοχέρη", που ο/η εκάστοτε Πρόεδρος της Βουλής θα βάζει το νομοσχέδιο από μια τρύπα και θα βγαίνει υπογεγραμμένο από μια άλλη. Σκεφτείτε πόσα χρήματα θα εξοικονομούσαμε από μισθούς, συντάξεις, φρουρές, λιμουζίνες, γραμματείς κλπ, νυν και πρώην Προέδρων της (κουτσο)Δημοκρατίας μας.

Κατά τ' άλλα, με όλο το σεβασμό στο αξίωμά σας, ας μου επιτρέψετε να πω ότι εκτός από δειλός, είστε και πολιτικά αφελής. Διότι την ώρα που συνεχίζεται μια διαπραγμάτευση με την Ευρωζώνη και εκλιπαρούμε να δοθεί οξυγόνο στις πνέουσες τα λοίσθια τράπεζές μας, κάνετε έκκληση στις ΗΠΑ να ενισχύσουν την Ελλάδα σ' αυτήν την κρίσιμη στιγμή.
Στην ουσία ζητάτε από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να παρακάμψει και να καπελώσει τις άλλες 18 χώρες της Ευρωζώνης και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς και να ρίξει ρευστό στις τράπεζές μας! Ευτυχώς που ο Ομπάμα δεν είναι τόσο αφελής να παρεισφρύσει σε ξένο αμπελώνα, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στις σχέσεις μας με την Ευρωζώνη... Αφήστε που είναι εξαγριωμένος με την ελληνική κυβέρνηση για το φλέρτ της με τη Ρωσία και άλλα πολλά.

Πάντως γέλασα με το ανέκδοτο που είπατε στη συνάντησή σας με ομάδα Ελληνο-Αμερικανών φοιτητών του American Hellenic Institute (AHI) ότι οι ΗΠΑ παίζουν καταλυτικό ρόλο στην παγκόσμια ειρήνη! Άλλωστε το ίδιο πιστεύουν και οι Λίβυοι, οι Ιρακινοί, οι Σύριοι, οι Κύπριοι και άλλοι λαοί στους οποίους επιβλήθηκε η "ειρήνη" με αμερικάνικους πυραύλους υψηλής τεχνολογίας πυροδοτώντας αιματηρούς και αέναους εμφυλίους...