ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Στο απυρόβλητο οι θυρίδες της αμαρτίας


Χωρίς περιορισμούς η πρόσβαση στις τραπεζικές θυρίδες από χθες! 
Συνεχίζεται η ομηρία και η ταλαιπωρία των καταθετών...

Στη "Δημοκρατία", όπως ξέρετε καλύτερα εσείς οι νομοταγείς πολίτες και γνήσιοι πατριώτες που πορεύεστε με το σταυρό στο χέρι, η "δικαιοσύνη" ξεχειλίζει από τα μπατζάκια της, όπως και η "ισονομία". Γι΄αυτό η "Δημοκρατία" προνοεί στοργικά για τα αμετανόητα αμαρτωλά τέκνα της! Σ' αυτά έχει ιδιαίτερη αδυναμία, διότι προφανώς μεταξύ αυτών συγκαταλέγεται και η ίδια η εν πολλαίς αμαρτίαις βουτηγμένη άρχουσα τάξη.

Έτσι, για τα λαμόγια, τους μιζαδόρους, τους ρεμουλαδόρους, τους εμπόρους ναρκωτικών και λοιπούς αποταμιευτές μαύρου χρήματος η "Δημοκρατία" έχει σκαρφιστεί ασφαλείς κρυψώνες για να προστατεύει το θησαυρό της αμαρτίας τους: τις τραπεζικές θυρίδες! Στις θυρίδες, με ένα συμβολικό ενοίκιο, ο θησαυρός σου (νόμιμος ή παράνομος) είναι απόλυτα προστατευμένος από κουρέματα καταθέσεων, έκτακτη φορολόγησή τους ή όποιους άλλους περιορισμούς στις αναλήψεις.

Όπως ακούσατε και στο video, η κ. Λούκα Κατσέλη, της οποίας το όνομα θα γραφτεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία ως προέδρου της Ένωσης των (επί τρεις εβδομάδες κλειστών) Ελληνικών Τραπεζών, έκανε πατριωτική έκκληση στους μικροαποταμιευτές για να ενισχύσουν τη ρευστότητα  του τραπεζικού συστήματος; «Αν θέλουμε εμείς ως Έλληνες και Ελληνίδες να εξασφαλίσουμε τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από αυτή την κρίση, πρέπει να κάνουμε όλοι αυτό που πρέπει, να εμπιστευθούμε τις τράπεζές μας, να αφήσουμε τα χρήματά μας ή να τα βγάλουμε από τα σεντούκια και τα σπίτια μας, όπου δεν είναι και ασφαλή, να τα βάλουμε στις τράπεζές μας και να κινήσουμε έτσι την οικονομία μας».

Όλως παραδόξως όμως, στην σπαραξικάρδια έκκλησή της η κυρά Λούκα δεν συμπεριέλαβε εκείνους που φυγάδευσαν το θησαυρό τους στο εξωτερικό ούτε αυτούς που τον έθαψαν στις τραπεζικές θυρίδες. Για τους τελευταίους, μάλιστα, είπε στον Σκάι, στις 19/07/2015, ότι το περιεχόμενο των θυρίδων είναι "προσωπική τους ιδιοκτησία" και μπορούν να το κάνουν ό,τι θέλουν.

Κάτι σάπιο υπάρχει εδώ! Κάτι που η μέχρι στιγμής εφιαλτική για τη χώρα και παραπαίουσα υπό το βάρος των μα@@κιών της κυβέρνηση της Αριστεράς, αν διαφέρει σε τίποτα από τις προηγούμενες, πρέπει να αλλάξει!

Δηλαδή, δηλαδή, κυρία Κατσέλη, οι καταθέσεις του μικροαποταμιευτή δεν είναι προσωπική του ιδιοκτησία;
Δεν είναι προϊόν μόχθου και ιδρώτα, εντελώς νόμιμες και φορολογημένες;
Γιατί αυτόν τον τιμωρείτε με ατέλειωτη ταλαιπωρία και περιορισμό στις τραπεζικές συναλλαγές του;
Γιατί αυτός να σηκώνει όλο το βάρος των εγκλημάτων του πολιτικού συστήματος;
Γιατί να υπάρχει τέτοια προκλητική προνομιακή μεταχείριση γι' αυτούς που έχωσαν το θησαυρό τους σε θυρίδες και δεν συμβάλλουν σε τίποτα στην ανόρθωση της οικονομίας;
Γιατί τόση αδικία εις βάρος των έντιμων καταθετών που δεν έχουν τίποτα να κρύψουν, σε αντίθεση με τους μισθωτές θυρίδων που μπορεί να κρύβουν μέσα τους προϊόντα παράνομης δραστηριότητας;
Γιατί ο πατριώτης που συμβάλλει στη ρευστότητα των τραπεζών να κινδυνεύει με κούρεμα των αποταμιεύσεών του, ενώ τα χρήματα του κατόχου θυρίδας, που μπορεί να είναι "μαύρα" και αφορολόγητα, να παραμένουν στο απυρόβλητο;

Η απάντηση είναι απλή: Διότι στις θυρίδες κρύβουν τους θησαυρούς τους κι εκείνοι που νομοθετούν και διότι στη "Δημοκρατία" μας δεν υπάρχει δικαιοσύνη και ισονομία παρά μόνο αδικία! Διότι η "Δημοκρατία" φτιάχτηκε για να προστατεύει τους πονηρούς, τους φαύλους, τους κλέφτες, τους απατεώνες και γενικά τους απάτριδες. Όλες οι άλλες ψευτοδικαιολογίες είναι για τους αφελείς...

Το σπουδαιογελοίο της υπόθεσης είναι ότι οι έχοντες κρύψει το θησαυρό τους στις θυρίδες αποκαλούνται, με όλο το σεβασμό, "καταθέτες", και μάλιστα κάποιοι εξεπλάγησαν ευχάριστα που με τα άνοιγμα των θυρίδων χθες δεν όρμησαν να τις αδειάσουν. Λες και κερδίζουν τίποτα οι τράπεζες και η οικονομία αν οι θυρίδες είναι γεμάτες ή άδειες! Μας δουλεύουν άγρια οι άνθρωποι...

«Εισβολή χιλιάδων καταθετών περίμεναν την Δευτέρα το πρωί οι υπεύθυνοι των ιδιωτικών θυρίδων στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιτρέψει τις επισκέψεις σε θυρίδες με την ευκαιρία της επαναλειτουργίας των τραπεζών.
(...)
Η ανταποκρίτρια του Guardian στην Αθήνα Helena Smith επισκέφτηκε την Τράπεζα και μίλησε με τον Ιωάννη Ζαφειρόπουλο ο οποίος έχει την εποπτεία των 7.500 θυρίδων ασφαλείας που βρίσκονται στο θησαυροφυλάκιο, πίσω από ατσάλινες πόρτες και κάγκελα.

Όπως αναφέρει η δημοσιογράφος, ο κ Ζαφειρόπουλος, εργαζόμενος στην τράπεζα εδώ και 31 χρόνια, επί 10 μέρες κατέστρωνε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Η ανησυχία του ήταν τι θα συμβεί αν, όταν ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, οι καταθέτες εισβάλουν στο θησαυροφυλάκιο για να αποσύρουν τα υπάρχοντά τους από τις θυρίδες εξ αιτίας των φόβων ενός Grexit.

"Έπρεπε να επινοήσω ένα σχέδιο, αλλά αντί για 3.000 ανθρώπους όπως είχα υπολογήσει, είχαμε λιγότερους από εκατό επισκέπτες." λέει ο κ. Ζαφειρόπουλος.(...) 
Ολόκληρο το πρωί της Δευτέρας αναρωτιόταν και ο ίδιος τι μπορεί να συνέβη και το ενδιαφέρον των καταθετών για τις θυρίδες τους ήταν μικρό. "Σήμερα οι άνθρωποι συμπεριφέρθηκαν τόσο υπεύθυνα και τόσο ώριμα" δηλώνει ο κ. Ζαφειρόπουλος και υποθέτει ότι στους καταθέτες κυριάρχησαν δύο απόψεις. Αφενός ότι αφού άνοιξαν οι τράπεζες, δεν πρόκειται να κλείσουν ξανά. Και αφετέρου ότι δεν θα ήταν ασφαλές να αποσύρουν τα πολύτιμα αντικείμενά τους από τις θυρίδες και να τα κρύψουν σε άλλο σημείο.(...)». (πηγή)

Μπράβο κύριε Ζαφειρόπουλε!  Ώστε οι ατομιστές και απάτριδες συμπεριφέρθηκαν υπεύθυνα και ώριμα και δεν πήραν τα λεφτά τους από τις θυρίδες για να τα κρύψουν στα στρώματα! Και η Τράπεζα της Ελλάδας τι κερδίζει από αυτή τους την υπευθυνότητα και ωριμότητα; Μα, προφανώς, αέρα κοπανιστό!

Έχω και μια άλλη απορία: εάν οι κάτοχοι των θυρίδων δεν προτίθενται να πάρουν το θησαυρό μαζί τους στον άλλο κόσμο, πώς θα τον "ξεπλύνουν" για να τον χρησιμοποιήσουν για νόμιμες συναλλαγές, π.χ., αγορά ακινήτου,  αφού θεσμοθετήθηκε ότι για πάνω από 1500 ευρώ η συναλλαγή θα γίνεται μέσω πιστωτικής κάρτας ή τραπεζικής επιταγής;
Προφανώς υπάρχουν κι εδώ τρόποι για να ξεφεύγουν τα λαμόγια...

Το τραγικό είναι, όπως διάβασα εδώ, ότι μέσα σε θυρίδες, όταν υπήρξαν λόγοι αναγκαίας κατάσχεσης του περιεχομένου τους, έχουν βρεθεί εκτός από μετρητά και ράβδους χρυσού, όπλα και ναρκωτικά...

 Ζήτω η "Δημοκρατία" των λαμογιών, ρε!