ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Αλέξης Τσίπρας: Από δω και μπρος υπάρχει ναρκοπέδιο


Σημεία από την τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα όπως τα καταγράψαμε στο Liveblog του left.gr:

«Από την πρώτη μέρα κινήθηκα με μοναδικό γνώμονα τη συνείδησή μου, βάζοντας όλες μου τις δυνάμεις για το δίκιο του λαού μας και τα εθνικά μας συμφέροντα. Έχω πράξει ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν, πολλές φορές σε συνθήκες απειλών και εκβιασμών».

«Ανέλαβα ρίσκα, δεν φοβήθηκα το πολιτικό κόστος, ούτε επιδίωξα την εύκολη παραμονή μου στην εξουσία. Έφτασα ως εκεί που κανείς δεν είχε φανταστεί ότι μπορεί να φτάσει Έλληνας πρωθυπουργός».

«Φτάσαμε στη διακεκαυμένη ζώνη. Από εδώ κι εμπρός υπάρχει ναρκοπέδιο. 
Ναι, κάναμε λάθη στη διαπραγμάτευση, Ουδείς αλάθητος, και πρώτος εγώ. 
(...) Οφείλουμε να αποφασίσουμε αυτή την ισοτιμία που κατακτήσαμε να μην τη θυσιάσουμε στο βωμό ακραίων συντηρητικών κύκλων που επιδιώκουν την απαλλαγή τους από μια μη αρεστή κυβέρνηση και από έναν ηρωικό λαό που βιώνει την ασφυξία που του επιβλήθηκε αλλά επιμένει να τη στηρίζει».

«Απέχει πολύ από τις διακηρύξεις μας η συμφωνία, αλλά οφειλουμε να κάνουμε τη σύγκριση με το τι έχουμε μπροστά μας. Στις 25/6 πήραμε τελεσίγραφο από το Γιούρογκρουπ,. με μόνο σκληρά μετρα, χωρίς δέσμευση για αναδιάρθρωση χρέους, με αξιολογήσεις. Το αρνηθήκαμε, και το ίδιο θα έκανε όποιος άλλος ήταν στη θέση μας. Και το θέσαμε στην κρίση του λαού».

«Ο λαός δεν έδωσε εντολή ρήξης, έδωσε εντολή διαπραγμάτευσης. Όπως δεσμεύτηκα και πριν το δημοψήφισμα, θα έκανα το καλύτερο για να φέρω μια καλύτερη συμφωνία. Αυτό που υποσχέθηκα πράττω. Δεν εξαπάτησα το λαό, ούτε τη δέσμευση που πήρα με τους άλλους αρχηγούς».

«Το ΌΧΙ, εντολή για καλύτερη λύση, για καλύτερη συμφωνία, για τους ανθρώπους που έχουν ζήσει τη φτώχεια τόσα χρόνια, το εξέλαβα και σαν ψήφο εμπιστοσύνης».

3 προϋποθέσεις υπήρχαν για αυτή τη συμφωνία. Έχουμε λοιπόν επαρκή χρηματοδότηση
(1), υπόσχεση ισχυρού αναπτυξιακού πακέτου 
(2) με δέσμευση για εμπροσθοβαρή εκταμίευση και
(3) έχουμε σοβαρή συζήτηση για την αναγκαία αναδιάρθρωση του χρέους».

«Δύσκολο το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, είναι αλήθεια. Ελαφρύτερο από πριν, αλλά δυσκολο. Έχουμε όμως κάτι που μπορεί να δώσει τέλος στα σενάρια περί Grexit. Στέλνεται σήμα στους επενδυτές και τις αγορές να εμπιστευτούν ξανά την ελληνική οικονομία, άρα την πιθανότητα να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις υφεσιακών μέτρων».

Το ΔΝΤ δεν θα ειναι αντισυμβαλλόμενος - 5 σημεία για τη συμφωνία

Αλ. Τσίπρας:

1) Το ΔΝΤ δεν θα είναι αντισυμβαλλόμενος. Τελειώνει η Τρόικα όπως την ξέραμε.

2) Τριετής η συμφωνία, παρέχει χρόνο και χώρο. Τελειώνει τα σενάρια Grexit. Ενιαία προαπαιτούμενα σε όλη τη διάρκεια, δεν θα βρεθούμε σε 5 μηνες να συζητάμε καινούργια

3) Πρωτογενή πλεονάσματα και το ύψος τους. Αντί για 30 δισ. πλεόνασμα έχουμε υποχρέωση για 17 δισ. στον ίδιο αριθμό των 4 ετών. Άρα μέτρα πολλαπλάσια των 7,5 δισ. που θα έχουμε τώρα, με τη δύσκολη πρόταση που έχουμε στο τραπέζι.

4) Θα μετατρέψουμε σε μακροπρόθεσμο το βραχυπρόθεσμο χρέος με την ανταλλαγή ομολόγων. Αυτό ισοδυναμεί με αναδιάρθρωσή του.

5) Δεν θα υπάρξουν πρόσθετα μέτρα λόγω της τραπεζικής αργίας. Πρώτη φορά υπάρχει ουσιαστική συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους. Είναι εφικτό να διεκδικήσουμε ουσιαστική δέσμευση των εταίρων και χρονικό ορίζοντα για τη λήψη σχετικής απόφασης.

Αλ.Τσίπρας: Ψήφος συνείδησης με βαρύνουσα πολιτική σημασία...

... επειδή αφορά την επόμενη μέρα. Έχουμε χρέος εθνικό να κρατήσουμε ζωντανό τον λαό μας, να συνεχίζει να αγωνίζεται με πείσμα για προκοπή και ευημερία. Το πάθος του για αξιοπρέπεια θα είναι οδηγός μας. Θα καταφέρουμε να μείνουμε στην Ευρώπη, με αξιοπρέπεια και περηφάνεια, κατέληξε ο πρωθυπουργός

Δώσαμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη

Δώσαμε μάχη για να αλλάξει η Ευρώπη. Ισως αυτό να μη φαίνεται εφικτό με βάση τους παρόντες συσχετισμούς. 
Ρίξαμε όμως τον σπόρο.
Διαπραγματευτήκαμε για να γίνει πράξη ο διπλός σεβασμός: στους κανόνες της ΕΕ και στη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατία. 
Πυροδοτήσαμε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα αλληλεγγύης.
 Αγωνιστήκαμε για τα εργασιακά δικαιώματα, για την αποτροπή των απολύσεων, για το δίκιο του ελληνικού λαού. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί να πάει χαμένος. (πηγή)