ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 25 Ιουλίου 2015

Αλέξης Μητρόπουλος: Ένα ακόμη κρούσμα σχιζοειδούς προσωπικότητας στον ΣΥΡΙΖΑ


Η γνωστή τηλεπερσόνα, "εργατολόγος", πολιτικός γυρολόγος, ου μην αλλά και καταστροφολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος υπήρξε υποστηρικτής του μοιραίου δημοψηφίσματος και θαυμαστής του Βαρουφάκη, δεν χάνει ευκαιρία να σπείρει πανικό και να παρουσιάσει τα πράγματα μαύρα κι άραχλα, ακόμη και τη στιγμή που ο ελληνικός λαός χαροπαλεύει για μια ανάσα ανακούφισης και μια σπίθα ελπίδας. Ωστόσο η σκέψη του πάσχει από έλλειψη συγκρότησης και αυτό πρέπει να προβληματίσει σφόδρα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Διαβάστε παρακαλώ το επόμενο δημοσίευμα και αναρωτηθείτε αν αυτός ο άνθρωπος είναι στα συγκαλά του:

Μητρόπουλος: Έρχεται θύελλα για την κυβέρνηση από Σεπτέμβριο

Τάχθηκε ωστόσο κατά της προκήρυξης εκλογών.

Το κύμα της δυσαρέσκειας θα είναι μεγάλο και δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί μόνη της, επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Την εκτίμηση ότι από Σεπτέμβριο το κύμα της δυσαρέσκειας θα είναι τόσο μεγάλο ώστε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει από μόνη της να το διαπραγματευτεί εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί όσα μας έχουν επιβάλει από μόνη της η κυβέρνηση» ανέφερε μιλώντας στο ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ωστόσο τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου διεξαγωγής εκλογών ζητώντας ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.

Διευκρίνισε, δε, ότι η διεύρυνση αυτή θα πρέπει να γίνει με άτομα αυξημένου κύρους και όχι με άλλα κόμματα.

Μιλώντας για το τι οδήγησε στην αποτυχία ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «δεν είχαμε και δεν υποστηρίξαμε δυναμικά ένα σχέδιο εθνικής συνεννόησης και αυτό μας οδήγησε στην αποτυχία».

Κάλεσε, τέλος, τον Αλέξη Τσίπρα «να μην ακούσει όσους ζητούν επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε όσους είπαν "όχι" (σσ. στις τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή)».

Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

1. Η κυβέρνηση απέτυχε γιατί δεν υποστήριξε δυναμικά ένα σχέδιο εθνικής συνεννόησης. 
Σωστός! Υποθέτω ότι ο "ποιητής" εννοεί εθνική συνεννόηση με τ' άλλα κόμματα, τουλάχιστον μ' εκείνα που υποστηρίζουν τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, κι όχι με εξωκοινοβουλευτικούς των τηλεπαραθύρων.

2. Η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να διαχειριστεί από μόνη της όσα μας έχουν επιβάλλει.
Σωστή η πρόβλεψη του "ποιητή".

3. Είναι κατά της διεξαγωγής εκλογών το Σεπτέμβριο, και υπέρ της αναζήτησης ευρύτερων πολιτικών συναινέσεων.
Όμως αυτή η διεύρυνση να γίνει με άτομα αυξημένου κύρους και όχι με άλλα κόμματα!
Εδώ η απόλυτη σύγχυση του "ποιητή" είναι εμφανής:  Χρειάζονται ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις αλλά όχι με άλλα κόμματα! Μήπως παραπέμπει σε εξωγήινους;

4.  Ο Αλέξης Τσίπρας να μην επιβάλλει πειθαρχικά μέτρα σε όσους είπαν "ΌΧΙ".
Ο "ποιητής" τάσσεται υπέρ της διατήρησης των "αντιστασιακών" εντός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να συνεχίσουν να λένε "όχι" στη ψήφιση των επερχόμενων νομοσχεδίων, πετροβολώντας την κυβέρνηση με πύρινους λόγους εντός και εκτός Βουλής, αλλά η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, που θα διευρυνθεί με εξωκοινοβουλευτικά άτομα κύρους, να τους ανέχεται και να περνάει τα νομοσχέδια με τις ψήφους της αντιπολίτευσης με την οποία όμως δεν θέλει διεύρυνση και συμμετοχή!

Αν αυτά δεν είναι δείγματα σχιζοφρένειας, τότε είναι ο απόλυτος πολιτικός τυχοδιωκτισμός, άγνωστος στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μέχρι σήμερα!

Καλά, όλοι οι σχιζοφρενείς και οι οπορτουνιστές στον ΣΥΡΙΖΑ μαζεύτηκαν;