ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015

Επικίνδυνο φάουλ η εξομολόγηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Ευκλείδη Τσακαλώτο, εάν δεν ξέρεις αν έκανες το σωστό, είσαι κι εσύ άχρηστος! Αν δεν πιστεύεις στον ίδιο σου τον εαυτό και στις αποφάσεις που πήρες, δεν θα μπορέσεις να εφαρμόσεις το πρόγραμμα που μόλις ψήφισε η Βουλή. Τι μυαλό κουβαλάς όταν, την ώρα που αναμένεις εναγωνίως την ψήφιση των μέτρων που προτείνεις, τα αμφισβητείς εσύ ο ίδιος; Πώς να σε πιστέψει και να σε στηρίξει ο λαός όταν βγαίνεις και λες τέτοιες μ@@ακίες σαν μυξοπαρθένα που θρηνεί για την χαμένη της παρθενιά; Δεν σου έμαθαν ποτέ στα πανεπιστήμια που σπούδαζες ότι το α' και το ω' της επιτυχίας είναι να πιστεύουμε σ' αυτό που κάνουμε;
Είσαι σεμνός και ταπεινός, εργάστηκες σκληρά, ξενύχτησες, καταπονήθηκες, και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειές σου, αλλά, με μια μελοδραματική δήλωσή σου χθες τη νύχτα στη Βουλή, αναποδογύρισες την καρδάρα κι έχυσες το γάλα. Μήπως είσαι κι εσύ οπαδός της καταστροφικής "δημιουργικής ασάφειας" και της θολούρας; Μήπως έχεις κι εσύ τρικυμία εν κρανίω; Μήπως αλληθωρίζεις κι εσύ προς τη δραχμή και ντρέπεσαι να μας το πεις;
Κρίμα βρε Ευκλείδη!
Με θλίψη μου το λέω ότι δεν κάνεις για πολιτικός! Δεν είσαι πολιτικός! 

Παραθέτω απόσπασμα από τη χθεσινή (15/07/2015) ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την οποία μηδένισε την απόφασή του:

«Θέλω να πω και κάτι στους συντρόφους και τις συντρόφισσές μου από αυτή τη μεριά. Ποτέ δεν ωραιοποιήσαμε την κατάσταση, ποτέ δεν θριαμβολογήσαμε. Αντιθέτως, πάντα προσπαθήσαμε να δείξουμε τα πραγματικά προβλήματα που έχουμε.

 Πρέπει να σας πω ότι τη Δευτέρα (13/07/2015) το πρωί στις 09.30΄ η ώρα, ήταν η πιο δύσκολη ημέρα της ζωής μου. 

Ήταν μια απόφαση που θα με βαραίνει όλη τη ζωή μου.

Δεν ξέρω αν κάναμε το σωστό, ξέρω, όμως, ότι κάναμε κάτι που αισθανόμασταν ότι δεν είχαμε καμία επιλογή. Και δεν είχαμε ούτε βεβαιότητες. Και δεν έχουμε ούτε σιγουριές.

Και δεν λέμε ότι αυτοί που είναι απ’ αυτή τη μεριά σ’ αυτήν την απόφαση έχουν όλα τα καλά επιχειρήματα κι αυτοί κι αυτές που είναι από την άλλη μεριά έχουν όλα τα κακά επιχειρήματα. 

Δεν λέμε ότι το σωστό είναι από τη μια μεριά και το λάθος είναι από την άλλη μεριά.

Στα μεγάλα πολιτικά ζητήματα πάντα έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να διαφέρουν, αλλά να διαφέρουν με πολιτικό τρόπο και να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον. 

Δεν λέμε και ποτέ δεν είπαμε ότι αυτή είναι μια καλή συμφωνία και καλώ όλους να σκεφθούν αν μπορούμε μαζί να προχωρήσουμε, ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για τον κόσμο της εργασίας και γι’ αυτόν τον τόπο. 

 Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Τι αλλοπρόσαλλα και παιδαριώδη είναι αυτά που λες, βρε Ευκλείδη;  ΌΧΙ, δεν μπορούν να προχωρήσουν μαζί στο ίδιο κόμμα δυο ομάδες με εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις στα θεμελιώδη. Αυτό που φαντάζεσαι είναι ρομαντικό μεν, ουτοπικό δε!

Είναι όμως και ανήθικο πολιτικά μια κυβέρνηση μειοψηφίας να περνάει νομοσχέδια με τις ψήφους (πλάτη) της αντιπολίτευσης, ενώ 39 βΟλευτές της συμπολίτευσης λένε ότι τη "στηρίζουν" πλατωνικά μόνο και μόνο για να συνεχίζουν ν' απολαμβάνουν τα προνόμια. Αυτό δεν είναι κοινοβούλιο, είναι τρελοκομείο!

Το διαζύγιο, λοιπόν, είναι επιβεβλημένο. Είναι η έσχατη ώρα να αναλάβετε όλοι στην πράξη τις ευθύνες σας!
Φτάνει πια με τις κουτοπονηριές και τη δημιουργική (καταστροφική) σας ασάφεια !

Είπες ότι θα σε βαραίνει σε όλη σου τη ζωή η απόφαση που πήρες να σώσεις την Ελλάδα από το χείλος της καταστροφής! 
Τους πολιτικούς τους βαραίνουν μόνο τα εγκλήματα και οι προδοσίες, Ευκλείδη. Μήπως το θεωρείς έγκλημα και προδοσία που έβαλες την υπογραφή σου στη Συμφωνία της 13ης Ιουλίου 2015;

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε, και κάθε νουνεχής πολίτης το καταλαβαίνει, ότι στο κατάντημα που μας φτάσατε δεν υπήρχε εναλλακτική λύση, ότι στην περίπτωσή μας δεν υπήρχε άλλος δρόμος, κι εσύ έρχεσαι και μας λες ότι δεν ξέρεις από πια μεριά είναι το σωστό και από πια είναι το λάθος;
Με αυτά που είπες βάζεις βούτυρο στο ψωμί του Λαφαζάνη, του Βαρουφάκη του Λαπαβίτσα και όλης της συμμορίας των δραχμολάγνων. Είπαμε να είσαι ταπεινός αλλά όχι μέχρι του σημείου να αναιρείς τον εαυτό σου και τον κοινό νου!

Αντί να ασκήσεις κριτική στην καταστροφική πολιτική της κωλυσιεργίας και της "δημιουργικής ασάφειας" που ακολούθησε ο έχων κρυφή δραχμοατζέντα προκάτοχός σου, το παίγνιο Γιάνης Βαρουφάκης, αντί να κρίνεις την απόφαση για το μοιραίο όσο και απατηλό δημοψήφισμα που οδήγησε στις κλειστές τράπεζες, κρίνεις και αμφισβητείς την απόφαση να βγει η χώρα από τα εφιαλτικά αδιέξοδα στα οποία την οδηγήσατε, δίνοντας τη χαριστική βολή στο ερείπιο που απεργάζονταν επί δεκαετίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Είσαι καλά στα μυαλά σου ή μήπως η υπερβολική κούραση σε κάνει να παραμιλάς;

Όταν ο πολιτικός παίρνει κρίσιμες αποφάσεις σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα του πρέπει να τις υποστηρίζει με πάθος και να τις υπηρετεί με αταλάντευτη πίστη ώστε να ευοδωθούν. Αν δεν γνωρίζεις ότι η απόφαση να μείνει η χώρα στο ευρώ είναι πέραν κάθε αμφιβολίας η σωστή, και ότι η επιστροφή στη δραχμή είναι καταστροφή, τότε να παραιτηθείς από Υπουργός Οικονομικών.

Μ' ακούει κανείς εκεί πέρα στον παιδότοπο του ΣΥΡΙΖΑ;