ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 16 Αυγούστου 2015

Πού το πάει ο Τσίπρας με την ψήφο εμπιστοσύνης που θα ζητήσει;

Μετέωρα τα βήματα του, υπέρβαρου πια, Αλέξη Τσίπρα, ενώ συνεχίζουν να το παίζουν τρελοί οι κουτοπόνηροι Λαφαζανίστας, υποστηρίζοντας το σχιζοφρενικό "καταψηφίζουμε αλλά στηρίζουμε". Αναπαυτική γαρ η βΟλευτική καρέκλα και πολλά τα οφέλη της! 
Πού θα ξαναβρούν οι σύντροφοι της Αριστεράς της ανευθυνότητας τα βΟλευτικά μεγαλεία, έτσι και κατέβουν στις επόμενες εκλογές με νεόκομμα της δραχμής; Αυτό το γνωρίζουν καλά οι Λαφαζανίστας γι' αυτό και συνειδητά παραλογίζονται. Δεν θέλουν, λέει, να ρίξουν την κυβέρνηση, μόνο να ανακόψουν την μνημονιακή πορεία της και να την γυρίσουν πίσω στα προεκλογικά της ψέματα και φυσικά στη... δραχμή!

Και καλά, οι Λαφαζανίστας δεν πρόκειται να παραιτηθούν, αφού είναι αποδεδειγμένα πια κουτοπόνηροι και αναξιοπρεπείς και υποστηρίζουν σθεναρά τα καλά και συμφέροντα στις τσέπες αυτών. Ο Τσίπρας, όμως, που νομίζαμε ότι ενηλικιώθηκε, σε τι αποσκοπεί με την ψήφο εμπιστοσύνης που ζητάει; Να φέρει τους ορκισμένους δραχμολάγνους σε μετάνοια; Τα 'ΟΧΙ που του είπαν στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες δεν είναι καραμπινάτη άρνηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του; Γιατί δεν έχει ακόμη προχωρήσει στη διαγραφή τους από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ; Τι φοβάται ο δειλός και αναποφάσιστος Αλέξης;
Ο Τσίπρας μου θυμίζει την παροιμία: «Το φίδι βλέπεις και τη συρμή γυρεύεις;»

Δηλαδή αν λάβει ψήφο εμπιστοσύνης, αλλά οι Λαφαζανίστας συνεχίζουν να μην ψηφίζουν τα μνημονιακά νομοσχέδια, θα έχει λύσει το πρόβλημά του ο Αλέξης; Θα συνεχίσει να κυβερνάει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης την οποία βρίζει και φτύνει χωρίς να ντρέπεται; Και έως πότε η αντιπολίτευση θα τον στηρίζει; Τόσο μα@@κες τους θεωρεί;

Πρόκειται για μια ακόμα άχρηστη, ανεύθυνη και τυχοδιωκτική κίνηση του Τσίπρα, όπως εκείνη του μοιραίου δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, που κατέληξε σε κλειστές τράπεζες και capital controls επ' αόριστον, βουλιάζοντας την πραγματική οικονομία και κλονίζοντας μια για πάντα την εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Κατά τ' άλλα, η χαμηλοβλεπούσα κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στην «Αυγή», είπε μεταξύ άλλων: «Έχουμε πει σε όλους του τόνους ότι εμείς δεν επιθυμούμε εκλογές».  Ωστόσο, ούτε και κυβέρνηση ειδικού σκοπού θέλει ο Τσίπρας! Τι διάολο θέλει τότε;

«Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις στο εσωτερικό του της χώρας αλλά και στο εξωτερικό που θα επιθυμούσαν διακαώς μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Σε αυτούς, λοιπόν, τους σχεδιασμούς δεν θα μας βρουν συμμάχους... Όσες πιέσεις και αν ασκήσουν, όσα πρωτοσέλιδα και αν στήσουν, θα απογοητευτούν οικτρά όσοι εύχονται να ανοίξουμε την πόρτα για να εισβάλλουν εκείνοι στους οποίους η ελληνική κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη» συμπλήρωσε η κ. Γεροβασίλη. 
Μην ανησυχείς, Όλγα, γρήγορα η ελληνική κοινωνία θα γυρίσει την πλάτη και σ' εσάς... Τη νομοτέλεια γαρ φυγείν αδύνατον!

Τέλος η Όλγα αναφέρθηκε και στον εκλογικό νόμο: «Η αταλάντευτη θέση του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει η υιοθέτηση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους εδρών και με συνταγματική κατοχύρωση». (πηγή)

Βρε πώς τα λένε τόσο χοντρά ψέματα και δεν κοκκινίζουν οι αφιλότιμοι; Μα δεν υπάρχει ίχνος αξιοπρέπειας σε δαύτους; Ίχνος αυτογνωσίας; Περνάνε το σκληρότερο μνημόνιο με τις ψήφους εκείνων που τους γύρισε ο λαός την πλάτη λόγω μνημονίων, αλλά δεν θέλουν να συγκυβερνήσουν με αυτούς θεωρώντας τους μιάσματα! Κατά τ' άλλα, θέλουν, λέει, να καταργήσουν το μπόνους των 50 εδρών διότι είναι, τάχα, υπέρ της Απλής Αναλογικής

Κάντε το λοιπόν, υποκριτές! Τι περιμένετε; Να βγείτε αυτοδύναμοι στις επόμενες εκλογές ελέω ξορκισμένου μπόνους και μετά, ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις, βλέπετε;

Μα είναι τόσο βρώμικη η Αριστερά των δήθεν αρχών και αξιών; Τόσο τιποτένια; Ή μήπως τελικά είναι τόσο βρώμικη η Δημοκρατία γενικώς; Έχω αηδιάσει!

*****

ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

«Στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας", σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον κατάφωρα εκβιαστικό χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης που μόνο στόχο έχει να ασκήσει ψυχολογική πίεση και να βάλει σε εκβιαστικά διλήμματα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που αρνήθηκαν να ψηφίσουν το νέο 3ο μνημόνιο. 
Τα ίδια στελέχη τόνιζαν πως "οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην "Αριστερή Πλατφόρμα" δεν θέλουν να "ρίξουν" την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία του τόπου".

Υπογράμμιζαν, επίσης, ότι "με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε να εγκαταλειφθούν και να ακυρωθούν τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο, και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων".

Τέλος, τα στελέχη της "Αριστερής Πλατφόρμας" έλεγαν ότι δεν έχουν αυταπάτες πως είναι πλέον εύκολο η κυβέρνηση να επιστρέψει στις αντιμνημονιακές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, κάθε άλλο. Υπογράμμιζαν, όμως, ότι από την πλευρά της η "Αριστερή Πλατφόρμα" θα κάνει ότι μπορεί μέχρι την ύστατη δυνατή στιγμή για θετικές εξελίξεις και αυτό διότι αν η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, "κλειδώσει" ανεπίστρεπτα το μνημονιακό προσανατολισμό της, οι συνέπειες θα είναι βαρύτατες για το λαό και τον τόπο, ενώ την ίδια θα την αναμένει η γενική κατακραυγή και σύντομα η κατάρρευση». 
(πηγή)