ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015

Η ιδεοληψία του Φιλελευθερισμού και οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις

"Παν μέτρο άριστον", είναι το αρχαίο ρητό-αξίωμα που πρέπει να εμπεδώσει καλά ο κάθε πολιτευτής.
Τι θα πει "φιλελεύθερος"; Είναι μια ακόμη γελοία κομματική ταμπέλα πλάι σ' εκείνες του "δεξιός", "αριστερός", "κεντρώος" και δε συμμαζεύεται... Πουκάμισα χωρίς περιεχόμενο. Εμμονές θρησκευτικής υφής.
Οι όροι "φιλελεύθερος", "νεοφιλελεύθερος" και "φιλελευθερισμός" πρέπει να εγκαταλειφθούν από τη ΝΔ και τα συγγενικά εκτός Βουλής κόμματα (π.χ. τη Δράση), διότι εκτός της ασυδοσίας της αγοράς στην οποία παραπέμπουν, έχουν δαιμονοποιηθεί στη συνείδηση πολλών πολιτών, είναι όροι γενικοί και αόριστοι και ως εκ τούτου υπόκεινται σε παρερμηνείες και διεγείρουν εχθρική διάθεση εναντίον τους. Άλλωστε, δεν είναι ιδεολογία ο φιλελευθερισμός, ούτε καν ιδεοληψία. Απεναντίας προσφέρει επιχειρήματα στους υπέρμαχους του παρασιτικού κρατισμού για να τον κατασυκοφαντούν, απορρίπτοντας συλλήβδην και ό,τι καλό, εποικοδομητικό και αναπτυξιακό είναι στη φιλοσοφία του.

Στο σημείο μηδέν της πολιτικής αξιοπιστίας που φτάσαμε, είναι επιτακτική ανάγκη τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν στην άκρη τις ταμπέλες και τους -ισμούς και να μιλήσουν συγκεκριμένα, με γνώμονα την αλήθεια, τον κοινό νου, το δίκαιο, το εφικτό και το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού. 

Η "πυγολαμπίδα" καταθέτει  μερικές σκέψεις για πραγματικές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν άμεσα, αν πρόκειται η Ελλάδα να γίνει ευνομούμενη και παραγωγική χώρα και ο ελληνικός λαός να δει άσπρη μέρα:

* Τα κόμματα πρέπει να μελετήσουν και από κοινού ν' αποφασίσουν πόσους δημοσίους υπαλλήλους χρειάζεται η Ελλάδα, ανάλογα με τον πληθυσμό της και την πολιτική των ανεπτυγμένων κρατών της Ευρωπαϊκής οικογένειας. 
Όσοι περισσεύουν θα αποζημιώνονται και θα πηγαίνουν σπίτι τους, όπως πηγαίνουν οι απολυόμενοι των ιδιωτικών επιχειρήσεων. Η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων - πηγή πάσης νόσου και πάσης μα@@κίας  -  πρέπει να καταργηθεί, και τα δικαιώματά τους να ευθυγραμμιστούν πλήρως με εκείνα των ιδιωτικών υπαλλήλων. Είναι άδικο οι σκληρά εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που δεν ξέρουν αν και αύριο θα έχουν δουλειά, να πληρώνουν τα προκλητικά προνόμια των κρατικοδίαιτων, και συχνά αργόσχολων, κομματικών πελατών που την άραξαν στο Δημόσιο και το μόνο που τους απασχολεί είναι η πρόωρη συνταξιοδότηση. 

*Οι βουλευτές να μειωθούν στους 150 (τόσοι αναλογούν στον πληθυσμό της χώρας μας), και οι αποδοχές τους στο ένα τρίτο, ενώ πρέπει να πάψουν να πληρώνονται έξτρα για συμμετοχή σε Επιτροπές της Βουλής. Επιπλέον να κοπούν όλες οι άλλες παροχές και τα προνόμια που απολαμβάνουν. Μόνον έτσι οι τυχοδιώκτες που αναζητούν τον εύκολο και γρήγορο πλουτισμό θα χάσουν ενδιαφέρον για το βουλευτιλίκι, και τα βουλευτικά έδρανα θα καταλαμβάνουν οι πραγματικοί πατριώτες που έχουν τα προσόντα και την διακαή επιθυμία να ανορθώσουν την Ελλάδα.

 *Κατάργηση της κρατικής επιχορήγησης των κομμάτων και προβολή των θέσεών τους δωρεάν από τη δημόσια τηλεόραση. Για την προβολή τους από τα ιδιωτικά κανάλια να χρησιμοποιούν τα έσοδα από τις εισφορές των μελών τους.

*Οι διαδικασίες έναρξης καινούργιων επιχειρήσεων να απλοποιηθούν και να επιταχυνθούν. Η φορολογία των επιχειρήσεων να είναι συγκεκριμένη και να μην αλλάζει με κάθε κυβέρνηση, ώστε οι επιχειρηματίες να γνωρίζουν πού πατάνε και να μην βρίσκονται προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Τα δικαιώματα των εργαζομένων να είναι πλήρως κατοχυρωμένα και μέσα σε λογικά πλαίσια.

*Ο εκσυγχρονισμός του κράτους να επεκταθεί σε κάθε τομέα ώστε να αποφεύγεται η φοροδιαφυγή και η ταλαιπωρία των πολιτών. Να γίνει υποχρεωτική η πληρωμή γιατρών, οδοντιάτρων, δικηγόρων, υδραυλικών, ηλεκτρολόγων,  κατασκευαστών, εργολάβων οικοδομών και ανακαινίσεων, εστιατορίων, ξενοδοχείων, κλπ., με πλαστικό χρήμα.

* Να καταργηθούν οι τραπεζικές θυρίδες όπου παρκάρει, με τις ευλογίες του κράτους, το μαύρο χρήμα, και να ελεγχθεί αν τα χρήματα εκεί έχουν φορολογηθεί. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ότι δεν μπορούν να τους βρουν.

*Να μπει ειδικός φόρος μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό ως αντικίνητρο για τη μεταφορά καταθέσεων σε ξένες τράπεζες. 

* Να καθιερωθεί άμεσα το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ώστε να παταχθεί η λαθρεπιβίβαση σε λεωφορεία, μετρό και προαστιακό, και η εξαιτίας της συνεχής αύξηση της τιμής των εισιτηρίων.

*Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό ώστε να μην εκβιάζει πρόωρες εκλογές η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση. 

*Να απαγορευτεί δια νόμου η προκήρυξη εκλογών πριν από την παρέλευση της τετραετίας, και όταν χάνεται η δεδηλωμένη να σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας με άλλα κόμματα.

*Ο εκλογικός νόμος να γίνει Απλή Αναλογική και να συμμετέχουν υποχρεωτικά όλα τα κόμματα στην κυβέρνηση, ανάλογα με το ποσοστό τους. Αυτό δεν σημαίνει "Δημοκρατία" άλλωστε; Έτσι δεν θα υπάρχουν κόμματα που πετροβολούν μονίμως την εκάστοτε κυβέρνηση εκ του ασφαλούς, όπως κάνει το ΚΚΕ. 

*Το ποσοστό εισόδου στη Βουλή για ένα κόμμα να είναι 5%, ώστε να μη φυτρώνουν δεξιά κι αριστερά δεκάδες κομματάκια φιλόδοξων και γραφικών αρχηγίσκων που κατακερματίζουν το εκλογικό αποτέλεσμα. 

*Να καταργηθεί άμεσα η ασυλία των βουλευτών και ο επαίσχυντος νόμος περί ευθύνης (ανευθυνότητας) υπουργών. 

*Να απαγορευτούν τα διάφορα απατηλά κερδοσκοπικά "εργαλεία (παράγωγα, ανοιχτές πωλήσεις, κλπ.) στο χρηματιστήριο όπου οι επιτήδειοι, μπαινοβγαίνοντας και επενδύοντας αέρα κοπανιστό δεκάδες φορές μέσα στη συνεδρίαση, υπεξαιρούν νομοτύπως τις οικονομίες αφελών επενδυτών που ξεστράτισαν στη λίμνη με τα πιράνχας.

* Διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας, αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής περιουσίας από την ίδια και ανάληψη της μισθοδοσίας του κλήρου από τα έσοδά της.

* Εξονυχιστικός έλεγχος σε βάθος του πόθεν έσχες βουλευτών, υπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, δημάρχων, υπαλλήλων πολεοδομίας, εφοριακών, εκτελωνιστών και όλων όσων διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, και κατάσχεση κινητής και ακίνητης περιουσίας που δεν δικαιολογείται από τα εισοδήματά τους. 

Αυτές είναι μερικές από τις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα για να ορθοποδήσει, είτε με ευρώ είτε με - ο μη γένοιτο - δραχμή. 
Το να βαφτίζονται μεταρρυθμίσεις, όπως γίνεται μέχρι τώρα, οι ληστρικές περικοπές μισθών και συντάξεων, η αύξηση της άμεσης και της έμμεσης φορολογίας και η αύξηση ασφαλιστικών εισφορών είναι παιδαριώδες αλλά και τραγικό διότι όχι μόνο δεν βγάζει τη χώρα από τα αδιέξοδα αλλά αντιθέτως τα μεγιστοποιεί, θέτοντάς την στην τροχιά ενός αέναου φαύλου κύκλου μέχρι τελικής ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Μήπως ο Αλέξης Τσίπρας, που μέχρι στιγμής τα θαλάσσωσε, μπορεί να γίνει ο μεγάλος μεταρρυθμιστής που έχει ανάγκη η χώρα κι έτσι να εξαγνιστεί στα μάτια της ιστορίας για τα μέχρι τούδε ασύστολα ψέματα και ολέθρια λάθη του;

Ευσεβείς πόθοι μιας ονειροπόλου "πυγολαμπίδας"...
Τι μπορεί να περιμένει κανείς από έναν Τσίπρα που επιλέγει για Υπουργό Μετανάστευσης τη φαντασιόπληκτη Τασία Χριστοδουλοπούλου και για Υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων τον γελωτοποιό Παύλο Χαϊκάλη, ενώ δεν μπορεί να συμμαζέψει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου που τον έχει τρελάνει στα καψόνια;