ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015

Περί "Αποστασίας" ο καβγάς...


Πόλεμος ξέσπασε μεταξύ των "ΝΕΩΝ" και της "ISKRA" για το ποιος είναι αποστάτης: η κυβέρνηση Τσίπρα ή η "Αριστερή Πλατφόρμα";
Η απάντησή μου είναι: και οι μεν και οι δε είναι αποστάτες. Ο μεν Αλέξης Τσίπρας έχει διαπράξει καραμπινάτη αποστασία από τις (ψεύτικες) προεκλογικές του υποσχέσεις, η δε "Αριστερή Πλατφόρμα", από κοινού με τον Αλέξη, διέπραξε προεκλογικά και συνεχίζει να διαπράττει μετεκλογικά αποστασία από την Αλήθεια, το ρεαλισμό και τη λογική.
Αν πρόκειται, λοιπόν, να διαλέξει κανείς μεταξύ της αποστασίας από το ψέμα και την ουτοπία και της εμμονής σε αυτά, με ό,τι καταστροφικό αυτό συνεπάγεται, για να μη θεωρηθεί αποστάτης, τότε προτιμότερη είναι η πρώτη.

Ωστόσο, ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του στην καραμπινάτη αποστασία από τις υποσχέσεις τους, κάποια στιγμή, όταν ο τρομοκρατημένος και αφιονισμένος λαός νιώσει στο πετσί του το άλγος των νέων μέτρων, θα εισπράξουν την "αμοιβή" που τους αξίζει. Θα πιουν το πικρό ποτήρι της νομοτέλειας, που δεν χαρίζεται ούτε στους χαρισματικούς δημαγωγούς. Ας μην περιμένει, λοιπόν, ο Τσίπρας δάφνινα στεφάνια επειδή μας ανέσυρε στο και πέντε, με τη θηλιά ενός 3ου απάνθρωπου μνημονίου, από το γκρεμό που ο ίδιος μας είχε σπρώξει με τις μα@@κίες του.
Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι ονειροπαρμένοι που δεν αποστάτησαν από τα προεκλογικά τους ψέματα και τις ουτοπικές φαντασιώσεις τους, δηλαδή η λεγόμενη "Αριστερή Πλατφόρμα", θα ανταμειφθούν από το λαό. Τουλάχιστον όχι στο βαθμό που φαντασιώνονται ώστε να δημιουργήσουν μια σοβιετικού τύπου "δημοκρατία" εν μέσω της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, όπου το καταχθόνιο σχέδιο της διεφθαρμένης μέχρι το κόκαλο παγκόσμιας ελίτ είναι, μεταξύ άλλων, τα εθνικά κράτη και τα σύνορα να καταργηθούν. 
Άλλωστε, αυτό δεν ήταν το παλιό ανεκπλήρωτο όνειρο της Αριστεράς; 

Δυστυχώς για τους λαούς της γης, όποιος αντιστέκεται στο σατανικής έμπνευσης σχέδιο Παγκοσμιοποίησης της χαώδους Νέας Τάξης Πραγμάτων, πεθαίνει. Βλέπε Σαντάμ Χουσεΐν,  Μιλόσεβιτς, Μουαμάρ Καντάφι, κ. ά. Κι όχι μόνο ο ίδιος, αλλά αργοπεθαίνει και ο λαός του. Ίσως αυτό συνειδητοποίησε με εγκληματική καθυστέρηση ο Τσίπρας κι έκανε την κωλοτούμπα του...

Στη συνέχεια παραθέτω αποσπάσματα από την άνευ ουσίας κοκορομαχία μεταξύ των "ΝΕΩΝ" και της "ISKRA":

ΤΑ ΝΕΑ: ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ, 18/08/2015

«Είναι ένα από τα θλιβερά παράδοξα της ελληνικής πολιτικής μετά τα Ιουλιανά του 2015. Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης – κι από κοντά ή από πιο μακριά η νυν Πρόεδρος της Βουλής, αλλά και ο πρώην υπουργός Οικονομικών – επιχαίρουν για τα πολλαπλά κατάγματα που επιφέρουν στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Κατάγματα που προαναγγέλλουν κορύφωση του δράματος της κυβερνώσας Αριστεράς. 
(...)
Η αποστασία καταγράφηκε στις ψηφοφορίες για τα προαπαιτούμενα και τη νέα συμφωνία. Θα διατρανωθεί αν η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αλλά έχει ήδη επέλθει. Οι όρκοι πίστης των αποστατών της Αριστεράς προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν προφάσεις εν αμαρτίαις.

Εν πολλοίς, εκτός από το πρώτη φορά Αριστερά φαίνεται ότι θα ισχύσει και το πρώτη φορά αριστερή αποστασία – αφού τέτοιες εμπειρίες έχουν ζήσει άλλες πολιτικές δυνάμεις στο παρελθόν. Η πολιτική εμπειρία διδάσκει ότι η προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία παραμένει η καλύτερη θεραπεία.»


ISKRA: Η «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ»(!), ΤΑ «ΝΕΑ» ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΟΙΝΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΥ

«Μοιάζει λίγο με ιστορικό ανέκδοτο να μιλάει το 2015 το «Συγκρότημα», δια της απογευματινής του ναυαρχίδας, για "αποστασία" και μάλιστα «αριστερή αποστασία»! Θα μπορούσαμε να απαντήσουμε στο κύριο άρθρο των "Νέων" (18/8) με την απλή παροιμιώδη φράση: "Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί" και εκεί να τελειώναμε το σχολιασμό. Θα παραθέσουμε, όμως, δύο λόγια, αν και αυτονόητα.

Ποιος "αποστατεί" και από τι, τούτες τις κρίσιμες για τον τόπο ώρες; Για να μην τρελαθούμε, η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν μετατοπίστηκαν, δεν άλλαξαν θέσεις, δεν μεταλλάχθηκαν, ούτε είναι προσκολλημένοι σώνει και καλά στην κυβερνητική εξουσία. 

Η Αριστερή Πλατφόρμα και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης υποστηρίζουν με συνέπεια και σταθερότητα όσα επί χρόνια με διακηρύξεις και σκληρούς αγώνες υποστήριζε, σε γενικές γραμμές, ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζουν να υποστηρίζουν χιλιάδες μέλη και στελέχη του κόμματος, τα οποία, όπως και τα συλλογικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ, ποτέ δεν ρωτήθηκαν για τη μνημονική κυβερνητική στροφή. 

Από πότε, λοιπόν, μπορεί να "τιμωρείται", να "καταδικάζεται" και να ονομάζεται "αποστασία", η συνέπεια σε διακηρύξεις και θέσεις και να επιβραβεύονται οι "κωλοτούμπες", η εγκατάλειψη των δεσμεύσεων και επιλογές σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση από αυτές τις δεσμεύσεις ;

Η μετάβαση, και μάλιστα χωρίς καμία δημοκρατική εξουσιοδότηση, από το αντιμνημονιακό μετερίζι σε ένα σκληρό μνημόνιο, μετά , μάλιστα, από ένα δημοψήφισμα που στεντόρεια απέρριψε τις μνημονιακές επιλογές, πώς μπορεί να χαρακτηριστεί και να ονομαστεί; Αν χρησιμοποιούσα την φτηνή ορολογία των "ΝΕΩΝ" η λέξη πολιτική "αποστασία" θα ήταν η λιγότερο προκλητική. (...)»

ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΡΑΝΑΣ