ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 20 Αυγούστου 2015

Ο ΣΥΡΙΖΑ παράγει απολιτική ευκοιλιότητα

Τάδε έφη ο Ρομποτής, δημοσιογράφος εξ Αμερικής:

«Να γίνει η Ελλάς …Κωλομβία!

Ιδρώνω λέξεις στο λιοπύρι και ψάχνω για κλιματισμό στα άδυτα του ψυγείου, άνευ αποτελέσματος όμως, καθότι δεν είμαι μουσικός!
Πού κολλάει αυτό μην με ρωτάτε, έχει το νόημά του, απλά δεν έχω τη διάθεση να το συζητήσω με κανέναν. 
Σήμερα θέλω μόνος μου, εις παράφρασιν του γνωστού άσματος, καθώς είναι από αυτές τις μέρες στη Νέα Υόρκη που σε ενοχλούν τα πάντα, πρωτίστως ο εαυτός σου, η αφετηριακή αιτία των δεινών σου, όπως δηλαδή συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί όμως μιλάμε για συλλογικότητα συνιστωσών, για ειδική εφαρμογή των μη εφαρμόσιμων ιδεών του λεγόμενου πολυπολιτισμού σε ένα κόμμα που εκ των πραγμάτων έχει οδηγηθεί σε κόψιμο διαρκείας κι αυτή την εποχή δεν παράγει πολιτική αλλά απολιτική ευκοιλιότητα, με δική του μάλιστα υπαιτιότητα! 

Ψυχανάλυση και «Πεπτομπισμόλ» χρειάζεται, όχι εκλογές. 
Το να τρέχεις με αντίπαλο τον εαυτό σου μάλλον σχιζοφρένεια λέγεται. 
Το αυτό ισχύει και εάν εμφορείται κανείς από την ίδια συλλογικότητα συνιστωσών σε ατομικό επίπεδο, με τη διαφορά ότι τότε σε κλείνουν στο ψυχιατρείο ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον κάνανε κυβέρνηση! 
Τι άλλο όμως είναι η Ελλάς από μία σκανδαλώδη αντίφαση μεταξύ του υπάρχοντος ατομικού και του υπάρχοντος συλλογικού με συνιστώσες; Μόνιμη ανισορροπία που εκλαμβάνεται ως φυσιολογική κατάστασις!

Εν πάση περιπτώσει, για αλλού ξεκίνησα κι’αλλού βρέθηκα, ως συνήθως. Η γλιτσερή, λόγω υγρασίας, ζέστη δεν θέλει και πολύ για να μας βαρέση στα νεύρα. Κρατάμε άμυνα, αλλά ο αντίπαλος επιτίθεται ως μαινόμενος αναρχικός σε βιτρίνα! Ατμόλουτρο αν είσαι έξω, ψυγείο, λόγω του κλιματισμού, αν είσαι μέσα, πουθενά εύκρατη ζώνη. 
Γίναμε Φλώριδα χωρίς τις παραλίες, όπως και η Ελλάς έγινε Δανία του Νότου αλλά χωρίς τον Βορρά με αποτέλεσμα να καταντήσει βορά των μετακινουμένων πληθυσμών.
Κατά τα άλλα ακόμα συζητάνε για μέτρα και "χώρους υποδοχής" τα οποία σε καμιά 20αριά χρόνια θα είναι για τους σημερινούς Έλληνες που θα έχουν γίνει μειοψηφία, αλλά θα κυβερνούν, όπως κι ο ΣΥΡΙΖΑ, χάρη στην ανοχή των …παράτυπων μεταναστών! 
Όταν αγωνίζεσαι για το τι θα φας αύριο, υπάρχει περίπτωση να είσαι χορτάτος σήμερα;

Φρονώ ότι στις πολύμηνες "διαπραγματεύσεις" που διεξήγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πετύχει το χειρότερο δυνατό μνημόνιο δεν έκανε χρήση του ισχυροτέρου διαπραγματευτικού όπλου που διαθέτει η Ελλάς έναντι των βορειοευρωπαίων εταίρων της: τη μαστούρα! 

Στο θέμα αυτό μπορώ να διακρίνω, ναι, εσχάτη προδοσία, δεν μπορώ να βρω λογική δικαιολογία! Σαν να χάνεις με τρία-μηδέν και να έχεις τον Μέσι έξω! Ακόμη και τα ντουβάρια γνωρίζουν ότι οι βόρειοι τη βρίσκουν με ελληνικό χόρτο και πάσης λογής "απαγορευμένες" ουσίες. 

Θυμάστε το κλάμα που έπεσε στην Ολλανδία όταν στις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου πριν μερικά χρόνια χιλιάδες στρέμματα με τις εν λόγω φυτείες παραδόθηκαν στις φλόγες; Πόσο μάλλον που ο …Γέρων Ντάισεν-μπλούμ είναι Ολλανδός! Μπορεί να μην είναι και …ιπτάμενος (άσχετα αν το επίθετό του τελειώνει σε -μπλουμ); 
Αν του ’λεγε ο Βαρουφάκης σε πολύ αυστηρούς τόνους, ότι κοίτα να δεις, ή μου φέρνεις συμφωνία στα μέτρα μου ή κομμένο το χόρτο, εσείς τι νομίζετε; Δεν θα είχε ενδώσει πείθοντας τους Γερμανούς και τους άλλους όχι απλά να ελαφρύνουν, αλλά και να μας χαρίσουν το χρέος;

Εάν ο Αλέξης είχε τάξει στην Αγγέλω τη Μέρκελ όλη τη σοδειά της χρονιάς, νομίζετε ότι δεν θα είχαν καμφθεί από την αρχή οι επιφυλάξεις της; Δηλαδή πώς πιστεύετε ότι την έριξε στο τέλος και μας κράτησε μέσα, με τη γοητεία του; Ποιος ξέρει πόσο τσιγαριλίκι και λουλάς θα έπεσε στην Καγκελαρία και στην Μπούντενσμπακ εκείνη τη μακρόσυρτη νύχτα του Ιούλη ("αριστερίζουσα" κλίση. "Αριστερή" θα ήταν του Γιούλη) που κρίθηκε το μέλλον της…  Ευρώπης; 
Φανταστείτε, λοιπόν, αν αυτό το όπλο είχε ριχτεί στη μάχη εξαρχής κι όχι στο τέλος όπως έκανε ο Χίτλερ με τα αεριωθούμενα. Η Ελλάδα θα είχε επιβάλει τις απόψεις της και θα ήταν όλοι ευγνώμονες αντί να μας βγαίνουν κι από πάνω όπως τώρα για καμιά 85αριά ψωροδίς, τη στιγμή που η χώρα μας κρατάει την ευτυχία της ηπείρου (όχι και της Ηπείρου, δυστυχώς) στα χωράφια της!

Εδώ που τα λέμε η καλλιέργεια "απαγορευμένων ουσιών" είναι ο μοναδικός ίσως τομέας της ελληνικής γεωργίας που παραμένει κερδοφόρος και αναπτύσσεται. Η γη, που οι θρυλικοί ξωμάχοι έχουν ποτίσει με τον ιδρώτα και το κάτουρό τους, αυτός ο ήλιος (όχι του ΠΑΣΟΚ, ο κανονικός), που τόσοι ποιητές έχουν υμνήσει και όχι μόνον επειδή τους είχε βαρέσει στο κεφάλι, συνεισφέρουν στην παραγωγή πρώτης τάξεως αγροτικών προϊόντων. 

Είναι απίστευτο που τόσα χρόνια οι εν λόγω καλλιέργειες δεν επιδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση! Βέβαια, οι βορειοευρωπαίοι είναι πονηροί, σου λέει αν τους δώσουμε επιδοτήσεις θα πάρουν Καγιέν και διαμερίσματα, άρα θα αφήσουν την καλλιέργεια όπως έγινε με τόσους άλλους τομείς. Έχουν ξυπνήσει κι’ας νομίζουμε ότι είναι ακόμα μαλάκες!

Τουλάχιστον το ελληνικό κράτος να δώσει κίνητρα. Δεν αρκούν μερικοί αστυνομικοί να κάνουν τα στραβά μάτια ούτε ένας βουλευτής μόνο που εκλέγεται στη λεβεντογέννα με κύριο σκοπό να τους προστατεύη. 

Η μαστουροπαραγωγή πρέπει να γίνει το νέο αφήγημα που χρειάζεται η Ελλάς για να πάει μπροστά (πού, είναι άλλο θέμα!), μια εθνική υπόθεση όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η Ουροβίζιον. 

Και στους κακεντρεχείς που λένε ότι πάει να κάνει την Ελλάδα Βενεζουέλα, ο Αλέξης θα βγει κι από πάνω αφού η …Κωλομβία είναι ο νέος στόχος!

Από σκέτος κώλος, καλύτερα να γίνει …Κωλομβία!

********
Υστερόγραφο:
1) Ρε, σείς, έχει ξανακούσει ή δει κανένας τον Τριανταφυλλόπουλο; Από …Ταρζάν της Ζούγκλας έγινε Τζων Αυλακιώτης με την εξαφάνισή του! Χωρίς Ταρζάν υπάρχει ζούγκλα αλλά χωρίς ζούγκλα δεν υπάρχει Ταρζάν…

2) Aφού κάνανε το «Χίλτον» Μαξίμου, δεν κάνουνε και το Μαξίμου ξενοδοχείο μήπως προκύψουν τίποτα έσοδα; Από τον ΦΠΑ, αν μη τί άλλο …

3) Η μόνη δυνατή εθνική σωτηρία για την Ελλάδα, είναι η …Σωτηρία Μπέλλου!»

Δημήτρης Ρομποτής   - 18/08/2015
Δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη