ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

Τι μας χρειάζεται ένας Πρόεδρος Δημοκρατίας-γλάστρα;


Ο Πάκης Παυλόπουλος απλώς "προεδρεύει", λέγοντας ναι σε όλα και υπογράφοντας τα πάντα. Τα ίδια έκαναν και οι προκάτοχοί του στο διακοσμητικό αξίωμα που κατέχει... 
Υπέγραψε το καταστροφικό για την ελληνική οικονομία δημοψήφισμα ενώ θα μπορούσε να αρνηθεί, στηριζόμενος στο Σύνταγμα που λέει ότι απαγορεύεται το δημοψήφισμα για δημοσιονομικούς λόγους (Άρθρο 44, παρ. 2).

Χθες αποδέχτηκε την παραίτηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και την πρόωρη διάλυση της Βουλής, παρόλο ότι δεν υπάρχει κρίσιμο εθνικό θέμα παρά μόνο κομματικό γινάτι. 
Αν ήταν ένας υπεύθυνος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα έπρεπε να συμβουλεύσει το παιδάριο Τσίπρα λέγοντας: "Πρόσεξε παιδί μου, δεν μπορείς να δραπετεύεις από τα κυβερνητικά σου καθήκοντα ελαφρά τη καρδία. Η χώρα δεν αντέχει τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στο ίδιο έτος. Η οικονομία θα καταρρεύσει εντελώς και θα χρειαστεί και τέταρτο μνημόνιο. Πρέπει πάση θυσία να σχηματίσεις κυβέρνηση από την υπάρχουσα Βουλή."

Δυστυχώς, με το αγαπημένο σπορ του Τσίπρα να τραβολογάει το λαό κάθε τρεις και λίγο σε εκλογές, γινόμαστε μάρτυρες του απόλυτου εξευτελισμού της Δημοκρατίας... Μακάρι ο λαός να ξυπνήσει και να τον ξεφορτωθεί μια ώρα αρχύτερα. Το παιδάριο Αλέξης δεν έχει ωριμάσει για να μπορέσει να κυβερνήσει με υπευθυνότητα, και γι' αυτό είναι άκρως επικίνδυνος. Τούτη τη φορά ο λαός δεν θα μπορεί να δικαιολογηθεί ότι δεν ήξερε. Θα είναι άξιος της τύχης του.