ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 4 Αυγούστου 2015

Ο ρατσισμός του ΕΝΦΙΑ

Μπορεί ένας νόμος να είναι ρατσιστικός σε μια "Δημοκρατία" σαν τη δική μας όπου ο αντιρατσισμός είναι ευαγγέλιο;
Και βέβαια! Πολύ συχνά μας συμβαίνει και το καταπίνουμε αμάσητο. Για παράδειγμα, στη Δημοκρατία του Ελλαδιστάν, ο ρατσισμός εξαγιάζεται ανάλογα με τη περιοχή που έτυχε να μένεις. Αν, π.χ., είχες αγοράσει το 1975 ένα δυαράκι 50 τετραγωνικών χωρίς θέρμανση στη Ζ' περιοχή (την πιο φτηνή) της Βουλιαγμένης, τότε που γύρω ήταν χωράφια και οι εμπορικές τιμές των ακινήτων δεν διέφεραν από εκείνες στο Περιστέρι, πρέπει να τιμωρηθείς διότι είσαι κατά φαντασίαν πλούσιος ασχέτως εισοδήματος. 


Προφανώς στη μειωμένη αντίληψη του Ευάγγελου Βενιζέλου που σκαρφίστηκε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ - το νόμο με τα πολλά προσόντα όπως τον αποκαλούσε - όποιος μένει στη Βουλιαγμένη, π.χ., άσχετα αν ζει σε δυαράκι με την κατώτερη σύνταξη του ΙΚΑ,  είναι προνομιούχος, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να βγει στο δρόμο, να σκάψει και να βρει ευρώ!

Όπως ξέρετε, ο παράλογος και άδικος αυτός φόρος, που απαξίωσε τα ακίνητα μέχρι το ναδίρ, μετεξελίχτηκε στον ΕΝΦΙΑ, νόμο τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας ορκιζόταν πως θα καταργήσει μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Χα, χα, χάαα!

Αλίμονο, όμως, όχι μόνο δεν τον καταργεί, αλλά ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης θα προσπαθήσει, λέει, να τον "βελτιώσει" (επί το αδικώτερον), αυξάνοντας το συντελεστή στις ακριβές περιοχές (όπου μπορεί να κατοικούν εκτός από πλούσιους και φτωχοί) και μειώνοντάς τον στις φτηνές περιοχές (όπου μπορούν να κατοικούν εκτός από φτωχούς και πλούσιοι).

Εδώ έχουμε το άκρον άωτον του ρατσισμού. Τιμωρείσαι ανάλογα με την περιοχή που μένεις. Με άλλα λόγια, η Δημοκρατία σε εκδικείται επειδή κατοικείς σε καλύτερη περιοχή, διότι αυτό από μόνο του βεβαιώνει ότι είσαι πλούσιος, άσχετα αν είσαι φτωχός συνταξιούχος και είχες αγοράσει το ακίνητό σου πάμφθηνα πριν από 50 χρόνια! 

Θα μιλήσω με  στοιχεία και νούμερα: Στην περιοχή Ζ' της Βουλιαγμένης η αντικειμενική αξία είναι 3.650 ευρώ ανά τετραγωνικό. Τον Ιούνιο του 2015, πουλήθηκε διαμέρισμα επιφάνειας 52 τετραγωνικών σε πολυκατοικία 43 ετών στην τιμή των 55.000 ευρώ, δηλαδή προς 1.057 ευρώ το τετραγωνικό. Καλά ακούσατε!

Όχι, δεν το "σκότωσαν" επειδή τους κυνηγούσαν τα χρέη. Η ιδιοκτήτρια προσπαθούσε για καλύτερη τιμή επί τρία χρόνια! Αρχικά η τιμή που ζητούσαν ήταν 130.000 ευρώ. Σταδιακά, λόγω έλλειψης ενδιαφερομένων, παρόλο που το είχε δώσει σε 5-6 μεσίτες, η τιμή κατέβαινε και ξανακατέβαινε, ώσπου προσγειώθηκε στις 55.000 ευρώ κι εκεί βρέθηκε ο τυχερός αλλοδαπός αγοραστής.  

Ο φόρος μεταβίβασης που πλήρωσε ο αγοραστής υπολογίστηκε επί του 60% της αντικειμενικής αξίας, λόγω παλαιότητας. Όμως ο ΕΝΦΙΑ που θα πληρώσει θα υπολογίζεται με συντελεστή σε ολόκληρη την αντικειμενική αξία των 3.650 ευρώ το τετραγωνικό, συν προσαυξήσεις λόγω ορόφου, συν επαπειλούμενη προσαύξηση λόγω "βελτίωσης" που ετοιμάζει η πρώτη Αριστερή Κυβέρνησή μας. Έλεος, πια! 

Κατά τ' άλλα, υπάρχει κι ένα Σύνταγμα της Ελλάδας το οποίο όλοι οι κυβερνώντες - δεξιοί, αριστεροί και ενδιάμεσοι - γράφουν στα παλιά τους τα παπούτσια...

Κουράγιο ραγιάδες μου! Τα χειρότερα δεν τα ζήσαμε ακόμη...

Άρθρo 4 του Συντάγματος:

1. Oι Έλληνες είναι ίσoι ενώπιoν τoυ νόμoυ.

2. Oι Έλληνες και oι Eλληνίδες έχoυν ίσα δικαι-
ώματα και υπoχρεώσεις.

5. Oι Έλληνες πoλίτες συνεισφέρoυν χωρίς δια-
κρίσεις στα δημόσια βάρη, ανάλoγα με τις δυνάμεις
τoυς.

Άρθρo 17

1. H ιδιoκτησία τελεί υπό την πρoστασία τoυ
Kράτoυς, τα δικαιώματα όμως πoύ απoρρέoυν από
αυτή δεν μπoρoύν να ασκoύνται σε βάρoς τoυ
γενικoύ συμφέρoντoς.