ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2015

Στον κόσμο του και στην "αριστερή" ασάφεια ο Παναγιώτης Λαφαζάνης...


Ο Π. Λαφαζάνης αφήνει περιθώριο για όλα τα ενδεχόμενα, αν ψηφιστεί νέο μνημόνιο. Ενώ καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ν' αγωνιστούν για να μην υπογράψει η κυβέρνηση τρίτο μνημόνιο, αν το υπογράψει (με ψήφους άλλων κομμάτων) τότε τους λέει να σταθμίσουν τη στάση τους! Αυτό είναι το νέο πολιτικό ήθος που λάνσαρε ο (τ)ΣΥΡΙΖΑ!
Και γιατί δεν τους προτρέπεις να τη σταθμίσουν εκ των προτέρων, κύριε Λαφαζάνη; Δηλαδή τι σόι στάθμιση θα κάνουν κατόπιν μνημονίου; Να παραδώσουν τις έδρες τους ή να μην τις παραδώσουν; Να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα καλά και συμφέροντα με το κουτοπόνηρο "δεν ψηφίζω αλλά στηρίζω"; 

Αλλά ο κυρ Παναγιώτης δεν μας είπε ούτε πώς θα σταθμίσει ο ίδιος τη στάση του. Αφήνει να πάρει το κρίμα στο λαιμό του ο Τσίπρας για την de jure διάσπαση του de facto διασπασμένου ΣΥΡΙΖΑ, διαγράφοντάς τον από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους άλλους καθαρόαιμους αριστερούς της δραχμής, ή αφήνοντάς τον εκτός λίστας σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές. "Πονηρός ο βλάχος"! Ελπίζω να αποδειχτεί πιο πονηρός ο Αλέξης Τσίπρας...

Είπε και το άλλο βαρυσήμαντο ο κυρ Παναγιώτης: Η Ελλάδα, λέει, διέθετε εναλλακτική λύση αλλά όφειλε να έχει προετοιμαστεί πολιτικά! Καταλάβατε; Στο πολιτικό σκέλος κόλλησε η εναλλακτική της δραχμής. Κατά τ' άλλα όλα ήταν έτοιμα για το "δημοκρατικό" πραξικόπημα της δραχμής: ντου στο νομισματοκοπείο, ριφιφί στις θυρίδες, σύλληψη του Στουρνάρα, IOUs, κλπ. 
Βλέπετε, ο κουτοπόνηρος Λαφαζάνης και η νεραϊδοπαρμένη παρέα του ερμήνευσαν το 61,3% του ΌΧΙ στα συγκεκριμένα μέτρα τηςΤρόικας ως ΌΧΙ στο ευρώ και στην Ευρωζώνη, ερήμην του 85% του ελληνικού λαού που θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

********

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΛΑΦΑΖΑΝΗ ΣΤΟ REAL.GR (4/8) ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΣΚΟΥΡΗ

Ερώτηση: Οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα ψηφίσουν νέο, τρίτο, Μνημόνιο κ. Λαφαζάνη;

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η ρητή και σαφέστατη προγραμματική θέση του ΣΥΡΙΖΑ να καταργήσει τα υπάρχοντα μνημόνια και να ακολουθήσει μια αντιμνημονιακή δημοκρατική και προοδευτική πορεία με μια Ελλάδα ανεξάρτητη, κυρίαρχη, χωρίς ομηρίες και κηδεμονίες, δεν αφορά μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αναφορά στην «Αριστερή Πλατφόρμα» αλλά όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Επομένως όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αγωνισθούν μέχρι την ύστατη στιγμή για να μην υπογράψει η κυβέρνηση ένα νέο τρίτο μνημόνιο, ενώ αν υπογραφεί θα πρέπει όλοι οι βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μας να σταθμίσουν τη στάση τους, εκτιμώντας τις ευθύνες τους και τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει απέναντι στον ελληνικό λαό. 

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά, όπως έκανα και με τα προαπαιτούμενα μέτρα, δεν πρόκειται να ψηφίσω ένα νέο μνημόνιο, το οποίο ξέρω ότι θα συνεχίσει να καταστρέφει τον τόπο μας και να πονάει το λαό μας.

Ερώτηση: Αν, όμως, η κυβέρνηση ψηφίσει νέο Μνημόνιο και αρχίσει να το εφαρμόζει, πώς θα της δίνετε στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης; Δεν είναι αντίφαση;

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Όπως επανειλημμένα έχω πει στηρίζουμε την κυβέρνηση για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Δεν την στηρίζουμε για να εγκρίνει και να εφαρμόζει μνημόνια. Δεν ψηφίζουμε μνημόνια και δεν προσφέρουμε στήριξη στην εφαρμογή τους και στην εφαρμογή μνημονιακών πολιτικών. Αγωνισθήκαμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με τη μέγιστη συνέπεια για μια νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πορεία της χώρας. Επιμένουμε στο περήφανο πατριωτικό και λαϊκό «όχι» του δημοψηφίσματος της 5ης του Ιούλη και θα επιμείνουμε μέχρι τέλους και μέχρι τη δικαίωσή του.

Ερώτηση: Ο πρωθυπουργός έθεσε μεταξύ άλλων και το ερώτημα εάν θα πρέπει η αριστερά να εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση επειδή δεν έφερε μια καλύτερη συμφωνία. Ήθελα το σχόλιό σας…

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Η υπογραφή μια νέας μνημονιακής συμφωνίας δεν ήταν αναγκαστικός μονόδρομος για την κυβέρνηση. Το δίλημμα μνημονιακή συμφωνία ή υποχρεωτική εγκατάλειψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι πλαστό δίλημμα, το οποίο θέτουν εκβιαστικά οι νεοαποικιοκράτες πιστωτές μας. 
Η Ελλάδα διέθετε εναλλακτική λύση και όφειλε να είχε προετοιμαστεί πολιτικά για μια τέτοια εναλλακτική εκδοχή, που σήμαινε ρήξη με τα συμφέροντα του εγχώριου οικονομικού κατεστημένου, βαθιά και δίκαιη αναδιανομή εισοδημάτων σε βάρος του μεγάλου πλούτου, εθνικοποίηση των τραπεζών με προσανατολισμό την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και αν χρειαζόταν, την συντεταγμένη έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ερώτηση: Εκτιμάτε ότι με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ το ΚΚΕ θα έπρεπε να αναθεωρήσει την έως τώρα στρατηγική των συμμαχιών;

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Το ΚΚΕ ακολουθεί μια βαθιά λαθεμένη στρατηγική, η οποία, δυστυχώς, επιδεινώνεται. Ήταν μέγα λάθος η θέση του ΚΚΕ στο πρόσφατο δημοψήφισμα, όπως είναι αξιοπερίεργη η θέση του τώρα για το ευρώ. Εν πάσει περιπτώσει και ανεξάρτητα απ’ αυτά, σήμερα είναι όσο ποτέ αναγκαία η συνεργασία και η συμπαράταξη όλων των προοδευτικών δυνάμεων στη βάση ενός ριζοσπαστικού αντιμνημονιακού προγράμματος κοινωνικής αλλαγής. Προσωπικά δεν θα πάψω να τονίζω ότι το ΚΚΕ έχει ιστορική ευθύνη να συμβάλει για ένα μέτωπο σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να θεωρεί ότι μεγαλύτερος αντίπαλος, αν όχι και «εχθρός», είναι οι αριστερές δυνάμεις με τις πλέον συγκλίνουσες απόψεις.

Ερώτηση: Τα ανοίγματα της θητείας σας στη Μόσχα θα πρέπει να συνεχιστούν από το διάδοχό σας; Και πού θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα

ΠΑΝΑΓ. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ: Οι ελληνορωσικές σχέσεις και η όσο το δυνατόν ευρύτερη και ουσιαστικότερη ανάπτυξή τους σε όλους τους τομείς και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας, έχουν τεράστια και στρατηγική σημασία για τη χώρα μας. Η Ελλάδα έχει ανάγκη σήμερα όσο ποτέ από μια ανεξάρτητη και πολυδιάστατη πολιτική διεθνών ενεργειακών, οικονομικών και πολιτικών σχέσεων.

Η Ελλάδα πρέπει να πάψει να θεωρείται ευρωατλαντικό «οικόπεδο» και «νεοαποικιακό» παράρτημα της γερμανικής ευρωζώνης. Επί της θητείας μου στο Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης δεν έγιναν απλώς ανοίγματα στη Ρωσία. 
Πήγαμε πολύ πιο πέρα και συνυπέγραψα στην Αγία Πετρούπολη με τον Υπουργό Ενέργειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας μια στρατηγική συμφωνία που έβαζε τα θεμέλια για την κατασκευή και διαχείριση σε ισότιμη βάση 50-50 και με ρωσική αποκλειστικά χρηματοδότηση, ενός μεγάλου αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο, που θα διέρχεται από το ελληνικό έδαφος με κατεύθυνση την Ευρώπη. Το έργο αυτό έχει τεράστια σημασία και τα οφέλη της Ελλάδας από την ολοκλήρωσή του θα είναι πρωτοφανώς εξαιρετικά. Μιλάμε για μεγάλα οφέλη οικονομικά, ενεργειακά, πολιτικά, γεωστρατηγικά. 
Το έργο του αγωγού νομίζω ότι θα πρέπει να παραμείνει, ανεξάρτητα της απομάκρυνσής μου από την κυβέρνηση, έργο πρώτης και άμεσης εθνικής προτεραιότητας και να καταστεί η ναυαρχίδα για την στρατηγική και σε βάθος ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων. Αυτό συνιστά ύψιστο εθνικό συμφέρον, ιδιαίτερα τις πολύ δύσκολες στιγμές που διανύουμε.

Τρίτη 4 Αυγούστου 2015