ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2015

"Δημοκρατία" με άρωμα φασισμού


Είναι κοινός τόπος ότι η πολιτική είναι μια βρώμικη υπόθεση.
Αξίες όπως εντιμότητα, σεβασμός του αντιπάλου, fair play, ευθύτητα, ειλικρίνεια, είναι άγνωστες στην πολιτική, δηλαδή στη "δημοκρατία".
Η κίνηση-ματ του Αλέξη Τσίπρα να πάει σε πρόωρες εκλογές-εξπρές έχει όλα τα στοιχεία της ανεντιμότητας εις τη νιοστή, αφού ο αντιδημοκρατικός της στόχος είναι να μην προλάβουν οι αντίπαλοι να οργανωθούν και να έχουν ίσες ευκαιρίες με το κυβερνών ακρωτηριασμένο και μεταλλαγμένο κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι αυτό fair play? Καθόλου! Εκτός του ότι ο Τσίπρας, πονηρά σκεπτόμενος, δεν έκανε ουδεμία απόπειρα να ξεκαθαρίσει το εσωκομματικό του πεδίο - δηλαδή να διαγράψει όσους ψήφισαν ΌΧΙ στο Μνημόνιο 3 παραμένοντας πιστοί στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ , δίδοντάς τους τη δυνατότητα να σχηματίσουν τη δική τους κοινοβουλευτική ομάδα - εκτός του ότι δεν διανοήθηκε καν να σχηματίσει κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή με τη συνεργασία εκείνων που τον στήριξαν στα μέχρι τούδε μνημονιακά νομοσχέδια, με τη χθεσινή κίνηση-ματ δεν δίνει το χρόνο στους αντιπάλους - οι οποίοι επίσης εκπροσωπούν τμήματα του λαού - να οργανωθούν και να κατέβουν στις εκλογές με ίσους όρους. Αυτό είναι καραμπινάτος φασισμός, και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στο όνομα οποιασδήποτε δήθεν σωτήριας σκοπιμότητας!

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τον τρόπο που πολιτεύτηκε από την εποχή που ήταν αντιπολίτευση μέχρι σήμερα, μας έχει πείσει ότι έχει μέσα του έντονο το φασιστικό στοιχείο - αποφασίζομεν και διατάσσομεν - και είναι παρορμητικός, απρόβλεπτος και αδίστακτος προκειμένου να κατακτήσει και να παραμείνει στην εξουσία. Γι' αυτό και άκρως επικίνδυνος.

*** Επίκαιρη παροιμία: «Πολλές φορές πάει η κολοκύθα για νερό, μία πάει και δε γυρίζει.»