ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2015

Υποκλίνομαι στον Κωστή Δερμιτζάκη!

Κώστας Δερμιτζάκης: ΚΑΜΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΣΟ ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΜΑΣ 

Υποκλίνομαι στους συνεπείς ιδεολόγους της Αριστεράς, ακόμη κι αν τα ιδανικά τους στη σημερινή καπιταλιστική ζούγκλα είναι άπιαστα όνειρα, ακόμη κι αν δεν συμφωνώ με όλες τις θέσεις τους.


Υποκλίνομαι, διότι έχουν ήθος, αρχές και αξίες και δεν τις ξεπουλάνε για υλικά προσωπικά συμφέροντα, εφήμερες δόξες και τιμές, αλλά προτιμούν να διωχθούν και να χλευαστούν.

Υποκλίνομαι σ΄εκείνους που δεν κορόιδεψαν το λαό για να υφαρπάξουν την ψήφο του, αλλά πίστευαν σ' αυτά που υπόσχονταν, μη συνειδητοποιώντας ότι ήταν ουτοπιστικά και ανεφάρμοστα.

Ο σπόρος των ιδανικών τους, όμως, δεν θα επιστρέψει σ' αυτούς άδειος. Αρκεί οι αγώνες τους να είναι ειρηνικοί!

Άλλωστε, ουτοπιστής ήταν κι ο Χριστός, που ευαγγελιζόταν μια κοινωνία αγάπης, δικαιοσύνης και ειρήνης. Τα λόγια του όμως έμειναν στην αιωνιότητα και έχουν εμπνεύσει εκατομμύρια αγνές ψυχές ανά τους αιώνες.

Ουτοπιστής ήταν και ο θείος Πλάτων, που οραματιζόταν την ιδανική Πολιτεία.

Χάρη σ' αυτούς τους ιδεολόγους ουτοπιστές, όμως, ο κόσμος μας δεν είναι χειρότερη ζούγκλα.

Ολόκληρη η δήλωση του Κώστα Δερμιτζάκη για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές έχει ως εξής: 

«Μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στην πολιτική ζωή της χώρας και με γεγονός πλέον δυστυχώς τη διάσπαση στο χώρο της Αριστεράς, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος με το ΣΥΡΙΖΑ στις προσεχείς εκλογές. 

Είναι αδύνατον για μένα να συμμετέχω στο κοινοβούλιο, να ψηφίζω μνημονιακούς νόμους και να υπηρετώ πολιτικές που οδηγούν την Πατρίδα και το λαό μας στην καταστροφή και σε μεγαλύτερη οικονομική εξαθλίωση. 

Θέλω να δηλώσω κατηγορηματικά (επειδή γράφηκε σε τοπική εφημερίδα ότι καταψήφισα τα προαπαιτούμενα και το μνημόνιο μετά από πιέσεις στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής) ότι ουδέποτε οι σύντροφοί μου προσπάθησαν να με πιέσουν προς τη μια ή την άλλη κατεύθυνση. Άλλωστε όσοι με γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι αυτό δεν ήταν δυνατόν.

Κάναμε μια μεγάλη προσπάθεια, μαζί με άλλους συντρόφους, υπακούοντας στη φωνή της συντριπτικής πλειοψηφίας των απλών μελών του κόμματος ώστε να πάμε σε συνέδριο πριν τις εκλογές, να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε την ενότητα της Αριστεράς και ανάλογα με τις αποφάσεις του συνεδρίου, ο καθένας να κάνει τις επιλογές του. Πιστεύω ότι αυτό απαιτούσε η δημοκρατία και ο σεβασμός στα μέλη του κόμματος. Δεν κατορθώσαμε να ανακόψουμε την πορεία προς τη διάσπαση.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο τους, όλους και όλες που συμπορευθήκαμε σε κοινούς αγώνες για τη Δημοκρατία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την αξιοπρέπεια του λαού μας, για την εθνική ανεξαρτησία, για να σταματήσουμε τις καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων. 


Ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Θα είμαι παρών σε όλους τους αγώνες που είναι μπροστά μας, που θα είναι πάρα πολλοί, υπηρετώντας αμετακίνητα τις αξίες και τα ιδανικά της Αριστεράς για τα οποία αγωνίστηκα σε όλη μου τη ζωή.

Ιδιαίτερα στο νομό Λασιθίου που οι συνέπειες των μνημονίων υπήρξαν καταστροφικές, πρέπει με παλλασιθιώτικο αγωνιστικό πνεύμα, χωρίς τοπικισμούς, όπως έχει αποδείξει ο λαός του νομού μας, να αγωνιστούμε για τα νοσοκομεία, για τις υπηρεσίες που έχουν διαλύσει, την έλλειψη έργων υποδομής και πανεπιστημιακών σχολών, την καταστροφική επέλαση των ΒΑΠΕ που σχεδιάζουν και να χαράξουμε μια ανοδική αναπτυξιακή πορεία, σεβόμενοι τον άνθρωπο, την μακραίωνη Ιστορία μας και το περιβάλλον.

Για μένα καμιά βουλευτική καρέκλα δεν αξίζει όσο οι αξίες και τα ιδανικά που υπηρετώ. Αυτά για μένα είναι ιερή παρακαταθήκη προς τα παιδιά μας, προς τις μελλούμενες γενιές.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ».  


Κωστής Δερμιτζάκης
Βουλευτής Λασιθίου