ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Συνήγορος του "διαβόλου" της "Αριστερής Πλατφόρμας"

Κάποιες φορές έχει κι ο "διάβολος" το δίκιο του. Και όσο κι αν διαφωνεί κανείς με την ουτοπική και εθνικά επικίνδυνη ιδεοληψία των Λαφαζανίστας, πρέπει να τους αναγνωρίσει τα δίκια τους.

Πολύ ντόρος γίνεται στα σκανδαλοθηρικά Μίντια, από το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και δώθε, για την εκρηκτική "Αριστερή Πλατφόρμα" και τις ζαβολιές της (Δεν ψηφίζω μέτρα, αλλά στηρίζω Τσίπρα!). Και αναρωτιέμαι εγώ η αφελής: Είναι ή δεν είναι ολόκληρος ο ΣΥΡΙΖΑ "αριστερός"; Μα το ίδιο το όνομά του είναι: Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Με άλλα λόγια, ολόκληρο το κόμμα είναι - υποτίθεται - και αριστερό και ριζοσπαστικό.

Ωστόσο, ο όρος και μόνο "Αριστερή Πλατφόρμα" προϋποθέτει ότι μέσα στο συνονθύλευμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε λανθάνουσα, ή έστω προέκυψε μετά τη δραματική κωλοτούμπα της κυβέρνησης, και μια Δεξιά Πλατφόρμα, αυτή του κυρίαρχου του πολιτικού παιχνιδιού Αλέξη Τσίπρα. Διαφορετικά ποιος θα ήταν ο λόγος της αντιδιαστολής;

Επομένως, για να λέμε τα σύκα-σύκα, στις πρόωρες εκλογές που έρχονται με de facto διασπασμένο το ΣΥΡΙΖΑ, το όνομα του κόμματος ανήκει δικαιωματικά στους Λαφαζανίστας. Ο ριζοσπαστικός μνημονιακός πλέον Αλέξης Τσίπρας πρέπει ν' αναζητήσει άλλο όνομα για το κόμμα του που να μην εμπεριέχει τον όρο "Αριστερά" διότι απλούστατα δεν είναι πια αριστερός αλλά καραμπινάτος δεξιός με μόνο δείγμα "αριστεροσύνης" την ανοιχτή πρόσκληση της άχρηστης Τασίας Χριστοδουλοπούλου προς τους απανταχού επίδοξους λαθρομετανάστες για να συμμεριστούν την δυστυχία του ελληνικού λαού.

Θα επιδείξει άραγε αυτή την εντιμότητα ο Αλέξης Τσίπρας; Προτείνω για όνομα του νέου κόμματός του: Κίνημα Μνημονιακής Σωτηρίας, με ακρωνύμιο το ΚΙ.ΜΝΗ.ΣΩ. Δεν θα του ταίριαζε γάντι; Ο Τσίπρας και η πλειοψηφία του πρώην ΣΥΡΙΖΑ μνημονιοποιήθηκαν (έχασαν την αντιμνημονιακή παρθενιά τους) για να μας σώσουν από τα γεράκια της δραχμής! Γι' αυτό δεν συναίνεσαν στη διακόρευση; Αυτή δεν ήταν η δικαιολογία τους; 3ο Μνημόνιο ή θάνατος δια της δραχμής; Αυτό ήταν το δίλημμα που είχαν μπροστά τους.

Εάν όμως ο κρυφοδεξιός Αλέξης Τσίπρας θελήσει να οικειοποιηθεί το όνομα ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διάσπαση, τότε θα αποδειχτεί ο μεγαλύτερος υποκριτής των αιώνων.  
Λίγη εντιμότητα την οφείλει στους προδομένους αιθεροβάμονες πρώην συντρόφους του που αφελώς είχαν πιστέψει στα προεκλογικά του ψέματα και τη λυσσαλέα αντιμνημονιακή ρητορεία του.