ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Ο Σταύρος Θεοδωράκης καταδικάζει το ψέμα και την πολιτική ανοικτών συνόρων

Βουλή, 14/08/2015- ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): ... Η χώρα παραμένει με το ένα πόδι εκτός Ευρώπης και η Βουλή φοβάμαι ότι αποσυντίθεται. Αμηχανία και παραίτηση. Βουλευτές που εκλέχτηκαν για να σκίσουν τα μνημόνια ψηφίζουν τα νέα μνημόνια και Βουλευτές που εκλέχτηκαν για να αντιπολιτευθούν συμπολιτεύονται. 

Ίσως είναι, λοιπόν, η ημέρα, κύριοι συνάδελφοι, που πρέπει να μιλήσουμε για το ψέμα στην πολιτική, για το ψέμα που χτίζει πολιτικές καριέρες, για το ψέμα που καταστρέφει τόσες δεκαετίες τη χώρα. 

Στην πολιτική το ψέμα θα το βρεις με πολλούς όρους: πολιτικές υποσχέσεις, κομματικές υποσχέσεις, προεκλογικές υποσχέσεις. Όπως και να το πεις, όμως, ψέμα είναι.

Ας πάρουμε μόνο τα ψέματα της μνημονιακής εποχής. Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν ήθελε να παραδεχθεί ότι η Ελλάδα βάδιζε στην καταστροφή και ξεκίνησε την πρωθυπουργία του, λέγοντας «λεφτά υπάρχουν». 
Μετά ήταν τα ψέματα του κ. Σαμαρά. 
Από τα Ζάππεια ξόρκιζε τα μνημόνια και μετά ήρθαν τα δικά σας μεγάλα ψέματα, κύριε Τσίπρα. 
Η ιδεολογική σας ανοησία περί μνημονιακών και αντιμνημονιακών. Και οι μηχανισμοί σας όλα αυτά τα χρόνια, αντί να προετοιμάζουν λύσεις, κατασκεύαζαν ψέματα: μονομερής διαγραφή του χρέους, διεθνής διάσκεψη για το χρέος, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ακύρωση όλων των ιδιωτικοποιήσεων, κατώτατος μισθός 751, δέκατη τρίτη σύνταξη και άλλα πολλά. 

Δεν υπήρχε ομάδα χτυπημένη από το μνημόνιο που να μην της σερβίρατε και από ένα ψέμα και ταυτόχρονα φουντώνατε το μίσος για όλους τους άλλους. Γιατί αυτά τα πράγματα διορθώνονται τόσο απλά με έναν νόμο και ένα άρθρο και όποιος δεν φέρνει αυτόν τον νόμο είναι προδότης. 

Οι μηχανισμοί σας και οι υπάλληλοί σας ήταν πολύ παραγωγικοί και σε ό,τι αφορά το Ποτάμι. Δεν υπήρξε λάσπη που να μη μας την πετάξατε. Σας θυμίζω το χιούμορ σας, κύριε Πρωθυπουργέ, αρχές Ιουνίου, εδώ στη Βουλή, που σας λέγαμε ότι ο χρόνος της Ελλάδας τελειώνει και εσείς λέγατε ότι ανησυχούσαμε για τις διακοπές των Γερμανών Βουλευτών. Κάπως έτσι καταστρέψατε τις διακοπές των Ελλήνων και ένα μεγάλο τμήμα της οικονομίας. 

Πέντε χρόνια τώρα, κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς και τα φερέφωνά σας λέγατε ότι όποιοι δεν συμφωνούν μαζί σας, όποιοι σας κάνουν κριτική είναι γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένοι. Και μετά η μαντάμ Μέρκελ έγινε καγκελάριος Μέρκελ, ο Ολαντρέου έγινε ο φίλος σας Ολάντ και ήρθε η συμφωνία και ήρθε και το μνημόνιο. 

Τώρα, λοιπόν, εσείς είστε γερμανοτσολιάδες και προσκυνημένοι; Όχι. Είστε, όμως, οι πολιτικάντηδες που χρησιμοποιήσατε όλα τα ψέματα, για να βρεθείτε καβάλα στην εξουσία. 

Δεκαετίες εκπαιδευόταν ο λαός απ’ όλους στην ψεύτικη γλώσσα. «Θα σε ψηφίσω για να με διορίσεις και αν δεν με διορίσεις, θα μου χαρίσεις το δάνειο. Αν δεν μου χαρίσεις το δάνειο, θα μου δώσεις επιδότηση. Αν δεν μου δώσεις επιδότηση, θα μου κόψεις τον φόρο. Αν δεν μου κόψεις τον φόρο, θα μου χαρίσεις το πρόστιμο. Αν δεν μου χαρίσεις το πρόστιμο, θα μου νομιμοποιήσεις το αυθαίρετο και αν όχι το αυθαίρετο, τότε θα μου διορίσεις κάποιο παιδί ή θα μου μεταθέσεις έναν φαντάρο.»

Με αυτές τις συνταγές των πολιτικάντηδων ηττήθηκαν οι λίγοι πολιτικοί που τις τελευταίες δεκαετίες επιχείρησαν να πουν κάποιες αλήθειες και με αυτές τις συνταγές των πολιτικάντηδων στις αριστερές τους εκδοχές αναρριχηθήκατε και εσείς στην εξουσία και κάπως έτσι έφτασε η χώρα στον πάτο. 

Χώρες με μεγαλύτερα προβλήματα μας προσπέρασαν και τώρα, κύριε Τσίπρα, ήρθε ο λογαριασμός για τα ψέματά σας. Ένα μεγάλο μέρος από το κολοσσιαίο δάνειο του τρίτου μνημονίου οφείλεται στα ψέματα και στην ανικανότητα αυτής της Κυβέρνησης. Τριάντα δισεκατομμύρια, σαράντα δισεκατομμύρια; Κανένας δεν μπορεί να το πει με ακρίβεια. 

Υπάρχει, όμως, λύση για τα ψέματα των πολιτικών; Υπάρχει. Η αλήθεια. 
Η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση, αν δεν αρχίσει ξανά να παράγει. 
Η Ελλάδα δεν θα αλλάξει πορεία, αν η παιδεία της δεν φύγει μπροστά και το μπροστά, κύριε Τσίπρα, σημαίνει «όχι άλλο μπαλτά»! 

Αυτές είναι οι μεγάλες αλήθειες που πρέπει να πούμε στον ελληνικό λαό και η Ελλάδα δεν θα έχει τύχη έξω από το ευρώ. 

Μας χλεύαζαν οι σούπερ αριστεροί αλλά και οι ακροδεξιοί παραστάτες τους, όταν λέγαμε «όχι παιχνίδια με το ευρώ». Επί έξι μήνες σας το λέγαμε και αν μας είχατε ακούσει, τώρα θα ήσασταν με μια πολύ καλύτερη συμφωνία στα χέρια. Ας μην επιστρέψω, όμως, πάλι στο παρελθόν.

Πάμε στο σήμερα με τις αλήθειες του δικού μας κινήματος. Η Ελλάδα για μας έχει ανάγκη από κυβερνήσεις συνεργασίας, από μεγάλες συμπράξεις που θα καθρεπτίζουν μεγάλες κοινωνικές συμμαχίες. 

Αλλά γι’ αυτό χρειαζόμαστε έναν νέο εκλογικό νόμο. Χρειαζόμαστε σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών, για να μην εξαρτώνται οι Βουλευτές από τα δώρα και την προβολή που τους πουλάνε οι καναλάρχες. Δραστική μείωση του μπόνους των πενήντα εδρών για το πρώτο κόμμα. Ας έχει ένα προβάδισμα ανάλογα με το ποσοστό του, δέκα, είκοσι έδρες. Αλλά το 1/6 της Βουλής;
Επίσης, θα πρέπει να περιορίσουμε την εξουσία των κομμάτων, να κάνουμε περικοπές στα ρετιρέ της εξουσίας, όπως είπατε πρόσφατα, αλλά να μειώσουμε και τους υπαλλήλους που απασχολούνται στα κόμματα. 

Εμείς, Το Ποτάμι, το κάναμε ήδη μονομερώς. Θα πρέπει να συγκρουστούμε με συντεχνίες και συμφέροντα αλλά όχι να δημιουργήσουμε νέες συντεχνίες και νέα συμφέροντα.

Δικαιοσύνη και κοινωνική δικαιοσύνη, παραγωγή και εξαγωγές: Αν η χώρα δεν εξάγει, αν το δημόσιο δεν γίνει μικρότερο και αποτελεσματικότερο, αν δεν υπάρξει ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα, τότε στην επόμενη κρίση θα βρεθούμε με μιας στη δραχμή.

Όμως, όλα αυτά για να γίνουν πρέπει να συνδεθούν οι πολιτικοί με την πραγματικότητα. Οι λογοτέχνες το λένε λίγο πιο καλά. «Να μπαίνεις πάντα στο πετσί του άλλου αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να έχεις πάρει μυρωδιά για τη ζωή του άλλου». 

Μπορούμε, λοιπόν, να βρεθούμε στη θέση αυτή τη στιγμή του Έλληνα και της Ελληνίδας; Μπορούμε να πάψουμε να ακούμε μόνο τα κομματικά μας στελέχη; 
Εμείς λέμε ότι πρέπει να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτούς που παράγουν, σ’ αυτούς που δημιουργούν, στους αόρατους για σας του ιδιωτικού τομέα. Να ακούσουμε τη φωνή των νέων, των ανέργων, αυτών που ζουν με σκόρπια μεροκάματα μαύρης εργασίας. 

Η πρωτοφανής σας σύλληψη, κύριε Τσίπρα, να κάνετε δημοψήφισμα δημιούργησε δεκάδες χιλιάδες νέους ανέργους. Εσείς, βέβαια, σταματήσατε να μετράτε τους ανέργους τον Ιανουάριο. Μέχρι τότε τους μετράγατε δυο φορές την ημέρα. Πάντως, όλα δείχνουν ότι η ανεργία τρέχει προς το 30%.

Μετρήσατε ποτέ τις επιπτώσεις των capital controls, κύριε Τσίπρα; Λέτε ότι με το δημοψήφισμα σπείρατε έναν σπόρο στην Ευρώπη. Πόσο μας στοίχισε αυτός ο σπόρος; Δέκα δισεκατομμύρια; Είκοσι δισεκατομμύρια; Μας περίσσευαν τόσα λεφτά για να σπέρνουμε τους σπόρους της ιδεοληψίας σας; Μας περίσσευαν οι φίλοι και σπρώξαμε μερικούς στον Σόιμπλε;

Η συμφωνία που έχετε φέρει, κύριε Πρωθυπουργέ, έχει και λάθη και αδικίες. Έχει, όμως, και ευκαιρίες για να κτίσουμε μια νέα πατρίδα. Όμως, δυο μέρες τώρα αντί να συζητάμε γι’ αυτά που πρέπει να διορθώσουμε και για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να επισπεύσουμε, γίναμε κομπάρσοι στην προσωπική παράσταση μιας εγωπαθούς και η ευθύνη είναι δική σας, κύριε Τσίπρα. Εσείς την επιλέξατε και παρά τις προσπάθειές μας όλες αυτές τις εβδομάδες, αρνείσθε την απομάκρυνσή της. Η επιλογή της είναι δείγμα της αδυναμίας σας να επιλέξετε χρήσιμους για τη χώρα ανθρώπους και η παραμονή της είναι δείγμα της ατολμίας σας. 

Η εικόνα της Βουλής πολύ φοβάμαι ότι είναι μέρος του χάους της διακυβέρνησής σας, όπως και οι εικόνες στη Λέσβο, στην Κω, στις γειτονιές της Αθήνας που έχουν γεμίσει με ανασφάλεια όλους τους Έλληνες. Οι Υπουργοί σας….

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Όχι. Κι εσείς τα λέτε αυτά; 
(Θόρυβος στην Αίθουσα) 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι):Εγώ ακριβώς τα λέω αυτά, επειδή τα ξέρω, κύριε Τσίπρα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Πού τα ξέρετε αυτά; Πώς τα ξέρετε; 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Τα ξέρω, κύριε Βούτση, αυτά, γιατί έχω επισκεφθεί και τα νησιά πολύ πρόσφατα και γιατί τα είχα επισκεφθεί και παλιότερα. Οι Υπουργοί σας, λοιπόν … 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σοβαρά; Τα επισκεφθήκατε και τι βγάλατε απ’ αυτά; Μη λαϊκίζετε! 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Μισό λεπτό, κύριε Βούτση… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Θα πάρετε τον λόγο, κύριε Υπουργέ. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Οι Υπουργοί σας πειραματίζονται με επικίνδυνες ιδέες, με τα ανοικτά σύνορα. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Μήπως έχετε άγνοια; Πλήρη άγνοια; 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Έχουν ανοίξει, κύριε Βούτση, όλες τις διόδους στους δουλεμπόρους αδιαφορώντας για τους εθνικούς κινδύνους. Μιλήστε, κάντε έναν κόπο… 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Έχει μιλήσει… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριοι συνάδελφοι, σας παρακαλώ! 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του Κόμματος Το Ποτάμι): Αφού ξεμπλέξετε με τη σημερινή δύσκολη μέρα, κύριε Τσίπρα, κάντε έναν κόπο να μιλήσετε με τους δημάρχους των νησιών μας, στη Λέσβο, στην Κω, στη Σάμο, στη Χίο. Να μιλήσει ο Πρωθυπουργός, να του πουν αν υπάρχει πολιτική για τη μετανάστευση και για την προσφυγιά. Αν υπάρχει ο παραμικρός συντονισμός.  Ούτε νερά δεν υπάρχουν για τους πρόσφυγες, αλλά μόνο εντολές από την Αθήνα που δεν έχουν ούτε χρήματα να υπηρετηθούν ούτε υπηρεσίες! 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Λαϊκισμό κάνετε, κύριε Θεοδωράκη! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Μην διακόπτετε, κύριε Υπουργέ. Θα πάρετε τον λόγο ύστερα, κύριε Υπουργέ. Συνεχίστε, κύριε Θεοδωράκη. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Τα τραγικά… 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Κάνετε ανεπίτρεπτο λαϊκισμό με την ξενοφοβία κάποιων και τον ρατσισμό. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Μην μπερδεύετε διαφορετικά πράγματα. Είναι άλλη η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, άλλη είναι η υποχρέωση των Ελλήνων και της Ευρώπης να προσφέρει στέγη και προστασία στους πρόσφυγες και άλλη είναι η πολιτική των ανοιχτών συνόρων που προπαγανδίζουν κάποιοι Υπουργοί και που έχει φέρει… Είδατε την αναλογία; Γιατί συνεχίζετε και μιλάτε; Ήμασταν ένα προς εννιά με την Ιταλία και τώρα είμαστε ένα προς ένα. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Εσείς την είδατε; Ποιος σας το είπε αυτό; 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Και τώρα πάμε να κινήσουμε όλες τις μεταναστευτικές ροές προς την Ελλάδα. Γιατί; Γιατί υπήρξε το δικό σας κάλεσμα και η δική σας πολιτική. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Σοβαρά; Τους πολέμους εμείς τους κάνουμε; Διαλύετε χώρες! 
(Θόρυβος στην Αίθουσα) 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Συνεχίστε, κύριε Θεοδωράκη. Κύριοι, σας παρακαλώ! 

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Εκατό χιλιάδες ιθαγένειες! 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Κύριε Βούτση, αν έχετε απορίες για τη μεταναστευτική πολιτική, μπορώ μια μέρα να σας κάνω ένα καλό φροντιστήριο και να σας πω την ευθύνη και της Ευρώπης και να σας πω…. 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Θα μας κάνετε φροντιστήριο; 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Βέβαια, βέβαια! Έχω ασχοληθεί πολλά χρόνια… 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΟΥΤΣΗΣ (Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης): Να ακούσετε αύριο τι θα πει ο κ. Αβραμόπουλος στις Βρυξέλλες! Άγνοια έχετε! 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Άγνοια και άνοια! 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Υπουργέ, σας παρακαλώ! Κύριε Πρόεδρε, συνεχίστε και ολοκληρώστε. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Έχω ασχοληθεί πολύ νωρίτερα από εσάς… 

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αλέξιος Μητρόπουλος): Κύριε Γιακουμάτο, μην ενοχλείτε τον Πρωθυπουργό. Ορίστε, κύριε Πρόεδρε, συνεχίστε. 

ΣΤΑΥΡΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ (Επικεφαλής του κόμματος Το Ποτάμι): Να επανέλθω, γιατί φτάνει και η ώρα που πρέπει να λήξουμε. Λοιπόν, τα τραγικά και τραγελαφικά αποτελέσματα μιας κομματικής εξουσίας διαμελισμένης σε συνιστώσες ζει η χώρα. 

Η πατρίδα, κύριε Τσίπρα, θέλει αναγέννηση κι εσείς είστε ακόμη επί της διαδικασίας.

Οι Βουλευτές του Ποταμιού θα ψηφίσουμε τη συμφωνία όχι από καθήκον απέναντι στους εταίρους μας, αλλά από καθήκον απέναντι στους Έλληνες, να μην πάνε χαράμι οι κόποι τους, να μην βρεθούμε εκτός Ευρώπης. 

Αυτή η συμφωνία είναι ίσως η τελευταία προσπάθεια, η τελευταία ευκαιρία για να περάσουμε στην εποχή της αλήθειας. 

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει ότι πιστεύουμε ότι αλλάξατε, κύριοι της Κυβέρνησης; Πιστεύουμε ότι μπορείτε να φέρετε τις μεγάλες αλλαγές που έχει ανάγκη η χώρα; Όχι! Δεν έχουμε αυταπάτες. Δεν σας εμπιστευόμαστε, αλλά  θα το πούμε ειλικρινά  δεν έχουμε άλλο δρόμο κι αυτή – επιτρέψτε μου  είναι η δική μας αμηχανία.

Στηρίζουμε αυτήν τη στιγμή, αλλά ταυτόχρονα συνεχίζουμε τη σύγκρουση μαζί σας, αντίπαλοι των ιδεοληψιών σας και του αριστερίστικου συντηρητισμού σας, ελπίζοντας ότι ο ελληνικός λαός την επόμενη φορά θα συνταχθεί με την αλήθεια και όχι με το ψέμα. 

Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Ποταμιού)