ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 8 Αυγούστου 2015

Προς υποκριτές της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ


Σπαραξικάρδιο μήνυμα έστειλε ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, καλώντας την Αθήνα να συντονίσει την κατάσταση και να θέσει υπό έλεγχο το "απόλυτο χάος" που επικρατεί στα νησιά και την Ευρώπη να βοηθήσει!

Κύριε Κοστέλ, αντί να ζητάτε από την Ελλάδα να κάνει τα αδύνατα για μια μικρή χώρα με οικονομική και ανθρωπιστική κρίση, γιατί δεν κάνετε έκκληση στους ισχυρούς της γης, και κυρίως στις ΗΠΑ, να σταματήσουν να ρίχνουν λάδι στις φωτιές των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική και να πρωτοστατήσουν σε ειρηνευτικές διαδικασίες ώστε να αντιμετωπιστεί το κακό στη ρίζα του; 

Γιατί δεν κάνετε έκκληση στον ΟΗΕ να χρηματοδοτήσει τις χώρες που έχουν ανθρωπιστική κρίση ώστε να μην ξεριζώνονται οι άνθρωποι από τις εστίες τους; 

Και γιατί δεν σταματάτε εκείνους που χρηματοδοτούν τους επίδοξους μετανάστες ώστε να πληρώνουν χιλιάδες ευρώ σε δουλέμπορους για να τους μεταφέρουν στα ελληνικά νησιά;

Γιατί δεν κάνετε τα αυτονόητα αλλά ζητάτε τα αδύνατα από μια μικρή χώρα που υφίσταται όλο αυτό το τσουνάμι των μεταναστών, ενώ οι Ευρωπαίοι εταίροι αρνούνται να μοιραστούν το βάρος; Και δεν μιλάω να στείλουν μερικά εκατομμύρια, αλλά να απορροφήσουν η κάθε χώρα ποσοστό μεταναστών ανάλογο με τον πληθυσμό τους.

Είναι εύκολο, κύριε Κοστέλ, να κάνετε διαπιστώσεις, να περιγράφετε την τραγωδία, και να κάνετε συστάσεις, αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν σας απαλλάσσει από τις δικές σας τεράστιες ευθύνες να πρωτοστατήσετε ώστε να πάψει αυτή η ατέλειωτη απόβαση μεταναστών στα ελληνικά νησιά που δημιουργεί το "απόλυτο χάος" που διαπιστώσατε.. 

Η πρωταρχική αποστολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα έπρεπε να είναι η ειρηνική διαμεσολάβηση στις εμπόλεμες ζώνες  ώστε να μην δημιουργούνται οι απάνθρωπες συνθήκες που δημιουργούν μετανάστες.

Φοβάμαι όμως ότι η μαζική ροή μεταναστών προς την Ευρώπη εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σκοτεινό σχέδιο στα πλαίσια της απατηλής παγκοσμιοποίησης.

'Εχω και την άλλη απορία, κύριε Κοστέλ: Γιατί η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ δεν υποχρεώνει τις πλούσιες χώρες της Μέσης Ανατολής, να υποδέχονται τους αδελφούς Μουσουλμάνους πρόσφυγες; Γιατί δεν ανοίγουν την αγκαλιά τους στους πρόσφυγες που έχουν την ίδια κουλτούρα και θρησκεία η Σαουδική Αραβία, το Ντουμπάι και τα άλλα πάμπλουτα Αραβικά Εμιράτα, όπως την έχει ανοίξει η χρεοκοπημένη Ελλάδα με τα διαφορετικά ήθη κι έθιμα που μάλιστα προσβάλλουν τους πιστούς Μουσουλμάνους;

Σιγά μην ενδιαφερθούν οι διεφθαρμένοι μέχρι το κόκαλο ισχυροί της γης να απαντήσουν στα αγωνιώδη ερωτήματα μιας "πυγολαμπίδας"... 
Σιγά μην ενδιαφερθούν οι πολεμοχαρείς λειτουργοί του Μαμμωνά για την ειρήνη και την ευημερία των λαών...

Παραθέτω σχετικό δημοσίευμα από το protothema:

Ανεπάρκεια πόσιμου νερού, τροφίμων και υγειονομικής περίθαλψης διαπιστώνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ 

- Ουδείς αναλαμβάνει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα είπε ο Βενσάν Κοστέλ, που κάλεσε την Αθήνα να συντονίσει την κατάσταση και την Ευρώπη να βοηθήσει.

SOS Τσίπρα προς την ΕΕ: Θέλουμε βοήθεια για το μεταναστευτικό 

Ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την Ευρώπη, κάλεσε τις ελληνικές αρχές να θέσουν υπό έλεγχο το «απόλυτο χάος» που επικρατεί στα ελληνικά λόγω της καθημερινής άφιξης χιλιάδων μεταναστών στις ακτές τους.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο, ο κ. Κοστέλ τόνισε ότι στην 30ετή καριέρα του δεν έχει αντικρίσει ξανά τέτοιες εικόνες και υπογράμμισε την ανάγκη τα κράτη μέλη της ΕΕ να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ, τουλάχιστον 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο στις ακτές των ελληνικών νησιών, γεγονός που έχει οδηγήσει τα πράγματα σε απελπιστικό σημείο.

«Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη», δήλωσε ο κ. Κοστέλ στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

«Έτσι στα νησιά επικρατεί το απόλυτο χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα», πρόσθεσε.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει «να ηγηθούν και να συντονίσουν την απάντηση», δήλωσε ο Κοστέλ, ένας βετεράνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο οποίος δήλωσε πως «ουδέποτε έχει δει τέτοια κατάσταση» στην τριακονταετή εμπειρία του.

«Ανησυχούμε με την κατάσταση αυτή, στην οποία ουδείς αναλαμβάνει πραγματικά να ηγηθεί της απάντησης, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις προσπάθειες», δήλωσε.

Ο Κοστέλ εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινωθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο «εκμετάλλευσης» για πολιτικούς σκοπούς. Υπογράμμισε δε τον κίνδυνο να δημιουργηθούν νέα «Καλαί» στην Ελλάδα, Υπενθυμίζεται ότι πολλοί μετανάστες κατευθύνονται προς αυτό το γαλλικό λιμάνι και τουλάχιστον 10 έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να εισέλθουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης.

«Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να μην αφήσουμε να δημιουργηθούν άλλα 'Καλαί' αλλού στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.