ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2015

Το παίζουν τρελοί στην "Αριστερή Πλατφόρμα"

Στην προηγούμενη ανάρτησή μου έκανα το συνήγορο της "Αριστερής Πλατφόρμας", υποστηρίζοντας ότι οι Λαφαζανίστας είναι αυτοί που εκφράζουν πια τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ και γι' αυτό δικαιούνται να κρατήσουν το όνομα μετά τη διάσπαση. Έλα όμως που το παίζουν τρελοί; Πώς θα ξεμπλέξει ο Αλέξης Τσίπρας από τους τρελούς του; Άααλλος ένας γόρδιος δεσμός που καλείται να κόψει...
Πρόκειται για νηπιακή νοοτροπία: Δε φεύγουμε, δε φεύγουμε, δε φεύγουμε! Ή μήπως ο καβγάς είναι για το πάπλωμα της βΟλευτικής αποζημίωσης; Τo έργο πάντως έχει πολύ σασπένς! Ο Αλέξης είναι όμηρος της "Αριστερής Πλατφόρμας" που τον καλεί επιτακτικά σε μετάνοια!

Στ. Λεουτσάκος: Δεν προβλέπεται διαδικασία έξωσής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Με φρασεολογία αντίστοιχη της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ο Στ. Λεουτσάκος της Αριστερής Πλατφόρμας εκτιμά «δεν υπάρχει διαδικασία έξωσής μας από τον ΣΥΡΙΖΑ».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο βουλευτής εκτίμησε «Δεν νομίζω ότι υπάρχει η δυνατότητα έξωσης της Αριστερής Πλατφόρμας από την "πολυκατοικία" του ΣΥΡΙΖΑ».


Σημείωσε πως η προσπάθεια της Αριστερής Πλατφόρμας είναι να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να εγκαταλείψει τις διαβουλεύσεις με τους εταίρους και να επιστρέψει στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, όπου βρίσκεται η «κοίτη» της παράταξης.


«Στηριγμένος στη λαϊκή στήριξη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», είπε, προσθέτοντας ότι βάσει της λαϊκής εντολής το κόμμα «δεν δικαιούται να πάει σε μνημονιακές πολιτικές».


Ο κ. Λεουτσάκος αποσαφήνισε για ακόμα μια φορά πως η Αριστερή Πλατφόρμα δεν πρόκειται να υπερψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές όταν θα κατατεθεί στη Βουλή, υπογραμμίζοντας πως «κυβέρνηση της αριστεράς δεν μπορεί να ψηφίσει μνημόνιο».


Ερωτηθείς για τις πρόσφατες εκδηλώσεις της Αριστερής Πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής απέρριψε τους χαρακτηρισμούς περί «προεκλογικών» κινήσεων, κάνοντας λόγω για «προγραμματισμένες εκδηλώσεις».


Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες συγκεντρώσεις στο μέλλον.


Τέλος, ο κ. Λεουτσάκος δεν διέψευσε τις πληροφορίες για επαφές μεταξύ της Πλατφόρμας και της Ζωής Κωνσταντοπούλου, λέγοντας πως η αριστερή πτέρυγα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλο το κόμμα, και αποτελεί την «καρδιά του ΣΥΡΙΖΑ». (πηγή)