ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Μουλωχτά-μουλωχτά, τελευταίες κομματικές τοποθετήσεις του Μπαλτά

«Η επιχειρούμενη αλλαγή των διοικήσεων 
του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ),
του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) 
και του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), 
με στόχο την τοποθέτηση πολιτευτών της συγκυβέρνησης και συγγενών αυτών, 
καθώς και οι συνεχιζόμενες διαδικασίες για την αντικατάσταση Διευθυντών του Υπουργείου Παιδείας, αποτελούν το αποκορύφωμα της αθλιότητας.
Ο Υπουργός Παιδείας κύριος Αριστείδης Μπαλτάς είναι «ασταμάτητος», παρά το ότι σε λίγες ώρες θα αντικατασταθεί από Υπηρεσιακό Υπουργό. 

Μόνο λύπη προκαλεί η στάση του κυρίου Υπουργού, ο οποίος παραμένει αμετανόητος μέχρι τέλους!»


Ο Τομεάρχης Παιδείας της Νέας Δημοκρατίας 
Καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης
Βουλευτής Επικρατείας
τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών

********

Μεθοδεύσεις Μπαλτά καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του ΙΝΕΔΙΒΙΜ 

Ο σύλλογος των εργαζόμενων κάνει λόγο για μονομερείς ενέργειες του υπουργού Παιδείας στο διορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, χωρίς να ρωτηθούν οι εργαζόμενοι για τον εκπρόσωπό τους.

Για απαράδεκτη μεθόδευση παράκαμψης και απαξίωσης καταγγέλλει τον υπουργό Παιδείας ο Σύλλογος Εργαζομένων του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για την αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συλλόγου, με το υπ. αρ. 131114/Γ1/20.8.2015 έγγραφό του το Υπουργείο ζήτησε από το Σύλλογο Εργαζομένων ΙΝΕΔΙΒΙΜ, τον ορισμό εκπροσώπου των εργαζομένων, προκειμένου αυτός να συμπεριληφθεί ως μέλος Δ.Σ, στην υπό έκδοση Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον ιδρυτικό νόμο 4115/2013, Άρθρο 4.

«Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι πριν παρέλθει η ημερομηνία, που το ίδιο το υπουργείο έθεσε στο Σύλλογο Εργαζομένων ΙΝΕΔΙΒΙΜ, να πληροφορούμαστε ότι ο υπουργός προχώρησε τις διαδικασίες έκδοσης απόφασης ορισμού νέου Δ.Σ στο Ίδρυμα. Σε κάθε περίπτωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα του Συλλόγου να προτείνει τον εκπρόσωπό του και αυτό θα πράξει μέχρι 31.08.2015», τονίζεται στην καταγγελία.

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι ανέμεναν, η ίδια σπουδή να επιδειχθεί και για την επίλυση επειγόντων θεμάτων που ανακύπτουν και εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς και για τα οποία η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου έχει επανειλημμένως ενημερωθεί, χωρίς να λαμβάνει μέριμνα επ’ αυτών.

Ειδικότερα, θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση των αναγκών καθαριότητας των Σχολικών Μονάδων, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στον ευαίσθητο αυτό τομέα, 
στην ομαλή έναρξη των Φοιτητικών και Σπουδαστικών Εστιών των ΑΕΙ/ΤΕΙ, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στη σίτιση των φοιτητών, 
στην έγκαιρη λειτουργία των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, των Δ.Ι.ΕΚ., 
στην ολοκλήρωση καταβολής αμοιβών των 13.000 στελεχών που απασχολούνται στα συγχρηματοδοτούμενα έργα που υλοποιεί το Ίδρυμα και παραμένουν απλήρωτοι από τον Φεβρουάριο, 
στην ομαλή υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+ 2014-2020 για τον τομέα «Νεολαία», 
βάσει και των υποχρεώσεων που απορρέουν από τα Συμβόλαια με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να μην απωλέσουν οι νέοι της χώρα μας, μια σημαντική πηγή κοινοτικών κονδυλίων, σε μια τόσο κρίσιμη χρονικά περίοδο κλπ. (...)». 

(Πηγή)