ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

Δ. Ρομποτής: Το μεταναστευτικό πρόβλημα ξεπερνάει το "μέσα ή έξω από το ευρώ"


Πληθυσμιακή και όχι οικονομική η κατάρρευση!

Τα απανωτά κύματα λαθρομεταναστών και προσφύγων (δεν είναι το ίδιο πράγμα, όσο κι αν η δήθεν «αθρωπιστική» ασχετοσύνη κάποιων επαγγελματιών της «αριστεράς» βάζει τα πάντα στο ίδιο τσουβάλι) με κατεύθυνση την Ευρώπη κυρίως μέσω Ελλάδος δεν αφήνουν περιθώρια για ερασιτεχνισμούς και χαϊδομπεμπέδικες θεωρήσεις τύπου κας. Χριστοδουλοπούλου.

Το θέμα πέραν από ανθρωπιστικό είναι και εθνικό ξεπερνώντας μάλιστα σε προτεραιότητα το μέσα ή έξω από το Ευρώ ή την τελική συμφωνία για να αποφευχθή η οικονομική κατάρρευση. 

Η Ελλάδα έχει έναν γηρασμένο (και μαλακισμένο) πληθυσμό 10 εκατομμυρίων. Με τον ρυθμό που έρχονται οι παράνομοι μετανάστες και οι πρόσφυγες σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα οι σημερινοί Έλληνες θα κινδυνεύσουν να γίνουν μειοψηφία στην ίδια τους τη χώρα! 
Το «φάμπρικ», ο κοινωνικός ιστός έχει ήδη διαρραγεί και σε λίγο καιρό θα έχει καταστραφεί τελείως. 

Η Ιταλία, η οποία λανθασμένα μπαίνει στο ίδιο πακέτο από πλευράς μεταναστευτικού συναγερμού, έχει 60 εκατομμύρια πληθυσμό. Και πέντε εκατομμύρια λαθρομετανάστες να μείνουν εκεί δεν θα υπάρξει πληθυσμιακή αλλοίωση ικανή να πλήξει τις κοινωνικές δομές. Για την Ελλάδα όμως το πρόβλημα είναι ζωής ή θανάτου!

Η Ευρώπη όλον αυτόν τον καιρό ξορκίζει το κακό ελπίζοντας ότι η συνθήκη του Δουβλίνου που προβλέπει οι παράνομοι να μένουν στη χώρα εισόδου είναι αρκετή για να τους προστατεύσει. Μόλις όμως άρχισαν οι μετανάστες να κινούνται μαζικώς προς Βορράν τους έπιασε η φούρια. 


Προχτές η κα. Μέρκελ ζήτησε να γίνει καταμέτρηση και ταυτοποίηση. 
Πριν λίγες μέρες κυβερνήσεις μικρών χωρών της κεντρικής Ευρώπης προσφέρθηκαν να κρατήσουν μερικές εκατοντάδες, αλλά μόνο Χριστιανούς (δεν το κάνουν από θρησκευτική ευαισθησία, πολιτιστικά βλέπουν το θέμα και δεν ντρέπονται να υπερασπίσουν αυτό που είναι, εν αντιθέσει με τους Έλληνες). Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή!

Ουσιαστικές πρωτοβουλίες αντιμετώπισης του προβλήματος πρέπει να λάβουν οι χώρες που επιβαρύνονται περισσότερο, εν προκειμένω η Ελλάδα και σε πολύ μικρότερο βαθμό η Ιταλία.

Επειδή στην Ελλάδα οι κυβερνήσεις έχουν αρχίσει να αλλάζουν όπως τα σώβρακα, απαιτείται η προσπάθεια να έχει υπερκομματικό, υπερκυβερνητικό χαρακτήρα με επικεφαλής τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. 


Μια τέτοια μόνιμη επιτροπή θα μπορούσε να επεξεργαστεί διάφορα σενάρια και να τα θέσει σε εφαρμογή το ταχύτερο, όπως, για παράδειγμα, οι λαθρομετανάστες και οι πρόσφυγες να εγκατασταθούν σε ένα ή δύο ακατοίκητα νησιά, με οικονομική στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να δημιουργηθούν οι όσο το δυνατόν καταλληλότερες συνθήκες προσωρινής διαβίωσης. 

Η δε πρωτοβουλία να τεθεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ ώστε να αποφευχθούν και οι όποιες ανθρωπιστικού χαρακτήρα παρεξηγήσεις. 

Εκεί, εκτός από ασφάλεια, διατροφή, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ταυτοποίηση που ζήτησε η κα. Μέρκελ, μπορεί να προσφέρεται και στοιχειώδης εκπαίδευση στα παιδιά, όπως και επαγγελματική εκπαίδευση στους μεγαλύτερους, στον τεχνικό κυρίως τομέα. Θα μπορούν δε, όσοι ήδη έχουν τεχνικές ικανότητες να εργάζονται για τη δημιουργία και αποπεράτωση της υποδομής που χρειάζονται αυτοί οι χώροι έναντι κάποιας αμοιβής. 

Παράλληλα, η Ελλάδα θα έχει την άνεση να επιλέξει ποιοι από αυτούς τους μετανάστες ή πρόσφυγες θα μπορούσαν να μείνουν νόμιμα στη χώρα. Μ’ άλλα λόγια, να μπορεί να κρίνει τις ρεαλιστικές δυνατότητες προσαρμοστικότητας κάποιων ώστε να διοχετεύονται στην κοινωνία ως Έλληνες πολίτες.

Το ίδιο και όποιες άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα επιθυμούσαν. Οι υπόλοιποι, μετά την ταυτοποίηση, θα έμπαιναν σε διαδικασία επαναπροώθησης ή θα μπορούσαν να κάνουν αιτήσεις μετανάστευσης σε άλλα κράτη. Το πρόβλημα δεν λύνεται μ’ αυτή την πρόταση, τίθεται όμως υπό έλεγχο.

Τέτοιου είδους «νησιά»(enclaves) θα μπορούσαν, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την προστασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να δημιουργηθούν επίσης στο Κοσσυφοπέδιο και τη Βοσνία που είναι και μουσουλμανικές χώρες. 


Αφήστε δε που λαμβάνουν κατά κόρον βοήθεια από τον διεθνή παράγοντα ούτως ή άλλως. Δεν είναι άσχημη ιδέα να υποχρεωθούν να βοηθήσουν για ένα χρονικό διάστημα ομόθρησκούς τους!

Είναι απαραίτητο, τέλος, να δημιουργηθεί μια μεγάλη, ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ιράκ και Συρίας, υπό την προστασία του ΝΑΤΟ, για να μπορούν να καταφύγουν εκεί οι πρόσφυγες των εμπόλεμων περιοχών.


Εκεί επίσης μπορούν να επαναδιοχετεύωνται πρόσφυγες που ήδη έχουν φτάσει στην Ευρώπη. Ας μην αυταπατώμεθα, κανένα ευρωπαϊκό κράτος δεν θέλει αυτούς τους ανθρώπους. Η άρον άρον προσφυγιά σε κοινωνίες με τις οποίες ελάχιστη σχέση έχουν πολιτιστικά είναι επώδυνη και για τους ίδιους και για τις χώρες υποδοχής.

Παράλληλα να ενταθούν μέσω Ευρωπαϊκής Ενωσης και ΝΑΤΟ οι πιέσεις στην Τουρκία (την Ελλάδα δεν την υπολογίζουν όσο κι αν φωνάζει) ώστε να παταχθούν τα κυκλώματα λαθρεμπόρων. 


Εάν η Τουρκία δεν συμμορφωθεί, να επιβληθούν οικονομικές κυρώσεις. 
Ας αναλάβει η Γερμανία να στείλει το μήνυμα. 
Η Ελλάδα, ελλείψει σωστής προετοιμασίας ως συνήθως, δεν έπαιξε σωστά ούτε το χαρτί της συσσώρευσης λαθρομεταναστών στο έδαφός της ώστε να ζητήσει ευνοϊκότερους όρους αναφορικά με την αποπληρωμή του χρέους. 

Ας πατήσει πόδι έστω την ύστατη στιγμή, ζητώντας από τις εταίρες χώρες να αναλάβουν έμπρακτα και ουσιαστικά τις ευθύνες τους. 

Εφόσον δεν θέλουν τους παράνομους και τους πρόσφυγες στο έδαφός τους, ας πληρώσουν την Ελλάδα να τους φροντίσει και να τους επαναπροωθήσει κι ας τη βοηθήσουν με οποιονδήποτε άλλον τρόπο να επιτύχει η προσπάθεια γιατί είναι και προς το δικό τους συμφέρον! 
Αυτή τη γλώσσα την καταλαβαίνουν πολύ καλά … 

*****
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: 

1) Με το κακό όνομα που έχουν πάρει οι Ελληνες διεθνώς όσον αφορά στη φοροδιαφυγή, ενδέχεται το IRS (αμερικανική εφορία) να αρχίση να ψάχνη περισσότερο αν οι ομογενείς επιχειρηματίες πληρώνουν φόρους. Και εκεί να δήτε τί θα γίνη … 

2) Η Ελλάς έχει ελάχιστους αστούς και πολλούς …αστείους (μικροαστούς)! 

3) Σχετικά με το σημείωμα της περασμένης Παρασκευής, θεωρήστε ότι με χτύπησε η αυγουστιάτικη ζέστη! 
Ο κ. Μεϊμεράκης αντί του γενναίου ξεκαθαρίσματος μαζεύει πάλι όλο το σκουπιδαριό στο όνομα της «συσπείρωσης» και της «μεγάλης μάχης»! Καλά, δεν έμαθε τίποτα από τον κ. Σαμαρά; Και απλός θεατής να ήταν κάτι θα είχε πιάσει…

 Δημήτρης Ρομποτής,  δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού ΝΕΟ με έδρα τη Νέα Υόρκη