ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015

Άρση των capital controls, όνειρα εαρινής νυκτός...

Όσοι μεγαλοκαταθέτες δεν πρόλαβαν να βγάλουν τα λεφτά τους έξω, ανυπομονούν για την άρση των capital controls, ώστε να τα βγάλουν την επομένη! Τόση εμπιστοσύνη έχουν στο Μνημόνιο 3 και στο άχρηστο πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας. 
Μακάρι να διαψευσθώ, αλλά δεν το βλέπω...

«Στέλεχος της ΤτΕ αποκαλύπτει πότε θα αρθούν τα capital controls

Βασική προϋπόθεση να έχει ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ως τα μέσα Νοεμβρίου θα έχουν μπει στις τράπεζες όλα τα αναγκαία κεφάλαια υπό την προϋπόθεση των ομαλών πολιτικών εξελίξεων και του σχηματισμού μιας ισχυρής κυβέρνησης μετά τις κάλπες της 20ής Σεπτεμβρίου. Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα επιτρέψει αμέσως μετά την άρση των capital controls.

Την προοπτική αυτή δίνει, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας κύκλοι της οποίας σημειώνουν ότι οι υποθέσεις κάτω από τις οποίες διεξάγονται τα stress tests είναι «πολύ αυστηρές έως σκληρές» με αποτέλεσμα να οδηγούν σε εκτιμήσεις για μεγάλες ανάγκες κεφαλαιοποίησης.
Το βασικό βέβαια πρόβλημα είναι ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έχουν ανέβει στο 41%.

Αυτό όμως που επιδιώκεται παράλληλα είναι να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν στο μέλλον να επενδυθούν ιδιωτικά κεφάλαια στις ελληνικές τράπεζες.

Ωστόσο τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους ιδιώτες ώστε οι τελευταίοι, μετά τις μεγάλες απώλειες που είχαν ως σήμερα, να συμβάλλουν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών θα πρέπει να είναι ισχυρά». (πηγή)