ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 15 Αυγούστου 2015

Το Eurogroup ενέκρινε πακέτο € 86 δισ. για την Ελλάδα!


Eurogroup: Εγκρίθηκε το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας μας

Με συμφωνία για την χώρα μας ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 10 το βράδυ της Παρασκευής (14/08/2015) το Eurogroup στις Βρυξέλλες, όπου οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ενέκριναν το τριετές πρόγραμμα διάσωσης, με την πρώτη δόση να ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά την συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες, ότι το ύψος του προγράμματος θα φτάσει συνολικά τα 86 δισ. ευρώ, ενώ το ελληνικό χρέος μπορεί να καταστεί βιώσιμο με μέτρα που θα ληφθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση. Λύσαμε τα ζητήματα τόνισε, επίσης, κ. Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι η συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών, «είναι σε ευθυγράμμιση με την απόφαση της Συνόδου της 12ης Ιουλίου».

Τόνισε δε πως οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες είναι διασφαλισμένες, ενώ το ύψος του προγράμματος θα φτάσει συνολικά τα 86 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά το ελληνικό χρέος, τόνισε ότι μπορεί να καταστεί βιώσιμο με μέτρα που θα ληφθούν μετά την πρώτη αξιολόγηση.

Σε πολιτικό επίπεδο είχαμε θετική και εποικοδομητική ατμόσφαιρα, υπήρχαν διαφορές, αλλά λύσαμε τα ζητήματα, είπε, επίσης.

Ο πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι οι ελληνικές Αρχές έχουν καταδείξει προσήλωση τις τελευταίες εβδομάδες, είδαμε πολύ σημαντικά νομοθετικά βήματα ακόμα και τις τελευταίες ημέρες και έχουν βοηθήσει στην επανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης.

Επεσήμανε δε ότι ενημέρωσε πως το Eurogroup υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό στο πλαίσιο του προγράμματος να υπάρχει ένας ισχυρός οργανισμός ιδιωτικοποιήσεων, ο οποίος θα είναι υπό την εποπτεία των θεσμών, και τα 25 δισ. ευρώ που θα προκύψουν από αυτόν θα διατεθούν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ άλλα 25 δισ. για επενδύσεις.

Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα που έχουν ήδη ψηφιστεί, είπε ότι αξιολογήθηκαν θετικά από τους θεσμούς και αυτό καταδεικνύει ότι έχει αρχίσει η υλοποίηση του προγράμματος. «Aναγκαία» χαρακτήρησε τη συμφωνία που επετεύχθη με την ελληνική κυβέρνηση αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις «για να αρθούν οι ανασφάλειες που διέπουν τις σχέσεις μας με την Ελλάδα το τελευταίο 6μηνο και να επανέλθει η σταθερότητα».

«Περιμένουμε αυτό το χρόνο να υπάρξει μια διαφορετική αντιμετώπιση, ώστε να οικοδομηθεί εκ νέου εμπιστοσύνη και να επιστρέψει η Ελλάδα στην ανάπτυξη. Κάναμε κάποιες αλλαγές στα μέτρα που αφορούν στη δημοσιονομική πολιτική, φέτος θα έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,25% για να φτάσουμε σταδιακά στο 3,5% το 2018», τόνισε.

Παράλληλα, έκανε λόγο για μία δίκαιη και ισορροπημένη συμφωνία, ενώ υπογράμμισε πως είναι επιτακτική η ανάγκη για γρήγορη και πλήρη εφαρμογή, ώστε να πετύχει το πρόγραμμα. 

Στα 32,5 χρόνια τοποθέτησε την αποπληρωμή του δανείου από τη χώρα μας, ο Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, απόψε το βράδυ, Παρασκευή, στις Βρυξέλλες, για την έγκριση του ελληνικού προγράμματος. 
Υπογράμμισε δε ότι το επιτόκιο θα είναι «χαμηλό, το οποίο μπορεί να μεταβάλλεται, αλλά θα είναι περίπου στο 1%, δεν μπορεί να πέσει πιο χαμηλά»

Ο επικεφαλής του ESM, δήλωσε, επίσης, ότι υπήρξε μία μεταστροφή στην στάση της ελληνικής κυβέρνησης και πως η συνεργασία τους τις τελευταίες εβδομάδες ήταν άριστη.

Για το νέο πρόγραμμα του ESM που θα τρέξει για τα επόμενα 3 χρόνια, ο Κ. Ρέγκλινγκ εξήγησε ότι θα υπάρχει νέο πακέτο που θα φτάσει τα 86 δισ. ευρω.

Ανέφερε ότι τα χρήματα δεν θα προέρχονται στο σύνολό τους από τον ESM, αλλά κάποιο ποσό, που δεν ξέρουμε ποιο ακριβώς, θα προέρχεται από το ΔΝΤ, που θα συμβάλλει στην προσπάθεια, ενώ κάποια χρήματα θα προκύψουν από τις αγορές και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Ο επικεφαλής του ESM δήλωσε, επίσης, πως υπάρχουν ακόμα διαδικασίες κοινοβουλευτικής έγκρισης σε πολλά κράτη μέλη, όμως στοχεύουμε να υπάρξει καταβολή της πρώτης δόσης προς την Ελλάδα έως τις 20 του μηνός και θα είναι ύψους 26 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, εξήγησε ότι «είναι μεγάλο ποσό, όμως υπάρχουν λόγοι γι' αυτό, πρέπει να αποπληρωθούν οι δόσεις του δανείου γέφυρα, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ».

Όταν, είπε, καλυφθούν οι δόσεις, θα υπάρξει υπόλοιπο 3 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν τον Οκτώβριο, αλλά και 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Τα χρήματα αυτά, είπε, δεν θα μεταφερθούν άμεσα στην Ελλάδα, αλλά θα διατηρούνται σε λογαριασμό στο Λουξεμβούργο. 
(πηγή)