ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

Messieurs Tsipras et Varoufakis, καμαρώστε τα "επιτεύγματά" σας!


Ιδού το limit-down της εμπιστοσύνης των επενδυτών στην "πρώτη φορά Αριστερά" κυβέρνηση των παιγνίων!
Μετά από τούτο, πάω στοίχημα ότι η δημοτικότητα του Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις θα πιάσει limit up, διότι θα πειστούν πια όλοι οι ψεκασμένοι θαυμαστές του ότι ο Αλέξης είναι ο γνήσιος εχθρός του βρωμοκαπιταλισμού. OLE! OLE!

Βούλιαξε το Χρηματιστήριο Αθηνών: Kραχ με -16,23%

«Μαύρη Δευτέρα» για το Χρηματιστήριο Αθηνών που άνοιξε τις εργασίες του την Δευτέρα μετά από περίπου 25 ημέρες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987.

Τη μεγαλύτερη πτώση από το 1987 - εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια- σημείωσε το Χρηματιστήριο Αθηνών στην επαναλειτουργία του μετά από περίπου 25 ημέρες λόγω της επιβολής των capital controls.

Η σημερινή μέρα καταγράφεται ως η «Μαύρη Δευτέρα» του ελληνικού χρηματιστηρίου καθώς ο δείκτης σταμάτησε την κατρακύλα στο -16,23% ενώ αρχικά είχε φτάσει μέχρι και το -23%.

Οι τραπεζικές μετοχές υπέστησαν στο σκληρότερο σφυροκόπημα με τις απώλειες να μένουν κολλημένες στο -30%.

Η πρωτόγνωρη κατάσταση επεκτάθηκε και στις περισσότερες μετοχές με αρκετές από αυτές να σημειώνουν limit down.

Ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε χαμηλότερη τιμή στις 615,22 μονάδες, όταν σημείωνε πτώση έως και 22,88%.

Κλειδωμένος στο κατώτατο όριο διακύμανσης έκλεισε ο τραπεζικός δείκτης με το ανεκτέλεστο υπόλοιπο πωλήσεων για τις τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες να ξεπερνά τα 500 εκατ. μετοχές.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 67,660 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 16,37%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 16,03%.

Πτωτικά κινήθηκαν όλοι οι επιμέρους δείκτες και τις μεγαλύτερες απώλειες σημείωσαν οι δείκτες των Τραπεζών (-29,92%), της Υγείας (-28,48%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-24,62%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (-19,42%).

Ανοδικά κινήθηκαν 9 μετοχές, 90 πτωτικά και 3 παρέμειναν σταθερές.

Μιλώντας στο οικονομικό πρακτορείο Bloomberg ο πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε αναμενόμενη τη σημερινή πτώση των τιμών των μετοχών μετά από πέντε εβδομάδες αργίας.

Τόνισε ότι το ζητούμενο είναι η εξισορρόπηση της αγοράς αφού αφομοιώσει τα όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο μήνα.

Αναλυτές στο Reuters: Υπάρχει συμπεριφορά κοπαδιού

«Υπάρχει συμπεριφορά κοπαδιού. Λίγοι αγοράζουν» ανέφερε διαχειριστής Fund στο πρακτορείο Reuters, σχολιάζοντας το τι συνέβη στο Χρηματιστήριο.

«Οι μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες θα έχουν καλύτερες επιδόσεις, από τη στιγμή που οι προοπτικές τους είναι πιο λαμπρές και είναι λιγότερο εκτεθειμένες στην εγχώρια αγορά», δήλωσε στο Reuters ο Μάνος Χατζηδάκης, αναλυτής της Beta Securities.

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των διεθνών ΜΜΕ βρέθηκε η σημερινή συνεδρίαση του ελληνικού Χρηματιστηρίου, ιδίως κατά τις πρώτες ώρες επαναλειτουργίας όπου και σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση.

Η Wall Street Journal επισήμαινε ότι ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. υποχωρούσε 23% στο άνοιγμα μετά από πέντε ολόκληρες εβδομάδες, ενώ τόνιζε ότι τους τελευταίους 12 μήνες το ελληνικό χρηματιστήριο έχει χάσει το 47% της αξίας του, καταγράφοντας μία από τις χειρότερες επιδόσεις διεθνώς.

Oι ελληνικές τράπεζες ηγούνται της ελεύθερης πτώσης του ελληνικού χρηματιστηρίου το οποίο καταγράφει ισχυρές απώλειες μετά από πέντε εβδομάδες «λουκέτου» ανεφέρε το Bloomberg. «Η κατάσταση στις ελληνικές μετοχές θα γίνει πολύ χειρότερη προτού βελτιωθεί», σημειώνει ο Luca Paolini, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Pictet Asset Management. «Υπάρχουν ακόμα σοβαρότεροι κίνδυνοι που πρέπει να επιλυθούν». (πηγή)