ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015

To "νέο" πιο παλιό από το "παλιό"


«Ο καθένας δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει. 
Αλλά και ο καθένας δικαιούται να αναρωτηθεί γιατί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το "νέο";

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε στις δύο ομιλίες του το Σαββατοκύριακο ότι είναι το «νέο» σε αντιδιαστολή με το "παληό", που είναι η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

Βεβαίως ο καθένας δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται όπως νομίζει. Αλλά και ο καθένας δικαιούται να αναρωτηθεί γιατί ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το "νέο";

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μωσαϊκό κόμματος που συναποτέλεσαν το εθνικολαϊκιστικό ΠΑΣΟΚ (το αυτοαποκαλούμενο και πατριωτικό), σταλινικοί παλαιοκομμουνιστές του ΚΚΕ, (τα λεγόμενα "ορφανά του Περισσού"), κρατικοδίαιτοι συνδικαλιστές, διάφοροι αναρχοαυτόνομοι, μπαχαλάκηδες, αντιεξουσιαστές, μαοϊκοί, τροτσκιστές και άλλα γκρουπούσκουλα της Μεταπολιτευτικής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενώ οι προερχόμενοι από το παλαιό ΚΚΕ εσωτερικού αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. 

Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πολλοί από εκείνους – παλαιότεροι και νεότεροι ανάμεσά τους και ο κ. Τσίπρας - που στα χρόνια της Μεταπολίτευσης πρωτοστάτησαν σε καταλήψεις και πράξεις βίας, στη λογική της κινηματικής "απείθειας και ανυπακοής".

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε άκριτα κάθε παράλογο αίτημα κάθε ομάδας πίεσης και ανήγαγε σε επιστήμη τον λαϊκισμό και τη δημαγωγία.

Ασφαλώς δεν εκφράζουν το "νέο" η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ, άλλωστε για τα κόμματα αυτά ο κύκλος της Μεταπολίτευσης έκλεισε το 2012. Πολύ περισσότερο όμως δεν το εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πραγματικότητα είναι και αυτός "παληός", γνήσιο πολιτικό και πολιτιστικό τέκνο της Μεταπολίτευσης.

Και ζούμε σήμερα τον τελευταίο επιθανάτιο σπασμό της Μεταπολίτευσης που κλείνει τώρα οριστικά και για την αριστερή της εκδοχή».

Πάνος Λουκάκος
(πηγή)