ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η υπουργοπενία τέχνας κατεργάζεται και καλεί Πελεγρίνη


Το βράδυ της Τρίτης, 22ας του βροχερού Σεπτέμβρη 2015, τα τηλέφωνα στο Μαξίμου είχαν πάρει φωτιά. Έπρεπε άρον άρον να σχηματιστεί κυβέρνηση που θα ορκιζόταν (τρόπος του λέγειν) την Τετάρτη το πρωί, διότι ο Πρωθυπουργός το απόγευμα της ίδιας ημέρας αναμενόταν στις Βρυξέλλες για τα συχαρίκια.

Βέβαια, ο σχηματισμός κυβερνητικού θιάσου - kindergarten - για τον Αλέξη Τσίπρα ήταν πάντα θέμα τελευταίας στιγμής, και παρόλο που την πρωτιά την είχε στο τσεπάκι, σιγά μπας και είχε ασχοληθεί προεκλογικά μ' ένα τόσο μηδαμινό ζήτημα.

Έτσι το βράδυ της Τρίτης, η αγωνία των Μέσων Μαζικής Επεξεργασίας (ΜΜΕ) είχε χτυπήσει κόκκινο. Κόντευε 12 τα μεσάνυχτα, και η Γεροβασίλη με τον κατάλογο δεν έλεγε να σκάσει μύτη στην ΕΡΤ.  Η σπέκουλα στα κανάλια έδινε κι έπαιρνε, ενώ είχε στεγνώσει το σάλιο τους από την ειδησεοπενία. Τα εκλογικά νέα τα είχαν εξαντλήσει και περίμεναν τον (ανα)σχηματισμό (αναπαλαίωση) της κυβέρνησης Τσιπροκαμμένου για να στανιάρουν.
Για όσους ζείτε σε άλλον πλανήτη, η "είδηση" για το δημοσιογράφο είναι ό,τι και η δόση για τον τοξικομανή.

Στο Μαξίμου ο Τσίπρας με τον εξ' απορρήτων Νίκο Παππά έπαιζαν τον παπά, "εδώ παπάς, εκεί παπάς,  πούναι ο παπάς;",  το γνωστό παιχνίδι, ξέρετε. Η μπίλια, όμως, δεν έβρισκε τρύπα για να χωθεί όταν το ερώτημα έφτασε στον Υπουργό Παιδείας.

-"Τι κάνουμε τώρα;" ρώτησε με αγωνία ο Αλέξης τον Παππά, ενώ η Γεροβασίλη στη γωνία είχε χάσει την υπομονή της και φοβέριζε να σηκώσει σκουπόξυλο.

Σε μια στιγμή ήρθε η φαεινή ιδέα στον Παππά, και ανεφώνησε: "Εύρηκα, εύρηκα"! 

-"Τι βρήκες, βρε;" Πες το χρυσόστομε!", τσίριξε ο Τσίπρας, ξύνοντας το σβέρκο του που έκαιγε από το στρες.

-"Τον Πελε... τον Πελε... πρόεδρε!", αναφώνησε με ενθουσιασμό ο Παππάς.

-"Ποιον Πελέ; τον Βραζιλιάνο άσσο του ποδοσφαίρου; Μα αυτός κοντεύει τα 80 αφενός, και αφ' ετέρου θα δεχτεί τη μεταγραφή στην εθνική Ελλάδος;" 

-"Δεν κατάλαβες πρόεδρε, τον Πελεγρίνη εννοούσα, δεν μ' άφησες να ολοκληρώσω τη λέξη..."

-"Τον Πελεγρίνη; Το Θεοδόση εννοείς; 
Α, δίκιο έχεις, αυτός είναι δικός μας! Οι καταλήψεις είναι το φόρτε του. Αλλά βρε παιδί μου, ο άνθρωπος έχει άλλες προτεραιότητες, το σανίδι. Είναι ηθοποιός. Θα έχει το χρόνο ν' ασχοληθεί με το καυτό Υπουργείο Παιδείας; Θα μου πεις, ο κυβερνητικός μας θίασος, τώρα που χάσαμε το Χαϊκάλη, έχει ανάγκη ενός ηθοποιού για να προσδώσει θεατρική χροιά στην αναπαλαιωμένη μας κυβέρνηση."

-"Μην ανησυχείς, πρόεδρε, θα τον τοποθετήσουμε υφυπουργό ώστε να μη διαταράξουμε τη θεατρική καριέρα του, και θα βρούμε άλλον για Υπουργό από πάνω του."

"Έγινε", απάντησε ο τριτομνημονιακός (πρώην λυσσαλέα αντιμνημονιακός) Πρωθυπουργός πάσης Ελλάδος.

Πριν τελειώσει το Ο.Κ. ο Τσίπρας, ο Παππάς είχε αρχίσει να καλεί Πελεγρίνη στο τηλέφωνο.

-"Εμπρός;" απάντησε ο Θεοδόσης. "Μια στιγμή κύριε Πελεγρίνη, θέλει να σας μιλήσει ο Πρωθυπουργός" είπε, καθώς έδινε το ακουστικό στον Αλέξη.

-"Καλησπέρα κύριε καθηγητά, εδώ Αλέξης Τσίπρας. Μήπως ενοχλώ;" 

-"Ε, λιγάκι, βλέπω Ολυμπιακό. Ελπίζω να είσαι σύντομος για να μη χάσω κάνα γκολ και μείνω άυπνος απόψε."

- "Ναι, βέβαια, σύντομος θα είμαι.  Είναι άλλωστε στη φύση μου να είμαι σύντομος όπως θα έχεις καταλάβει από τη συντομία με την οποία προκηρύσσω εκλογές και δημοψηφίσματα. Μεταξύ μας, να μη βγει πιο έξω, για τη 'συντομία' μου παραπονιέται και η Περιστέρα. Λοιπόν, επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, δέχεσαι να γίνεις Υφυπουργός Παιδείας μια που κατέχεις το θέμα των καταλήψεων όσο κανένας άλλος πανεπιστημιακός;"

-"Τι; Ποιο; Υφυπουργός; Με ξέρεις πρόεδρε ότι η μεγάλη μου αγάπη είναι το σανίδι. Θα μου αφήνει χρόνο το υπουργιλίκι για θεατρικές παραστάσεις;"

-"Μα φυσικά και θα σου αφήνει, άλλωστε γι' αυτό σε επέλεξα τώρα που χάσαμε τον Χαϊκάλη. Για να  δίνεις παραστάσεις και ως υφυπουργός και να γελάει λίγο το χειλάκι του λαού που έχει μαραζώσει από τα μνημόνια."

-"Έγινε!" απάντησε ο Πελεγρίνης και έκλεισε αγενώς το τηλέφωνο μπας και χάσει κανένα γκόλ.

Ο Παππάς έτριβε τα χέρια του για τη φαεινή ιδέα που είχε και ο Τσίπρας τον ευχαρίστησε λέγοντας "τι θα έκανα χωρίς εσένα σύντροφε Νίκο!"

Μετά τις χαρούλες, ήρθε όμως η κατήφεια, διότι η θέση του Υπουργού Παιδείας ήταν ακόμη κενή. Οι δύο άνδρες έξυναν έντονα τα κεφάλια τους καθώς η Γεροβασίλη στη γωνία είχε πιάσει το σκουπόξυλο για κάθε ενδεχόμενο καθυστέρησης πέραν της δωδεκάτης νυχτερινής.

-"Τι θα έλεγες για το σύντροφο Νίκο Φίλη, που τα είχε βάλει και με τους παπάδες; Τα θρησκεύματα δεν υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας;" ρώτησε ο Παππάς

-"Τα θρησκεύματα;  Με πιάνεις αδιάβαστο γιατί δεν τα πάω καλά με τα θρησκεύματα... Για πάρε τηλέφωνο το θείο Φλαμπουράρη να το επιβεβαιώσεις. "

Δεν χρειάστηκε όμως, διότι την καταφατική απάντηση την έδωσε η Γεροβασίλη.

-"Μα,  θα αντέξει ο Φίλης το στρες αυτού του Υπουργείου, ή μήπως μας πάθει καμιά διάτρηση στομάχου κι έχουμε το κρίμα στο λαιμό μας; Δεν είδες που κρέμεται η κοιλιά του και κοντεύει ν' ακουμπήσει στο έδαφος;" αντέτεινε ο Αλέξης.

"Μην ανησυχείς πρόεδρε, εκτελεστικό όργανο θα είναι ο σύντροφος Φίλης. Τις αποφάσεις θα τις παίρνουν οι καταληψίες και οι αιώνιοι φοιτητές σε δημόσια διαβούλευση. Έτσι δεν θα υποφέρει από στρες."

Στη  συνέχεια έγινε το τηλεφώνημα στο Νίκο Φίλη, κι εκείνος, όπως ήταν φυσικό, δέχτηκε την υπουργοποίησή του με ενθουσιασμό.

Έτσι η λίστα του αναπαλαιωμένου υπουργικού θιάσου συμπληρώθηκε, η Γεροβασίλη την ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ, και τα κανάλια παρέλαβαν γαργαλιστικό ειδησεογραφικό ψαχνό ώστε να χώσουν τα δόντια τους και να στανιάρουν οι δημοσιογράφοι-λειτουργοί τους.

Όσο για τον Πελεγρίνη, πολύ διαφωτιστικό ήταν το κανάλι του STAR:

«Πελεγρίνης στο Star: το σανίδι δεν το εγκαταλείπω 

 Ο νέος υφυπουργός Παιδείας "απειλεί" να συνεχίσει την "καριέρα" στο θέατρο

Να συνεχίσει την καριέρα του στο… θέατρο απείλησε ο νέος υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης, μιλώντας στην κάμερα του Star και στον Γιάννη Ευσταθίου.

Ο Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο οποίος παρά τις πιέσεις, ως Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν κάλεσε την αστυνομία να απομακρύνει τους παράνομους μετανάστες οι οποίοι είχαν κάνει κατάληψη στη Νομική, έχει δώσει ήδη 14 παραστάσεις ακόμη και στο Παρίσι. 

14 συνολικά, σε ρόλους από τον Αριστοτέλη και τον Πλάτωνα, μέχρι το Νίτσε και τον Σοπενχάουερ. 

Έκανε μάλιστα και το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στην ταινία του Δημήτρη Πιατά, « Παν-δη-Μία... Όλα λοιπόν ένα»

Από σήμερα ανέλαβε ένα νέο ρόλο. Αυτόν του υφυπουργού Παιδείας. 

"Ηθοποιός είμαι 15 χρόνια, γιατί να το σταματήσω;" απάντησε στη σχετική ερώτηση του Star. 

Και μένει πλέον να διαπιστώσουμε σε ποιον ρόλο τα πηγαίνει καλύτερα…» 

(πηγή)