ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2015

Η καταιγίδα και το χαλάζι κατέστρεψαν τη σταφιδοπαραγωγή στην ορεινή Κορινθία

Όπου αγρότης κι η μοίρα του! Μόνο το παιδάριο Τσίπρας, ο όψιμος μνημονιακός γενίτσαρος, δεν το γνωρίζει κι έχει βαλθεί να αφανίσει τους αγρότες με την άνευ προηγουμένου, εκτός λογικής και πραγματικότητας δυσβάστακτη φορολογία του 3ου δολοφονικού μνημονίου.

Θα μιλήσω εδώ μόνο για τους καλλιεργητές σταφίδας, που εργάζονται σκληρά όλο το χρόνο, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να εισπράξουν τον καρπό του ιδρώτα τους κάθε Σεπτέμβρη, με αβέβαιη πάντα την ποσότητα της σοδειάς και την τιμή πώλησης του προϊόντος τους, η οποία πέρυσι είχε πέσει στα 60 λεπτά το κιλό.
Ήρθε όμως ο στρατηγός καιρός σήμερα το απόγευμα και ανελέητα βάλθηκε να καταστρέψει το βιος τους μαζί με τα ταπεινά όνειρά τους να επιβιώσουν αξιοπρεπώς και την επόμενη χρονιά. Στο Δενδρό, το χωριό της καταγωγής μου, η ξαφνική καταιγίδα σάρωσε αλώνια με απλωμένα σταφύλια, ενώ η χαλαζόπτωση τρύπησε τα πανιά με τα οποία ήταν σκεπασμένα και κατέστρεψε όσα σταφύλια ήταν ακόμη στο κλήμα. Ίδιο σκηνικό και στα γύρω χωριά...

Εκτός από την οικονομική ζημιά, αβάσταχτος είναι και η ψυχικός πόνος να βλέπουν τους κόπους μιας χρονιάς να σαρώνονται και να μηδενίζονται μέσα σε δυο-τρεις ώρες. 
Οποία απογοήτευση! 

"Πού είναι, λοιπόν, ο Θεός; Δεν συγκινείται με τη ζημιά που πάθαμε; Δεν είναι ο Θεός αυτός που κυριαρχεί και στον καιρό; Δεν μπορούσε άραγε, ή δεν ήθελε να μας προστατέψει;" κάποιοι απ' αυτούς αναρωτιούνται, παλεύοντας με νύχια και με δόντια για να μη χάσουν την πίστη τους. 

"Είμαστε λοιπόν έρμαια ενός απρόσωπου και άκαρδου καιρού, εκτός από έρμαια ανάλγητων κυβερνήσεων και των ανελέητων νόμων της αγοράς;" συνεχίζουν τις ερωτήσεις στον εαυτό τους, χωρίς ωστόσο να λαβαίνουν κάποιες πειστικές απαντήσεις.

Όλα αυτά τα ερωτηματικά, προστιθέμενα στην αγωνία του αγρότη για επιβίωση, τώρα που χάθηκε το εισόδημά του, δείχνουν πόσο ευάλωτος είναι ο αγροτικός πληθυσμός και πόσο έχει ανάγκη της συμπαράστασης της Πολιτείας και όλων μας. 

Α, ναι, να μην ξεχάσω να επισημάνω  ότι ο ΦΠΑ που πληρώνουν οι αγρότες για όλα τα αγροτικά εργαλεία, τα πανιά που σκεπάζουν τη σταφίδα και τα φυτοφάρμακα είναι 23%. Καλά δεν ντρέπεστε βρε ανάλγητοι, που χαλάσατε τον κόσμο για να καταργηθεί ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, και τους αγρότες που τους πολεμάνε θεοί και δαίμονες τους βάζετε να πληρώνουν 23% ΦΠΑ για τα εργαλεία της δουλειάς τους; Και μετά μουχλιάζουν τα προϊόντα τους μέσα στις αποθήκες γιατί δεν έχουν ζήτηση ή τους τα παίρνουν για ένα κομμάτι ψωμί... Πλιατσικολόγοι του κερατά, που είχατε το θράσος  να κάνετε μείωση και στις συντάξεις των 500 ευρώ!

Κάτω τα χέρια από τους αγρότες, άκαρδε Αλέξη Τσίπρα και λοιπές μνημονιακές μαριονέτες! Μ' ακούτε;  
Αναρωτιέμαι, ποιοι ηλίθιοι είναι εκείνοι που σας χειροκροτάνε όταν τους παραμυθιάζετε από τα μπαλκόνια; 

Και όλοι εσείς οι χαραμοφάηδες του Δημοσίου, που την έχετε αράξει στις μουχλιασμένες καρέκλες σας και το μόνο που σας απασχολεί είναι καμιά μίζα ή φακελάκι (γρηγορόσημο) και η πρόωρη συνταξιοδότησή σας, ναι εσείς που δεν αγωνιάτε ποτέ για το αύριο, που δεν φοβάστε τον καιρό και τα καπρίτσια του γιατί είστε εξασφαλισμένοι, υποκλιθείτε με δέος στον αγρότη που μοχθεί όσο κανένας σε άλλο επάγγελμα και συμπαρασταθείτε στα δίκια του σε κάθε ευκαιρία, αντί να βγαίνετε με θράσος απέναντί του, επειδή κάπου υπάρχουν και μερικοί μεγαλοαγρότες που φοροδιαφεύγουν. 

Άλλωστε η επιβίωσή μας εξαρτάται από την παραγωγή του αγρότη. Το στομάχι, βλέπετε, δεν μπορεί να χωνέψει πλαστικές τροφές, αλλιώς θα τις είχαν επινοήσει οι βρικόλακες της Νέας Τάξης Πραγμάτων...