ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2015

Μαζική μετανάστευση και η διάλυση της Ευρώπης


Mass Immigration and the Undoing of Europe
by Vijeta Uniyal

«Στη Γερμανία, όπου οι διακινητές τώρα αποβιβάζουν τους παράνομους μετανάστες σε αυτοκινητόδρομους, οι αρχές έχουν αντιδράσει - όχι προσπαθώντας να συλλάβουν ή να αποθαρρύνουν τους διακινητές, αλλά αναρτώντας νέες πινακίδες στους δρόμους όπου προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανούς πεζούς στην εθνική οδό.

Μόνο τον περασμένο μήνα, περισσότεροι μετανάστες έφτασαν στις ακτές της Ελλάδας από ό, τι στο σύνολο του 2014.
Αν τα καθιερωμένα Μέσα Ενημέρωσης συνεχίζουν τώρα να υπενθυμίζουν σε όλους πως οι νεαροί μετανάστες στη Γαλλία ή στη Βρετανία αναγκάζονται να προκαλούν ταραχές από την οικονομική ανισότητα, φανταστείτε το μέγεθος των ταραχών όταν τα Ευρωπαϊκά κράτη πρόνοιας δεν θα μπορούν πια να χρηματοδοτήσουν τον “μισό πλανήτη” και αναγκασθούν να περικόψουν τις κοινωνικές παροχές.

Κανείς, ωστόσο, ειδικά τα ΜΜΕ, δεν κατηγορεί τους μετανάστες για τις δικές τους ενέργειες. Αυτή είναι η πραγματική τραγωδία της εξελισσόμενης προσφυγικής κρίσης στην Ευρώπη: εκτός από εκείνους που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες, οι περισσότεροι μετανάστες που συνωστίζονται στα ευρωπαϊκά σύνορα και στις ακτές δεν φαίνεται να είναι σε οποιαδήποτε έσχατη ή πραγματική ανάγκη.

Με την Ευρωπαϊκή Ένωση να παραδίδει τη μεταναστευτική πολιτική της στους λαθροδιακινητές ανθρώπων, η κρίση της μετανάστευσης στην Ευρώπη φτάνει σε νέα συγκλονιστικά ύψη. Διαδόθηκε η φήμη ότι η Ευρώπη-Φρούριο είναι προσπελάσιμη. Από το Μαρόκο μέχρι την Τουρκία, η λαθροδιακίνηση ανθρώπων έχει εξελιχτεί σε μια ακαταμάχητα μεγάλη μπίζνα.

Από βραχυχρόνιους κακοποιούς μέχρι τρομοκράτες με στολή Χαμάς - για $ 2.500- $ 3.000 ανά λαθρομετανάστη - προφανώς πολλοί θέλουν να αρπάξουν ένα κομμάτι αυτής της προσοδοφόρας επιχείρησης  που δημιουργήθηκε από τη συλλογική αδράνεια της ΕΕ.

Ακόμη και πριν από την έναρξη μαζικής μετανάστευσης του τρέχοντος έτους, η Γερμανία αγωνιζόταν να αντιμετωπίσει περίπου ένα τέταρτο του εκατομμυρίου αιτούντων άσυλο - χωρίς καν να προσμετρώνται οι παράνομοι μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα. Το πρόσφατο κύμα μετανάστευσης θα ωθήσει τους αριθμούς αυτούς σε ύψη ρεκόρ.

Η τάση στη Γερμανία αντικατοπτρίζει σχεδόν τη συνολική κλίμακα της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής κρίσης. Τον Ιούλιο του 2015, εκτιμάται ότι περίπου 50.000 πρόσφυγες εισήλθαν στην Ελλάδα, μία αύξηση 750 τοις εκατό. Μόνο τον περασμένο μήνα αποβιβάστηκαν περισσότεροι μετανάστες σε σχέση με ολόκληρο το 2014.

Στη Γερμανία, ο επικεφαλής της Δημοτικής Ομοσπονδίας Κάτω Σαξονίας, Marco Trips, δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους ότι "το σύστημα έχει ήδη καταρρεύσει." Αυτή την αίσθηση συμμερίζονται προφανώς οι Δήμοι σε όλη τη Γερμανία. 

Σε μία ιστορική κίνηση, η Γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει τώρα καλέσει το στρατό για να βοηθήσει στη δημιουργία νέων πόλεων με σκηνές και στην παροχή βασικών ανέσεων για τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των προσφύγων.

Η πλειοψηφία των ατόμων που εισέρχονται παράνομα στην Ευρώπη δεν φαίνεται να φεύγουν λόγω ενόπλων συγκρούσεων, αλλά αναζητούν μια καλύτερη ζωή σε έναν παράδεισο κοινωνικής πρόνοιας. Η απάντηση της Ευρώπης είναι να ρίξει χρήματα στο πρόβλημα - χρήματα που η Ευρώπη δεν έχει. 
Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας ανέφερε ότι £ 12 δις ($ 19 δις δολάρια) προϋπολογισμού του Ηνωμένου Βασιλείου για εξωτερική βοήθεια μπορούν να "αποθαρρύνουν" μαζική μετανάστευση.

Το Ευρωπαϊκό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, που χρηματοδοτείται όλο και περισσότερο από το αυξανόμενο χρέος των κυβερνήσεων των τελευταίων δεκαετιών, δείχνει σημάδια μιας επικείμενης κατάρρευσης. 

Δεν υπάρχει τέλος στον ορίζοντα για την κρίση χρέους στην Ελλάδα, παρά τα επανειλημμένα πακέτα διάσωσης ύψους 326 δις € (375 δισεκατομμυρίων $ ΗΠΑ). Αργή οικονομική ανάπτυξη, υψηλή ανεργία των νέων και ένας γηρασμένος πληθυσμός καθιστά το Ευρωπαϊκό πρότυπο κοινωνικής πρόνοιας όλο και πιο αστήρικτο.

Η απάντηση της Ευρώπης σε αυτήν την επικείμενη οικονομική συμφορά είναι να δημιουργεί ακόμη περισσότερους εξαρτημένους από την πρόνοια ή, ακόμη καλύτερα, να τους "προσκαλεί", αφήνοντας τα σύνορά της αφύλακτα.

Γραφειοκράτες της ΕΕ όχι μόνο αρνούνται να εφαρμόσουν βασικούς συνοριακούς ελέγχους, αλλά επιπλήτττουν οποιοδήποτε κράτος-μέλος της ΕΕ κινείται για να ασφαλίσει τα σύνορά του. 

Οι Ευρωπαίοι πολιτικοί και τα καθιερωμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της κίνησης της Ουγγαρίας να ανεγείρει ένα συνοριακό φράκτη κατά μήκος των νότιων συνόρων της. 
 Ο Αμερικανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας PBS έκανε μια έκθεση λέγοντας στους τηλεθεατές του για το "νέο Σιδηρούν Παραπέτασμα" της Ουγγαρίας. Το Associated Press αναφέρθηκε σε ανώνυμους "κριτικούς" που συνέκριναν τον ουγγρικό φράχτη με "εμπόδια κομμουνιστικής εποχής, όπως το Τείχος του Βερολίνου".

Οι γραφειοκράτες της ΕΕ στις Βρυξέλλες, θέλουν να επιβάλουν μια ενιαία πολιτική ασύλου σε όλα τα 28 κράτη μέλη, ζητώντας να δεχτούν περισσότερους μετανάστες. Σύμφωνα με αυτήν την κοινή πολιτική ασύλου που προτείνουν οι Βρυξέλλες, οι αιτούντες άσυλο που εισέρχονται στην ΕΕ θα κατανέμονται μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Η Ουγγαρία, με 60.000 αφίξεις μεταναστών μέχρι στιγμής φέτος, που εισέρχονται κυρίως από τη Σερβία, παραμένει η πιο ηχηρός αντίπαλος της προτεινόμενης πολιτικής της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orbán έχει ουσιαστικά εξοστρακιστεί από Ευρωπαίους πολιτικούς και Μέσα Ενημέρωσης, για τη μη συμμόρφωσή του με την πολιτική της ΕΕ για τη μετανάστευση. Σε αντίθεση με τη θέση της ΕΕ, ο ίδιος απηύθυνε έκκληση για μια "διάκριση" μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών κρατών-μελών που μετακινούνται εντός της Ευρώπης και των εκτός ΕΕ αλλοδαπών.

"Υπάρχουν οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι είναι απλά σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής ... Δυστυχώς στην Ουγγαρία δεν μπορούμε να δώσουμε θέσεις εργασίας σε όλους αυτούς τους μετανάστες" είπε ο Orbán, και κάλεσε την πρόταση της ΕΕ για τα κράτη μέλη να δεχτούν περισσότερους πρόσφυγες "παράλογη, που συνορεύει με παραφροσύνη". 

Η Ευρώπη η ίδια, παραπαίοντας κάτω από την οικονομική κρίση, δεν μπορεί να παρέχει στέγαση, απασχόληση και κοινωνικές παροχές προς τους χιλιάδες που κάθε μέρα προσγειώνονται στις ευρωπαϊκές ακτές και περνάνε τα σύνορα. 

Γερμανικές εφημερίδες είναι γεμάτες από αμέτρητες αναφορές μεταναστών απογοητευμένων μετά την άφιξή τους στην Ευρώπη, που σχεδόν πάντα ακολουθούνται από έκκληση του δημοσιογράφου για επείγουσα δράση για την αντιμετώπιση του εκάστοτε παράπονου.

Αυτές οι "απογοητεύσεις" μετατρέπονται συχνά σε βίαιες συγκρούσεις. Η Αστυνομία σε όλη τη Γερμανία έχουν τα χέρια τους απασχολημένα μόνο για ν’ αποτρέπουν αντίπαλες συμμορίες μεταναστών από του να στρέφονται εναντίον αλλήλων ή ενάντια στις αρχές.

Κανείς, ωστόσο, ειδικά τα ΜΜΕ, δεν κατηγορεί τους μετανάστες για τις δικές τους ενέργειες. Τα κύρια Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στη Γερμανία προφανώς αρνούνται να συνδέσουν τα γεγονότα, έτσι ώστε να μην "τροφοδοτούν τα αρνητικά στερεότυπα." 

Ένας αρθρογράφος της Γερμανικής Tageszeitung μάλιστα έγραψε για μια περίπλοκη κυβερνητική συνωμοσία που οδηγεί τους μετανάστες να γίνονται βίαιοι - ακριβώς για να τους δώσουν κακό όνομα.

Η Tageszeitung παρουσίασε επίσης μια ιστορία θρηνώντας τις "ανησυχητικές συνθήκες" των προσφύγων που αποβιβάζονται στα ελληνικά νησιά. Το άρθρο συνοδευόταν από μια φωτογραφία γελαστών, καλοθρεμμένων και σθεναρών νεαρών ανδρών, που ποζάρουν για "selfies" στα smartphones τους, κρατώντας τα τσιγάρα στα χέρια τους. 
Ένας από αυτούς ήταν αρκετά προνοητικός για να φέρει μαζί του ένα selfie-stick για το smartphone του, για να συλλάβει τη στιγμή που διέφυγε από μια “εμπόλεμη ζώνη” ή από οξεία “οικονομική εξαθλίωση”. 

Αυτό, όμως, είναι η πραγματική τραγωδία της εξελισσόμενης κρίσης προσφύγων στην Ευρώπη: εκτός από εκείνους που εγκαταλείπουν εμπόλεμες ζώνες, οι περισσότεροι μετανάστες που συρρέουν στα ευρωπαϊκά σύνορα και τις ακτές δεν φαίνεται να είναι σε οποιαδήποτε πραγματική ή απόλυτη ανάγκη. 

Οικονομικές ανισότητες σε άλλες ηπείρους δεν θα έπρεπε να υποχρεώνουν τους Ευρωπαίους ν' ανοίξουν τη δικές τους πύλες του για μαζική μετανάστευση.

Αυτή η κρίση φαίνεται να είναι μία από εκείνες που έφτιαξε η ίδια η Ευρώπη - που δείχνει να είναι η λογική κατάληξη του καταχρεωμένου συστήματος πρόνοιας και της περιφρόνησης της ΕΕ για τα εθνικά σύνορα.»