ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2015

Δεν είναι κακό να κοιμάσαι, κακό είναι να μην ξυπνάς...

Είτε ξυπνήσει ο Έλληνας είτε δεν ξυπνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα

Του Καθηγητή Γ. Ζουγανέλη

«Δεν είναι κακό να κοιμάσαι, κακό είναι να μη ξυπνάς. 

Το χειρότερο όμως είναι, όταν ξυπνάς να μη ξέρεις τι να κάνεις γιατί τον χρόνο που θα έπρεπε να πληροφορείσαι τον αφιέρωσες στο να κοιμάσαι ή να συζητάς ή να ακούς τους κάφρους που παριστάνουν τους ειδικούς και τους τεχνοκράτες στα ΜΜΕ της διαπλοκής.

Με τόσο ύπνο με “ανοιχτά μάτια” (Ελληνική πατέντα) δεν μπορείς να αντιληφθείς ακόμη και τα αυτονόητα, όπως ότι “στα ΜΜΕ της διαπλοκής μόνο διαπλεκόμενοι εμφανίζονται”.

Είτε ξυπνήσει ο Έλληνας είτε δεν ξυπνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα. 
Δεν υπάρχει πλέον χρόνος. 

Ένα βίαιο ξέσπασμα θα διέλυε την Ελλάδα και θα άλλαζε τα συνταγματικά του δικαιώματα προς το χειρότερο. Άρα καλύτερο είναι να μη ξυπνήσει ποτέ.

Καλύτερα να ζει στο όνειρο και στον παράλληλο κόσμο. Και να ξύπναγε τι θα έκανε; 
To παιγνίδι των παραισθήσεων είναι και αυτό σικέ.

Το διαδίκτυο θα έπαιζε κρίσιμο ρόλο στον επηρεασμό της κοινής γνώμης αλλά και στη δημιουργία συλλογικών εννοιών και αποφάσεων (μεγαλύτερη συμμετοχή σε ηλεκτρονική διακυβέρνηση, αμεσότερη δημοκρατία κλπ). 

Η απουσία επίσης καλωδιακής τηλεόρασης και η έλλειψη επιδεξιότητας είναι ένα επιπλέον πρόβλημα στη πληρότητα της ενημέρωσης. Ποιος θα έβλεπε MEGΑ, Skai, ΑΝΤ1 και KontraNews αν είχε άλλες εναλλακτικές επιλογές μέσω καλωδιακής τηλεόρασης;

Η οικονομική κρίση και η προπαγάνδα που έχει στηθεί από πολλά ιστολόγια και sites με λεφτά των, όπως αναμένεται, συνήθως υπόπτων (εφοπλιστών, εργολάβων και των άλλων διαπλεκομένων εσωτερικού και εξωτερικού), έχει απομακρύνει τον Έλληνα από αυτό αφού του έχει δημιουργήσει κρίση εμπιστοσύνης.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν λογικοί άνθρωποι ακόμη στην Ελλάδα που να πιστεύουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων ή των εκλογών…!

Δεν ξέρω επίσης αν πιστεύει κανείς πλέον κανένα πολιτικό. Άλλα λένε πριν και άλλα μετά. 
Δεν υπάρχει συνταγματικό δικαστήριο ενώ ο νόμος περί ευθύνης υπουργών ακόμη ισχύει.

Η Ελλάδα θα γίνει ο παράδεισος των μνημονίων και αναγκαστικά εστία εσωτερικής μετανάστευσης στην ΕΕ. Μια επιχείρηση boiling water…

Λένε κάποιοι, ότι “οι βρώμικες δημόσιες τουαλέτες είναι η εικόνα της χώρας”. Πράγματι έτσι είναι. Άλλοι όμως μπορούν να δουν την θλιβερή εικόνα της χώρας ακόμη και μέσα από αυτό, γιατί έχουν ζήσει σε σοβαρά κράτη με υποδομές, και άλλοι όχι. 
Να τους σκοτώσουμε; Nα τους απαγορεύσουμε να ομιλούν για να μη φανεί η αγραμματοσύνη και η αθλιότητα των πολλών;

Σε αυτή τη χώρα, άλλοι θα ακούν τους φραγκάτους της λίστας Lagarde να βρίζουν τη Μέρκελ και να αυτοϊκανοποιούνται παρέα τους και άλλοι θα ψάχνουν να βρουν λύση για να διώξουν τους κανίβαλους που επί δεκαετίες τρώνε τις σάρκες της χώρας τραγουδώντας πατριωτικά και εθνικιστικά τραγούδια ή τάζοντας ψεύτικα μεγαλεία και δίνοντας ανόητες υποσχέσεις.

Tα τελευταία χρόνια εμφανίστηκε και νέα μόδα. Εμφανίστηκαν και κάτι νέου τύπου πατριώτες που έβγαλαν στη πίστα ακόμη και τον Παΐσιο και την Αρχαία Ελλάδα. Πουλάνε ό,τι πουλάει. Τι ρατσισμός, τι αηδία.

Τι διαπόμπευση όλα αυτά για ένα λαό που του αφαιρούν τη ταυτότητα με το ζόρι και τον ταΐζουν με κίβδηλα είδωλα και πεθαμένες ιδέες και πρακτικές καθημερινά από τα ΜΜΕ της διαπλοκής, για να επιβιώσει το νεκρό και σάπιο πολιτικό σύστημα και αυτοί που το στηρίζουν!».
(πηγή)