ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Θεός ή ο Διάβολος που πετροβολούσαν προκάλεσε την τραγωδία στη Μέκκα;


Σάλο προκάλεσαν τα ερωτήματα που έθεσε ο Θάνος Τζήμερος για την τραγωδία με το αλληλοποδοπάτημα των προσκυνητών στη MINA  της Σαουδικής Αραβίας. Και όμως, είναι εύλογα και προβληματίζουν τον λογικά σκεπτόμενο άνθρωπο. Τέτοιες τραγωδίες, όταν μάλιστα είναι επαναλαμβανόμενες, πρέπει να αφυπνίζουν τους πιστούς και να τους οδηγούν στην αναζήτηση της αλήθειας γύρω από τα πιστεύω τους.
Πέραν από τα μέτρα ασφαλείας που προφανώς έλειπαν, το δικό μου ερώτημα είναι: Τι ρόλο παίζει σ' αυτές τις τραγωδίες η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια κατά τη διάρκεια του "λιθοβολισμού του Διαβόλου";  
Η επιστήμη θα έπρεπε να είναι σε θέση να μετράει την ποιότητα και ποσότητα ενέργειας - θετικής ή αρνητικής - σε ένα χώρο όπου συνωστίζονται πιστοί, και αν η αρνητική ενέργεια ξεπερνάει κάποια όρια να προβαίνει σε προειδοποιήσεις  ώστε να λαμβάνονται μέτρα για την αποτροπή τραγωδίας.
Σε κάθε περίπτωση, ποιος είναι τέλος πάντων αυτός ο Διάβολος; Περισσότερα στο βιβλίο μου "Η Απομυθοποίηση του Διαβόλου".

Στη συνέχεια παραθέτω το άρθρο του κ. Τζήμερου, έχοντας παραλείψει μερικές σκληρές, κατά τη γνώμη μου, αιχμές του. Ολόκληρο το άρθρο θα το βρείτε στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook.

Θάνος Τζήμερος: «Γιατί τραγωδία; Αυτό ήταν το θέλημα του Αλλάχ. Το είπε κι ο εκπρόσωπος της Σαουδαραβικής κυβέρνησης. 
 (...)
Τραγωδία σε θρησκευτικό προσκύνημα; Στην ιερότερη πόλη, στην ιερότερη στιγμή; Τι λέτε ρε βέβηλοι! Ή πιστεύετε ή δεν πιστεύετε, ενδιάμεσο δεν υπάρχει. 
(...) 
Μπορεί να με διαφωτίσει κάποιος ειδήμων περί τας βουλάς Του; Πώς ερμηνεύεται η εκατόμβη νεκρών τη στιγμή του προσκηνύματος; 

Ο Θεός την προκάλεσε ή ο Διάβολος που εκείνη τη στιγμή πετροβολούσαν; 
Κι επειδή το ερώτημα είναι γενικό, δεκτός και ειδήμων άλλου δόγματος. 

Υ.Γ.1 Όταν γίνεται ένα τέτοιο ατύχημα, ειδικά την ιερότερη για μια θρησκεία στιγμή, είναι αυτή που οφείλει να εξηγήσει τι δεν πήγε καλά στο αφήγημά της. 
Η εξήγηση λοιπόν που έδωσαν οι Σαουδάραβες ήταν αυτή: ήταν θέλημα του Αλλάχ. Δηλαδή αυτός θέλησε να τους σκοτώσει. 

Δικό μου καθήκον, έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι τουλάχιστον, είναι να αναδεικνύω τις εσωτερικές αντιφάσεις της θρησκείας - της κάθε θρησκείας. 

Δεν προσβάλλω τον πιστό, αλλά, ναι, φωτίζω την αυταπόδεικτη ασυνέπεια του θρησκευτικού αφηγήματος. (Κι ο παπάς, όταν πεθαίνει ένα παιδί από καρκίνο, λέει το ήθελε ο Θεός κοντά του. Γιατί, ζωντανό δεν ήταν κοντά στον πανταχού παρόντα; η Γη είναι μακριά του;) 

Δεν θα έκανα το παραπάνω σχόλιο, αν η θρησκεία ήταν προσωπική υπόθεση του καθενός και αφορούσε στις απαντήσεις που δίνει ο καθένας στα μεγάλα ερωτήματα της ύπαρξης. 

Όλες οι θρησκείες όμως και πολύ περισσότερο το Ισλάμ επιμένουν να έχουν πολιτικό ρόλο και να λειτουργούν και ως κανονιστικό / νομικό πλαίσιο. 

Αυτό είναι απαράδεκτο και θα κάνω τα πάντα για να καταργηθεί, τουλάχιστον στη χώρα μας. 
Στη Σαουδική Αραβία δεν υπάρχει περίπτωση. Ο Ισλαμικός κόσμος έχει ακόμα αιώνες εξέλιξης μέχρι να φτάσει να μην αποδίδει σε θείο θέλημα όσα συμβαίνουν επί γης - και τα καλά και τα κακά. 

Υ.Γ.2 Όπως φαίνεται το θέλημα του Αλλάχ είναι σταθερό από το 1990: 

1. Στις 2 Ιουλίου 1990, γιγάντιο ποδοπάτημα στο τούνελ της Μίνα εξαιτίας βλάβης στο σύστημα εξαερισμού προκάλεσε τον θάνατο 1.426 προσκυνητών. 

 2. Στις 24 Μαΐου 1994, 270 προσκυνητές σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα κατά την τελετή του λιθοβολισμού. 

3. Στις 15 Απριλίου 1997, έχασαν τη ζωή τους 343 άνθρωποι, από πυρκαγιά που προκλήθηκε σε καταυλισμό προκυνητών στην κοιλάδα της Μίνα. 

4. Στις 9 Απριλίου 1998, 118 προσκυνητές σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού. 

5. Την 1η Φεβρουαρίου 2004, 251 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ποδοπάτημα στη Μίνα, την πρώτη ημέρα του λιθοβολισμού των στηλών. 

6. Στις 12 Ιανουαρίου 2006, 364 προσκυνητές έχασαν τη ζωή τους στο ποδοπάτημα του πλήθους κατά τη διάρκεια του λιθοβολισμού των στηλών του σατανά στη Μίνα. 

ΟΛΕΣ αυτές τις τραγωδίες οι μουλάδες τις απέδωσαν στο θέλημα του Αλλάχ. Όχι σε ελλιπή μέτρα ασφαλείας, σε πρόχειρο σχεδιασμό, σε ελλιπή προφύλαξη, στους αυξημένους κινδύνους που συνεπάγεται η προσέλευση τόσων πολλών ανθρώπων σε τόσο μικρό χώρο. κ.λπ. 
Όχι, δεν φταίνε αυτά. Ήταν θέλημα του Αλλάχ. 
Άρα είναι θέμα χρόνου να επαναληφθεί. 

(πηγή photo)

Υ.Γ.3  Όσοι ενοχλείστε από τέτοια σχόλια πατάτε το κουμπάκι του unfriend ή και του block. Απλό είναι.»