ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2015

Η "εποχή ΣΥΡΙΖΑ" τελείωσε και άρχισε η "εποχή Τσίπρα"

SKYFALL...

Η παρένθεση «πρώτη φορά Αριστερά» έκλεισε και μπροστά μας ανοίγεται η «εποχή Τσίπρα» - ουδείς γνωρίζει πόσο θα κρατήσει, αλλά όλοι γνωρίζουμε (ακόμα και εκείνοι που δεν το ομολογούν ούτε στον εαυτόν τους) ότι δεν θα είναι μια αριστερή εποχή.
Θα είναι μια μνημονιακή εποχή. Από πλευράς της Αριστεράς ο κ. Τσίπρας προσεχώρησε σ’ αυτήν την «εποχή» απ’ όταν προσυπέγραψε το τρίτο μνημόνιο και στη συνέχεια αυτομόλησε στη μνημονιακή λογική και τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές δυνάμεις. Ο λαός επικύρωσε με την ψήφο του αυτές τις επιλογές κι έτσι τώρα ο κ. Τσίπρας αναδεικνύεται σε απόλυτον κυρίαρχο του παιχνιδιού, και στο κόμμα του, και στη Βουλή, και στη χώρα.
Η κυρία Μέρκελ βρήκε τον επόμενο πρωθυπουργό που θα φάνε τα μνημόνια, αλλά στο μεταξύ τα μνημόνια θα έχουν αποτελειώσει τη χώρα.
Όσον ελάμβαναν χώρα οι εκλογές, ο κ. Μάαρτεν Φερβέι (ο Υπερπρωθυπουργόςήδη νομοθετούσε (το εφαρμοστικό νομοσχέδιο για τις συντάξεις) - κυβερνούσε χωρίς καν να περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών. Το αποτέλεσμα
των εκλογών χρήζει μελέτης και ανάλυσης (όπως κάθε αποτέλεσμα άλλωστε), αλλά αυτήν τη φορά στη βάση πρωτοφανών δεδομένων: ο ελληνικός λαός εστράφη κατά μέγα μέρος προς την Αριστερά στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, στη συνέχεια διατράνωσε με ένα μεγαλειώδες «όχι» την αντίθεσή του στην πολιτική των μνημονίων και τέλος, λίγες ημέρες μετά, σχηματίζει διά της ψήφου του την πιο μνημονιακή Βουλή από την εποχή του Γιωργάκη!! Τι έγινε; κουράστηκαν οι Ελληνες; απογοητεύθηκαν; φοβούνται; τρέφουν εκ νέου φρούδες ελπίδες; Και πώς έγινε αυτό; μέσα σε σαράντα νύχτες; Όχι! Οι Έλληνες έχουν βρει τον νέον τους Αλκιβιάδη, τον νέον τους Ανδρέα, τον κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ο Αλέξης λάμπει! Ό,τι και να κάνει είναι καλώς καμωμένο. Νομιμοποίησε τη μνημονιακή (κι όχι μόνο) πολιτική της δεξιάς. Απέδειξε ότι η Αριστερά (του) μπορεί να κυβερνά μόνον όπως η Δεξιά. Διέσπασε το κόμμα του δια της προσυπογραφής του μνημονίου και φόρτωσε το κρίμα στους «αποστάτες». Όντως ο ταλαντούχος κ. Τσίπρας νίκησε το «παλιό» κι έβαλε στη θέση του το «νέο»! Λένε ορισμένοι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε μια πύρρειο νίκη. Πύρρειος νίκη με επικεφαλής τον Αλκιβιάδη είναι κάτι πολύ χειρότερο απ’ ό,τι μπορεί να φαντασθεί κανείς.
Όμως η Σικελική Εκστρατεία είναι μπροστά μας, με τους εφαρμοστικούς νόμους κι όλα τα δεινά που μας περιμένουν να εκτείνονται σε βάθος χρόνου, όπως οι πληγές του Φαραώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ μας ζήτησε μια δεύτερη ευκαιρία να κόψει κι άλλο συντάξεις και μισθούς, να επιβάλει κι άλλους φόρους, να υποτάξει οριστικώς και τελείως το κράτος στις εξαρτήσεις και την παθολογία του - και εμείς συγκατανεύσαμε, δίνοντας και κάτι παραπάνω ως δώρο στο κακό: μια φιλική σ’ αυτό το εγχείρημα Βουλή, την πιο φιλική προς τα μνημόνια παρά ποτέ.
Την επομένη των εκλογών, η μέρα στην Αθήνα ξημέρωσε βροχερή και συννεφιασμένη, μελανή, σαν κάτι να είχε αλωθεί, σαν να μπήκαν στην πόλη οι οχτροί και να μη βρήκαν στις πεζούλες να φυλάει ούτε γάτα. «Υποτονική» βρίσκει την ατμόσφαιρα στην Ελλάδα ο «Γκάρντιαν», «ο ενθουσιασμός του Ιανουαρίου έχει εξαφανισθεί», λέει η «Τέλεγκραφ», Skyfall, η πτώση των ουρανών,
και για ορισμένους από μας, που υποστηρίξαμε τη Λαϊκή Ενότητα, «μας έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι» ή, αλλέως πώς, «είδαμε τον ουρανό σφοντύλι». Πλην όμως, μαθημένα τα βουνά απ’ τα χιόνια, έχουμε ξαναβρεθεί σε δύσκολη θέση κι αν η ΛΑ.Ε. εντοπίσει τα λάθη της και τα διορθώσει, θα ξανασταθεί στα πόδια της - αν αυτό είναι χρήσιμο για τον λαό.
Για την ώρα, όρθια στην Αγορά είναι τα μνημόνια και κορδακίζονται χορεύοντας τον χορό της γκιλοτίνας. Η εποχή ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε στις 14 Αυγούστου με την υπερψήφιση του μνημονίου και η εποχή Τσίπρα άρχισε με την υπερψήφιση της μνημονιακής Βουλής στις 20 Σεπτεμβρίου.
Οι Έλληνες και η Δημοκρατία βρίσκονται σε σημείο καμπής. Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ο λαός συνέθεσε μια Βουλή χωρίς αντιπολίτευση - τη εξαιρέσει του ΚΚΕ και του είδους της αντιπολίτευσης που ασκεί.
Για πρώτη φορά η ομογενοποιημένη σκέψη της παγκοσμιοποίησης κυριαρχεί στον ελληνικό λαό και δια της ψήφου του αποτυπώνεται σε ένα Κοινοβούλιο πειθαρχημένο στις υποδείξεις και τις υπαγορεύσεις των Επικυρίαρχων.
Ο αγώνας εναντίον αυτού του «νέου»-«παλιού» ολοκληρωτισμού και της αέναης ανακύκλωσης της σκλαβιάς θα συνεχισθεί και θα είναι σκληρός...

Του Στάθη