ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 4 Σεπτεμβρίου 2015

Αποδαιμονοποίηση του Μνημονίου από τον Δραγασάκη!

Εκπληκτική δήλωση Δραγασάκη: "Φταίμε κι εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ που δαιμονοποιήσαμε το Μνημόνιο"

«"Και με τη δική μας ευθύνη, ως αντιπολίτευση παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε συμβάλει και εμείς στο να δαιμονοποιηθεί το μνημόνιο ως λέξη. Το μνημόνιο είναι ένας τύπος συμφωνίας, άρα τυπικά αυτό που έχουμε είναι ένα νέο μνημόνιο, αλλά ως περιεχόμενο αν το δούμε έχει μεγάλες διαφορές".

Η φράση αυτή του Γιάννη Δραγασάκη, σε συνέντευξή του έρχεται να βάλει νέα… φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, μόλις 16 μέρες πριν από τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου. Είναι άλλωστε η πρώτη φορά που στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά αποστασιοποιείται από τον τρόπο που έκανε αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ στα χρόνια των δυο πρώτων Μνημονίων.

Αλλά δεν είναι η μοναδική… φωτιά που άναψε. Γιατί μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας με κάθε ευκαιρία να δηλώνει πως δεν θέλει να συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία αλλά ο Γιάννης Δραγασάκης δεν το απέκλεισε. Μπορεί να ξεκαθάρισε ότι το θεωρεί δύσκολο, αλλά δεν το απέκλεισε.

Είναι χαρακτηριστική απάντησή του όταν ρωτήθηκε αν "βλέπει" το ενδεχόμενο του "μεγάλου συνασπισμού" με τη Νέα Δημοκρατία είπε: "Αν το περιεχόμενο της νέας κυβέρνησης θα ήταν απλά να υλοποιήσει μία συμφωνία, ένα σύνολο 10-20 μέτρων θα μπορούσε κανείς να το δει ως μεγάλο συνασπισμό ή ως οικουμενική κυβέρνηση.

Μαζί με τις δεσμεύσεις, που και επί αυτών των δεσμεύσεων υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κομμάτων, πρέπει να βάλουμε τις βάσεις για ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης και ένα νέο παραγωγικό πρότυπο. Αυτά πρέπει να γίνουν εντός της τριετίας.

Σε αυτά τα θέματα υπάρχουν μεγάλες τομές, αν όχι μεταξύ όλων των κομμάτων, αλλά το βλέπουμε και στην Ευρώπη υπάρχουν δύο μεγάλες κατευθύνσεις

Η μία κατεύθυνση είναι ότι συντηρούμε το παλιό με μικροβελτιώσεις, είτε το παλιό μοντέλο στην Ευρώπη είτε στην Ελλάδα και η άλλη αντίληψη, που εμείς πρεσβεύουμε και εγώ πιστεύω, είναι ότι ζούμε την μετάβαση σε ένα νέο υπόδειγμα. Αν εμφανιστούν στην Ελλάδα και άλλα κόμματα τα οποία να συμμερίζονται αυτήν την κατεύθυνση – δεν μιλάω για ταυτότητα απόψεων  σίγουρα θα έβλεπα κυβερνήσεις συνεργασίας".

Έσπευσε πάντως να επιτεθεί στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας: "Αυτή την στιγμή που μιλάμε, η ΝΔ εκπροσωπεί μία φιλοδοξία παλινόρθωσης πραγμάτων και θα το δείτε σε κάποιους εργασιακούς χώρους, όπου κάποιοι εμφανίζονται ιδιαίτερα ένθερμοι ότι 'τελείωσε η παρένθεσή σας και ξαναερχόμαστε εμείς στα πράγματα', το οποίο όσο και αν μη θέλει ο κ. Μεϊμαράκης το πριμοδοτεί".

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια ισχυρή πλειοψηφία. "Αυτή μπορεί να εξασφαλιστεί με μία αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ που πρέπει να δεσμευτεί ότι στο άμεσο χρονικό διάστημα θα προχωρήσει σε εκείνες τις θεσμικές αλλαγές, εκλογικοί νόμοι, σύστημα επιλογής και αξιολόγησης στελεχών, νόμος περί ευθύνης υπουργών", επεσήμανε.

Ταυτόχρονα, τάχθηκε κατά του να υπάρξει δεύτερος γύρος εκλογών. "Τις νέες εκλογές πρέπει είτε να τις αποκλείσουμε, είτε να τις αποτρέψουμε. Όλα αυτά θα κριθούν και με βάση το αποτέλεσμα. Ως μία προδιάθεση θα το έβλεπα και εγώ έτσι. Αυτά τα ερωτήματα, στις λεπτομέρειές τους, εξαρτώνται από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα.
Το πρώτο που κρίνεται είναι ποιος θα έχει την ευθύνη και την πρωτοβουλία των κινήσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ ή η ΝΔ. Το δεύτερο είναι η απόσταση. Αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία, τι θα υπολείπεται".

Δεν απέφυγε τις αιχμές κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που από τώρα αφήνουν να εννοηθεί πως αν το κόμμα κερδίσει ξανά τις εκλογές, θα επιχειρηθεί η νέα διαπραγμάτευση της συμφωνίας με τους δανειστές. "Εκείνο που με ανησυχεί είναι μία κατάσταση όπου θα ξεκινήσουμε μια εσωτερική διαπραγμάτευση αυτού που διαπραγματευόμαστε αυτόν τον καιρό. Θα ήταν ριψοκίνδυνο από αυτά που ακούω τώρα. Περιθώριο διαπραγματεύσεων και αναδιαπραγμάτευσεων υπάρχουν. Έχουμε μπροστά μας το χρέος"».
(πηγή)