ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου 2015

Το ότι ζητάνε την ψήφο μας άσχετοι, γραφικοί, ανειδίκευτοι κι ανεπάγγελτοι το θεωρούμε φυσιολογικό!

«Για την απόκτηση ενός ψυγείου ή ενός ηχητικού συστήματος λογικά αφιερώνει χρόνο κανείς στην έρευνα αγοράς. Για το ύψιστο δημοκρατικό του καθήκον όχι;

Η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου δυστυχώς πάει χάλια αυτή τη σεζόν. Έχασε την πρόκριση στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού κυπέλλου και δεν μπορεί όχι νίκη να σταυρώσει, αλλά ούτε την μπάλα να βάλει στο πλεκτό.

Υπάρχει πρόταση όμως να βγει από το αδιέξοδο, να ανακάμψει και να δει ξανά μέρες επιτυχίας. Έχω ένα φιλαράκι τον Θόδωρα, ο οποίος είναι φανατικός ποδοσφαιρόφιλος, συχνάζει το γήπεδο, διαβάζει αθλητικές εφημερίδες και γενικά σκαμπάζει από το άθλημα. Προτείνω την πρόσληψη του στην Εθνική ομάδα ως "χεντ κόουτς" με μισθό €500,000 το χρόνο καθώς υπόσχεται ότι θα κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει με τη μπάλα που θα παίζουμε. Έχει και σχέδιο. Θα παίζει 4-4-2 με στρωτό ποδόσφαιρο και ξαφνικές αντεπιθέσεις.

Πώς είπατε; Τι χαρακτηριστικά παικτών θέλει για να αποδώσει, συστήματα, προγράμματα εκγύμνασης, διατροφής, καμπύλες απόδοσης, κατασκοπία αντιπάλων, παρακολούθηση παικτών και άλλα ενδιαφέροντα; Δεν είναι σε θέση να σας πει τώρα.


Τι είπατε; Αν έχει εργαστεί επαγγελματικά ως προπονητής; Όχι, αλλά είπαμε, το κατέχει το τόπι. Στα κόρνερ προειδοποιεί από την κερκίδα το στόπερ να διώξει και αν τυχόν το στόπερ, ενάντια στις σαφείς προτροπές, δεν διώξει και φάμε γκολ αυτός "το είχε πει".


Τώρα, αν έβγαινε η ΕΠΟ και συζητούσε σοβαρά την πρόσληψη του φιλότιμου αλλά αδαή επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο Θόδωρα θα ξεσηκωνόταν το σύμπαν και θα μας έπαιρναν με τις πέτρες. 


Το γεγονός όμως ότι ζητάνε την ψήφο μας για να κυβερνήσουν άσχετοι, γραφικοί, ανειδίκευτοι κι ανεπάγγελτοι δεν μας κάνει εντύπωση και το θεωρούμε φυσιολογικό.


Όχι, δεν απαγορεύεται στον αδαή να θέτει υποψηφιότητα. Ούτε και στον Θόδωρα απαγορεύεται να θέσει εαυτόν στην υπηρεσία της ΕΠΟ. Αλλά πόσο σοβαρά θα έπρεπε να κριθεί από την ΕΠΟ η υποψηφιότητά του;


Πόσο σοβαρά θα έπρεπε να κριθεί από το εκλογικό σώμα η υποψηφιότητα ανθρώπων που οι αποφάσεις τους επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας και την δυνατότητά μας να εργαστούμε και επιχειρήσουμε στη χώρα μας, τη στιγμή που οι ίδιοι δεν έχουν ποτέ σοβαρά μπει στον (οποιονδήποτε) επαγγελματικό στίβο;


Όχι η προπονητική της εξέδρας δεν σε καθιστά ικανό να αναλάβεις "χεντ κόουτς" στην εθνική ομάδα. 

Ούτε όμως και οι φοιτητικές παρατάξεις, οι κομματικές ίντριγκες, τα (βραδύκαυστα) πολιτικά τζάκια και τα τηλεπαράθυρα της ατάκας σε καθιστούν ικανό πολιτικό για:
Να οργανώσεις σχέδιο για το κομμάτι της επιμέλειάς σου,
Να συνεργαστείς με συμβούλους,
Να διαχειριστείς προθεσμίες και προϋπολογισμούς,
Να σκεφτείς τρόπους δημιουργίας πλούτου, οργάνωσης του κράτους, ανταμοιβής των ικανών,
Να αντιληφθείς τις επιπτώσεις των αποφάσεων στην κοινωνία και στην οικονομία,
Να είσαι διορατικός με το μέλλον και όχι σφηνωμένος στο παρελθόν κρατώντας την Ελλάδα μικρή και μίζερη επειδή μόνο έτσι μπορείς να τη διαχειριστείς καθώς αν γιγαντωθεί ξεπερνάει τις δυνατότητές σου να την ελέγξεις.

Πώς είναι δυνατόν να έχουν λοιπόν απήχηση τέτοιοι υποψήφιοι και τέτοια κόμματα;

Πώς είναι δυνατόν να διχογνωμιζόμαστε ανάμεσα στους αποδεδειγμένα φαύλους και στους αποδεδειγμένα ανίκανους;
Ναι, η ενημέρωση από τα ΜΜΕ πάσχει και είναι ανισόβαρη (και ενίοτε ασόβαρη).

Αφιερώνοντας όμως το ισόχρονο ενός φραπέ την εβδομάδα μπορεί κανείς να ψάξει αυτό που δεν βρίσκει πάντα στην παθητική ενημέρωση. Με αυτό τον τρόπο μέσα σε λίγες εβδομάδες θα είχε διαμορφώσει προσωπική άποψη για τα πολιτικά κόμματα και δεν θα κρεμόταν από την επιλεκτική ενημέρωση τρίτων όπως οι εφημερίδες από τα μανταλάκια στο περίπτερο.


Για την απόκτηση ενός ψυγείου ή ενός ηχητικού συστήματος λογικά αφιερώνει χρόνο κανείς στην έρευνα αγοράς. Για το ύψιστο δημοκρατικό του καθήκον όχι;


Ο ρόλος του πολίτη δεν είναι εύκολος.


Εμείς στη "Δημιουργία, Ξανά", ως ενεργοί πολίτες, αφιερώσαμε τις δυνάμεις μας στο να παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη χώρα, από την άμυνα και την εξωτερική πολιτική, μέχρι την παιδεία και την δημιουργία παραγωγής. Συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές με συνδυασμούς σε όλους τους Νομούς της χώρας και ζητούμε την ψήφο σας για να το προωθήσουμε.


Αυτό που ζητάμε από τους συμπολίτες μας είναι να ερευνήσουν πριν πιστέψουν. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. 

Αν το κάνουμε όλοι αυτό μια καλύτερη Βουλή θα προκύψει. Αλλιώς φέρτε πίσω το Ρανιέρι. Το ίδιο είναι...»

(πηγή)