ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου 2015

Άνθρακες ο θησαυρός της αριστερής "αντιδιαπλοκής"


«Το ερώτημα έχει τεθεί με πολλές και διαφορετικές αφορμές και τίθεται εκ νέου με την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του να μετατρέψουν ζητήματα ηθικής σε κεντρικά ζητήματα του προεκλογικού αγώνα. 
Έτσι και οι 2.062 καταθέτες της λίστας Λαγκάρντ είναι "Παπασταύρου" όταν ακόμα δεν είναι σαφές τι ακριβώς κάνει ο Παπασταύρου σε αυτή την λίστα. 
Επίσης τα "παλιά κόμματα" θεωρούνται συνδαιτυμόνες της διαπλοκής και εξ αυτού του λόγου ο πρώην πρωθυπουργός αποκλείει οποιαδήποτε ιδέα για κυβερνητική συνεργασία.

Πρόκειται για την προσωποποίηση του αξιώματος ότι "η Aριστερά έχει το ηθικό πλεονέκτημα". Ένα αξίωμα εύκολο να το υπερασπισθεί κανείς όσο η Aριστερά δεν είχε την ευθύνη οποιαδήποτε διαχείρισης και διέθετε την πολυτέλεια να απέχει από διλήμματα που αντιμετωπίζει όποιος καλείται να "λερώσει" τα χέρια του.

Από τον Ιανουάριο του 2015 τα πράγματα άλλαξαν. Προκειμένου να διατηρήσει τον μύθο της, η Αριστερά, συζητούσε στα υπουργικά γραφεία, όπως στα καφενεία προηγουμένως, χωρίς να αποφασίζει. 

Το κόστος της "αποχής" από τα διλήμματα αποδείχθηκε απείρως μεγαλύτερο και συνεπώς η ίδια η αποχή αφάνταστα πιο ανήθικη επειδή πληρώθηκε από την κοινωνία. 
Αλλά και οι ατέλειωτοι βερμπαλισμοί για την αμαρτία των άλλων και την αρετή της Αριστεράς αποδείχθηκαν υποκριτικοί.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε για να ξεκουραστεί στο σπίτι κάποιου που ήταν στην ίδια λίστα όπως ο κ. Παπασταύρου. Πιθανότατα ο φίλος του κ. Τσίπρα έχει εισοδήματα από εφοπλιστική δραστηριότητα που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείται σχεδόν αμαρτωλή. 


Ο υπουργός του κ. Φλαμπουράρης μεταβίβασε μετοχές για τις οποίες δεν αποπληρώθηκε το τίμημα. Οι μετοχές ανήκουν σε εταιρία που παίρνει μέρος σε διαγωνισμό του δημοσίου και φυσικά η ιδιότητα του μετόχου είναι ασυμβίβαστη με εκείνη του υπουργού κάτι που αρχικά φαίνεται πως ο κ. Φλαμπουράρης αγνοούσε.

Είναι δικαίωμα των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ να μας ζητούν να τους ψηφίσουμε επειδή είναι καλύτεροι άνθρωποι. 
Αλλά όταν δεν τους έχει μείνει σχεδόν κανένα άλλο επιχείρημα είναι δικό μας δικαίωμα των πολιτών να μην τους παίρνουμε στα σοβαρά.»

Τάσος Τέλλογλου

(Σημ.: Οι παραπομπές δικές μου)