ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου 2015

Με υπουργεία ο ΣΥΡΙΖΑ (το "ΝΕΟ"!) ανταμείβει αποστάτες από το ("ΠΑΛΙΟ") ΠΑΣΟΚ


Πολιτικές γυφτοκολληγιές! Ουδέν το περίεργο, και για τους κυνικούς μηδενιστές αρχών και αξιών ουδέν το μεμπτόν!
Στην πολιτική δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δεν υπάρχει αξιοπρέπεια, δεν υπάρχει αυτοσεβασμός. Υπάρχει μόνο χαμαιλεοντισμός για το ατομικό συμφέρον. Νυν και αεί υπέρ πάντων το πολιτικό τομάρι!
Ιδού πώς το "παλιό" βρώμικο ΠΑΣΟΚ "αρωμάτισε" το "νέο" και δήθεν άφθαρτο ΣΥΡΙΖΑ:
«Με άρωμα... ΠΑΣΟΚ η νέα κυβέρνηση

Στελέχη, πρώην υπουργοί και βουλευτές που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ κάνουν αισθητή την παρουσία τους στη νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου.Άρωμα... ΠΑΣΟΚ και μάλιστα έντονο έχει και η νέα κυβέρνηση Τσίπρα - Καμμένου, καθώς οι μεταγραφές από το πάλαι ποτέ κραταιό Κίνημα τόσο στην κοινοβουλευτική ομάδα όσο και στην κυβέρνηση είναι παραπάνω από εμφανής.

Η αρχή γίνεται με τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, ο οποίος ορίστηκε υπουργός Εσωτερικών, δηλαδή στο πρώτο τη τάξει υπουργείο. Στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε το χαρτοφυλάκιο της υγείας, ενώ πιο πριν ήταν ένας από τους τρεις κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος. Ο κ. Κουρουμπλής ήταν για πολλά χρόνια στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, και διαγράφηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του Κινήματος το 2011 λόγω καταψήφισης του τότε μεσοπρόθεσμου.

Στο υπουργείο Εξωτερικών παραμένει ο Νίκος Κοτζιάς, με πολιτική καταγωγή από το ΚΚΕ και μετέπειτα στις τάξεις του "πατριωτικού" ΠΑΣΟΚ. Για πολλά χρόνια υπήρξε συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου στο ΥΠΕΞ.

Της επιρροής Κοτζιά θεωρείται και ο επίσης πασοκογενής Νίκος Τόσκας, ο υποστράτηγος εν αποστρατεία που ορίστηκε αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης. Πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης του Πάνου Μπεγλίτη στο υπουργείο Άμυνας την περίοδο 2009-2011.

Νέο μέλος στην κυβέρνηση Τσίπρα αποτελεί η βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη στη θέση της υφυπουργού Ανάπτυξης για θέματα Βιομηχανίας. Η κ. Τζάκρη ήταν για χρόνια στέλεχος και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε υφυπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Ψήφισε τα δύο πρώτα μνημόνια, καταψήφισε την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου το Νοέμβριο του 2013 στην πρόταση μομφής που είχε υποβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ και ακολούθως συνεργάστηκε με την Κουμουνδούρου.

Στην κυβέρνηση παραμένει ο πρώην πρόεδρος του ΤΕΕ Χρήστος Σπίρτζης, το χαρτοφυλάκιο του οποίου (Υποδομών και Μεταφορών) γίνεται και πάλι ξεχωριστό υπουργείο (σ.σ. πριν ήταν ενταγμένο στο Οικονομίας). Ο κ. Σπίρτζης ήταν από τα γνωστά συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στο χώρο των μηχανικών και των κατασκευών.

Έκπληξη αποτέλεσε η είσοδος του Μάρκου Μπόλαρη, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Το όνομά του είχε ακουστεί και για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογές, αλλά τελικά δεν ευδοκίμησε η συνεργασία. Ο κ Μπόλαρης ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έως το 2012 και υφυπουργός Υγείας στην κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου (2011-2012). Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια θέση στην προηγούμενη κυβέρνηση είχε οριστεί ο Παναγιώτης Σγουρίδης, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από τη Θράκη, που συνεργάζεται πλέον με τους ΑΝΕΛ.

Στην κυβέρνηση Τσίπρα παραμένει και ο πασοκογενής Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος μετακινείται από τη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών. Ο κ. Μάρδας ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Σημίτη, ακολούθως υποψήφιος βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ΠΑΣΟΚ και στέλεχός του στον τομέα του εμπορίου, ενώ αργότερα εντάχθηκε στο ΣΥΡΙΖΑ.»

(πηγή)