ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΑΘΗΣ: Υπέρ ποίων μάχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, εξισώνοντας τους πάντες προς τα κάτω;

ΕΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ 

του ΣΤΑΘΗ


«(...) Η αποχή, οι ελαφρόμυαλες επιλογές (Λεβέντης), οι απολίτικες επιλογές (Ποτάμι), η υπερψήφιση του ΣΥΡΙΖΑ με κρύα καρδιά από πολλούς πολίτες, η απόρριψη (όχι της πρότασης, διότι δεν πρόλαβε να γίνει ευρέως γνωστή, αλλά της προοπτικής) της ΛΑΕ, η στασιμότητα του ΚΚΕ, σηματοδοτούν την κούραση, την αποξένωση, ακόμα και την απόρριψη που ένα μεγάλο μέρος του εκλογικού σώματος νιώθει για την πολιτική, το πολίτευμα, τα κόμματα και τους πολιτικούς.
Υπάρχει ένα μούδιασμα στο εκλογικό σώμα, ό,τι κι αν ψήφισε ο καθένας. Αισθανόμαστε οι περισσότεροι "στο ίδιο έργο θεατές" με θύματα εμάς τους ίδιους.
Το φαινόμενο των ημερών (που μπορεί να προεκταθεί ως το εγγύς μέλλον) είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ νομιμοποίησε, με τη δεξιά στροφή του, τη δεξιά πολιτική και με τη σειρά του ένα μεγάλο μέρος του λαού νομιμοποίησε τη δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ. Διπλό το κακό.

Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διέψευσε μόνον την "παλιά" αριστερή του ρητορική, αλλά διαψεύδει σε χρόνο ντε τε και τη "νέα" του (απολίτικη και πιασάρικη) ρητορική. Διότι μη μου πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεμπέρδεψε με το "παλιό" ανασύροντας από το πιο φαύλο παρελθόν το "νέο" στο πρόσωπο της κυρίας Τζάκρη;

Λίγη σημασία έχει αν η κυρία Τζάκρη ωρυόταν για τον "λαϊκιστή Τσίπρα" που μας "πάει κατευθείαν στη δραχμή", έχει όμως μεγάλη σημασία να φέρεται η Αριστερά σαν να έχει φάει λωτό, σαν "όλοι να είμαστε το ίδιο", τροφοδοτώντας έτσι την πιο επικίνδυνη γενίκευση.

Αλλά, αν η σημειολογία της δεξιάς στροφής του ΣΥΡΙΖΑ τεκμαίρεται απ’ τη ρητορική του (ακούς πλέον πολλούς πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ να λένε ό,τι έλεγαν οι δεξιοί μόλις χθες), η δεξιά στροφή στην πράξη τεκμαίρεται από το έργο του. 

Έως την προηγουμένη των εκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε ότι οι συντάξεις δεν θα πειραχθούν, ότι θα βρεθούν (αυτά τα καταραμένα) ισοδύναμα. 
Την επομένη των εκλογών και πριν να ξυπνήσει ξενύχτης απ’ τα πάνελ ο κόκορας, βγήκε στο κλαρί ο κ. Κατρούγκαλος προκειμένου να προϊδεάσει για τα επερχόμενα (αλλά προ πολλού, μνημόνιο γαρ, συμπεφωνημένα). «Μπορούμε να εγγυηθούμε τις κατώτατες και τις μεσαίες συντάξεις»
Στη συνέχεια, το επόμενο βήμα (πάλι Κατρούγκαλος): «Πιθανόν να μειωθούν οι υψηλές συντάξεις». Λάου-λάου κόβεται το σαλαμάκι - κατά την ίδια επαίσχυντη τακτική της δεξιάς.

Και κατά την ίδια επαίσχυντη λογική της νεοφιλελεύθερης ακροδεξιάς, εκείνης της διαρκούς εξίσωσης προς τα κάτω. Και ποια είναι μια "υψηλή" σύνταξη κατά τον κ. Κατρούγκαλο; Όποια υπερβαίνει τα 1.000-1.500 ευρώ. 

Κι έτσι η αριστερά που αυτομόλησε στη δεξιά καταφεύγει στο αισχρότερο όπλο του νεοφιλελευθερισμού, την ενεργοποίηση του "κοινωνικού αυτοματισμού" καθώς στη γλώσσα του Όργουελ αποκαλείται το "διαίρει και βασίλευε". 
Να καεί η σύνταξη του γείτονα, να του ψοφήσει το βίντεο και να του τα κακαρώσει η γίδα, σκέφτεται ο κακομοίρης εκείνος που θα είναι το επόμενο θύμα αυτής της πολιτικής. 
Λάου-λάου η σαλαμοποίηση, μέχρι να φθάσει το μαχαίρι στο μυαλό του άμυαλου. 

Αλλά, αν νομίζουμε πολλοί ότι αυτή μπορεί να είναι η κατάντια μιας αριστεράς που αρνήθηκε τον εαυτό της, μας διαφεύγει ότι είναι ακόμα χειρότερη η κατάντια μιας αριστεράς που κάτι τέτοιο το θεωρεί "αναγκαίο κακό" για να συνεχίσει να μάχεται. 

Υπέρ τίνος; Υπέρ ποίων μάχεται, όταν μειώνει (με το καλημέρα) συντάξεις και όταν ξεπουλάει (με το καλημέρα) αεροδρόμια, λιμάνια κι ό,τι άλλο εντέλλεται;

Διότι ακόμα και τα ψέματα που λέει ο κ. Κατρούγκαλος για τον τρόπο περικοπής των συντάξεων, υποψέματα είναι εν σχέσει με τις εντολές που έχει συμφωνήσει να εκτελέσει αυτή η κυβέρνηση. 

Ο Υπερπρωθυπουργός πρώτα-πρώτα είναι που κανονίζει - εν προκειμένω - την ενοποίηση των συντάξεων με τις επικουρικές και την αυτόματη περικοπή κατά 10% και βάλε του "νέου" που θα αντικαταστήσει το "παλιό", για να έρθει στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος (ή όποιος άλλος αυτού του είδους, Βρούτσης ή Χαϊκάλης) να συνεχίσει το ψαλίδισμα, εξισώνοντας τους πάντες προς τα κάτω, αρκεί αυτοί οι πάντες να μην είναι λαμόγια, νταβατζήδες, διαπλεκόμενοι κι αεριτζήδες, αλλά να είναι εργάτες-μαλάκες, εργαζόμενοι-κορόιδα, τίμιοι άνθρωποι του μόχθου, δηλαδή ζωντόβολα. 

Εύγε, ω Αριστερά, που γονάτισες για να συνεχίσεις να μάχεσαι! εναντίον των αδυνάμων, εναντίον της ιδεολογίας σου, εναντίον της ιστορίας σου. (...) 

Όπως και να ’χει, συντρόφισσες και σύντροφοι, εμείς (κι ανάμεσά μας και η αφεντιά μου) ήμασταν υπεύθυνοι, όταν ο κ. Τσίπρας έλεγε στον ελληνικό λαό ότι «αν εφαρμόσουμε το μνημόνιο θα καταστραφούμε», για να μας λέει τώρα ότι «αν δεν εφαρμόσουμε το μνημόνιο θα καταστραφούμε». Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές! Να θέτουμε οι ίδιοι το Μήλιον Δίλημμα στον εαυτόν μας.

Και για μια τέτοια τραγωδία είμαστε όλοι οι περί τον ΣΥΡΙΖΑ το ίδιο συνυπεύθυνοι. Και αυτοί που κατάλαβαν κατόπιν εορτής και εκείνοι που κάνουν ακόμα πως δεν καταλαβαίνουν...»

(πηγή)