ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015

"Debate" αρχηγών: Η αυτογελοιοποίηση μιας κατ' επίφαση Δημοκρατίας


Ποιος τηλεθεατής βγήκε σοφότερος από το χθεσινό ανιαρό ντιμπέιτ-σόου των πολιτικών αρχηγών και των δήθεν ανακριτών τους δημοσιογράφων; Κανένας απολύτως! Ούτε καν γέλιο δεν πρόσφερε το θέαμα... Μόνο βαριεστημάρα, απογοήτευση, κατάθλιψη, απελπισία... Ήταν η πολλοστή φορά που επιβεβαιώνεται περίτρανα ότι η "Δημοκρατία" μας είναι άρρωστη, και ως εκ τούτου ανήμπορη να μας βγάλει στο ξέφωτο. 

Όσο για τη σκηνοθεσία του ντιμπέιτ, ε, αυτή ήταν για τα σίδερα. Ένα κακοστημένο χαζοτηλεπαιχνίδι με όλους - πολιτικούς αρχηγούς και δημοσιογράφους - χαμένους.

Ο μόνος κερδισμένος ήταν ο απών Νίκος Μιχαλολιάκος. Μεγάλη χάρη του κάνανε να μην τον προσκαλέσουν στο κακόγουστο παιχνίδι τους. Γλίτωσε την αυτογελοιοποίηση!
Αντί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να κλειδώσει όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σ' ένα ανήλιαγο δωμάτιο, με διαθέσιμο μόνο νερό και ψωμί, μέχρι να παραδεχτούν όοολοι - μηδέ του σφυροδρεπανιστή ουφολόγου Κουτσούμπα εξαιρουμένου - τη διαχρονική παθογένεια του αμαρτωλού, παράλυτου και υδροκέφαλου κράτους και τα άλλα παραδοσιακά αίτια της κακοδαιμονίας μας (γενικευμένη διαφθορά, φοροδιαφυγή, μίζα και συναλλαγή) και να συναποφασίσουν ένα ΚΟΙΝΟ σχέδιο ανάσυρσης του λαού από τη λίμνη των στεναγμών και εξόδου της χώρας από τα καζάνια της κόλασης της χρεοκοπίας, του αέναου δανεισμού, με τη συνεπαγόμενη αέναη δουλεία στους δανειστές-τοκογλύφους, μαζεύτηκαν για να κάνουν δημόσια επίδειξη της βλακείας και της ασυνεννοησίας τους, βγάζοντας τα μαχαίρια εναντίον αλλήλων.

Είναι τόσο διανοητικά καθυστερημένοι ώστε δεν αντιλαμβάνονται ότι μπήγοντας το μαχαίρι εναντίον του άλλου κομματικού αρχηγού ισοδυναμεί με μαχαιριά στο κουφάρι της Ελλάδας. Είναι τόσο τυφλωμένοι από αλαζονεία, εγωπάθεια και συμφεροντολογισμό, ώστε να πιστεύουν πως ο εθνικός διχασμός είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας ενώ στην ουσία είναι ο θάνατός της.

Αλλά το ακόμη ανησυχητικότερο είναι ο χαβαλεδισμός των social media, όπου οι χρήστες, αντί να προβληματιστούν για την κατάντια μας, βρήκαν την ευκαιρία για χαβαλέ γύρω από το χθεσινοβραδινό καραγκιοζοντιμπέιτ. 

Σε ποιον λοιπόν μπορεί να ελπίζει κανείς για την ανάνηψη αυτής της χώρας; Ούτε στους πολιτικούς καραγκιόζηδες μπορεί να ελπίζει, ούτε στον ρέποντα στο χαβαλέ λαό.

Ακολουθεί ο ύμνος στο χαβαλέ:

Δος μου χαβαλέ και πάρε την ψυχή μου,
Χαλάλι στης δημοκρατίας μας το χαβαλέ!
Στο χαβαλέ τη βρίσκω και ξεδίνω,
Δώστε μου, μίντια, και άλλο χαβαλέ!

Δε θέλω συμβουλές, δε θέλω παραινέσεις,
Και δε γουστάρω, μάγκες, προβληματισμούς!
Βαρέθηκα τις "παιδαγωγικές" σας επιθέσεις,
Δώστε μου χαβαλέ, κι όχι χρησμούς!

Ποσώς μ’ ενδιαφέρει τι θα ξημερώσει,
Στο χαβαλέ τη βρίσκω, ολέ στο χαβαλέ!
Αδιαφορώ εάν η Τρόικα θα με σώσει,
Αρκούμαι στη δημοκρατία με χαβαλέ!

Εδώ και τώρα βρείτ' εκτόνωση με χαβαλέ,
Κι αφήστ' ες αύριον τα σπουδαία,
Πολύ τη βρίσκω, είπα, με το χαβαλέ,
Με χαβαλέ περνάω ξένοιαστα κι ωραία!