ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Β. Βιλιάρδος: Το Grexit δεν έχει περάσει και ασφαλώς θα επανέλθει στο τραπέζι


«Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο του Grexit όπως εκτίμησε μιλώντας στο Ράδιο 984 και το Γ. Σαχίνη, ο Β. Βιλιάρδος, οικονομολόγος-οικονομικός αναλυτής. 

Παράλληλα ανέφερε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να πιέζουν τη Γερμανία εάν η δεύτερη δε σταματήσει την πολιτική λιτότητας που ασκεί στη ευρωζώνη και η οποία δεν αφήνει και την Αμερικανική πολιτική να αναπτύξει μία πιο επιθετική πολιτική με την άνοδο των επιτοκίων της.
Ο κ Βιλιάρδος τόνισε ότι η Ευρωζώνη αντιμετωπίζει πρόβλημα αφενός τραπεζικό και αφετέρου ανάπτυξης και επεσήμανε ότι αν οι τράπεζες κρύβουν τα στοιχεία τους στην προσπάθεια θωράκισης, αυτό δημιουργεί μια ανασφάλεια στους πολίτες. 

Στη συνέχεια δήλωσε ότι η υπόθεση της VW είναι μια παγίδα για τη Γερμανία που θεωρεί ότι κινδυνεύει από τις ΗΠΑ, καθώς θα συνεχίσουν τις πιέσεις για να σταματήσει η Γερμανία τις πολιτικές λιτότητας.

Επιπρόσθετα, ο κ. Βιλιάρδος σημείωσε ότι ενώ οι αμερικανοί είναι απαραίτητο να αυξήσουν τα επιτόκια, αυτό προς το παρόν δεν είναι εφικτό, δεδομένου ότι η ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα δε δίνει χρήματα. 


"Μια ενδεχόμενη αύξηση του δολαρίου" είπε, "θα οδηγήσει αυτομάτως και σε αύξηση των χρεών" και αυτό θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία. 
Από την άλλη πλευρά ανέφερε ότι το πρόβλημα της Γερμανίας, "βολεύει και είναι πλεονέκτημα για την Ελλάδα".

Το πρόβλημα στο βιομηχανικό τομέα επεσήμανε ότι θα φέρει και χρηματοπιστωτικό πρόβλημα στην Γερμανία στην οποία το οικονομικό παιχνίδι εκβιασμών πλέον είναι μεγάλο.


Συνεχίζοντας ο οικονομικός αναλυτής κ Βιλιάρδος, υπογράμμισε ότι πάντα η νομισματική πολιτική της ευρωζώνης υποστήριζε τη Γερμανία, ενώ σε άλλες χώρες όπως η Ιρλανδία έπρεπε να είναι μεγαλύτερη η υποστήριξη και προέβλεψε ότι θα μας "συνεπάρει το κύμα αν δε ληφθούν μέτρα". 


Ερωτηθείς για ενδεχόμενο συμμαχίας της Ελλάδας με τις ΗΠΑ εμφανίστηκε άκρως επιφυλακτικός λέγοντας ότι το θέμα πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά, καθώς η Ελλάδα δεν μπορεί να "επιβιώσει" εκτός ευρώ και Ευρωπαϊκής Ένωσης.»(πηγή)