ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2015

Ομιλία Ηλία Κασιδιάρη στη Βουλή, 16/10/2015


Βουλή: 16/10/2015 - ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έχουμε δει επανειλημμένως τον Υπουργό -ο οποίος σήμερα είναι παρών αυτή τη στιγμή - να πανηγυρίζει κατά κάποιο τρόπο, διότι ο ΕΝΦΙΑ διατηρείται ως έχει. Και αυτός είναι λόγος πανηγυρισμού για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! 

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να κάνω ένα απλό ερώτημα: Πόσοι Έλληνες πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να πληρώσουν τον υπάρχοντα ΕΝΦΙΑ με τις αντικειμενικές αξίες του 2007, όταν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων έχουν στην κυριολεξία καταβαραθρωθεί; Και καλείτε τον πολίτη να πληρώσει με τις αντικειμενικές αξίες μιας οκταετίας πίσω! Αυτό είναι αδύνατον, κάτι που έχουμε πει επανειλημμένως.

Το μνημόνιο αυτό δεν πρόκειται να πληρωθεί από τον ελληνικό λαό. Δεν βγαίνει το ταμείο. Θα έρθετε εδώ μετά από μερικούς μήνες και θα καταλάβετε ότι έχουμε απόλυτο δίκιο. Διότι θυμηθείτε την περιβόητη υπόθεση του πετρελαίου. Αυξήθηκε ο φόρος στο πετρέλαιο και αντί από την αύξηση του φόρου να βάλει έσοδα το δημόσιο, μπήκε μέσα 200.000.000 ευρώ!

Δεν διαθέτετε, δηλαδή, την κοινή λογική για να δείτε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως περίπτωση όλα αυτά τα μέτρα να βγουν και να δώσουν έσοδα στο δημόσιο, με αποτέλεσμα να πάτε μετά να πληρώνετε εις το διηνεκές τους διεθνείς τοκογλύφους και νταβατζήδες της Ελλάδας;

Προηγουμένως πανηγύριζε ο αρμόδιος Υπουργός και για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, λέγοντας «όχι, εντάξει, όλα καλά, δεν θα έχουμε παραγραφές και θα προχωρήσουμε σε έλεγχο των λιστών». 

Εγώ, λοιπόν, θα του πω ότι την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο – πριν από λίγο καιρό, δεν έχουν περάσει ούτε μήνες - στην ίδια θέση ήταν ο κ. Νικολούδης, ο αρμόδιος Υπουργός κατά της διαφθοράς, ο οποίος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και είχε πει κάποιες αλήθειες στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο. 

Σε επίκαιρη ερώτηση που είχε κάνει η Χρυσή Αυγή, ο αρμόδιος Υπουργός τότε είχε πει, λοιπόν, ότι το ΣΔΟΕ δεν έχει καμία απολύτως δυνατότητα για να προχωρήσει σε ενδελεχή έλεγχο της λίστας Λαγκάρντ και των υπολοίπων λιστών του εξωτερικού, όπου κρύβεται πάρα πολύ «μαύρο» πολιτικό χρήμα. 

Το ίδιο και με τις off-shore εταιρείες! Και ξέρετε πολύ καλά πόσες off-shore εταιρείες υπάρχουν στις νήσους Κέιμαν και σε άλλους εξωτικούς προορισμούς, όπου είναι κρυμμένα τα «μαύρα» εκατομμύρια της πολιτικής διαφθοράς και των μιζών.

Και βλέπουμε τώρα να πηγαίνουν κάποιοι επιχειρηματίες στους ανακριτές και στη φυλακή, ενώ δεν πηγαίνει κανένα πολιτικό πρόσωπο για όλα αυτά, διότι ο νόμος περί ευθύνης Υπουργών, ο περίφημος «νόμος Βενιζέλου», τα έχει παραγράψει.

Βλέπουμε, δηλαδή, το εξής κωμικοτραγικό: Επί υπουργίας Μεϊμαράκη να πηγαίνει στη φυλακή ο επιχειρηματίας που έδωσε τις μίζες και να μην πηγαίνουν οι πολιτικοί που τις πήραν, διότι έχουν παραγραφεί, λέει, όλα αυτά με βάση το νόμο-σκάνδαλο περί ευθύνης Υπουργών, τον οποίο βεβαίως απεμπολήσατε. 

Ξεχάσατε όσα λέγατε παλαιότερα, ότι θα τον καταργήσετε, όπως ξεχάσατε και τα περί διαγραφής του παράνομου χρέους της χώρας, όπως δεν τολμάτε να πείτε και λέξη για το κατοχικό δάνειο της Ελλάδας και πάει λέγοντας.

Αυτά τα αναφέρω επειδή είδα τον αρμόδιο Υπουργό να είναι παρών. Επίσης, θα ήθελα να του τονίσω ότι ήδη καταθέσαμε επίκαιρη ερώτηση, την οποία θα φέρουμε στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο την επόμενη εβδομάδα και θα ζητήσουμε πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, σχετικά με το ζήτημα των λιστών. Θα ζητήσουμε να μας απαντήσετε - να προετοιμαστείτε, δηλαδή, από τώρα - τι χρονοδιάγραμμα έχετε, πότε δηλαδή θα εισπράξει χρήματα το δημόσιο από αυτούς τους μεγαλοοφειλέτες, μεγαλοκαταθέτες της Τράπεζας HSBC της Ελβετίας.

Αν θυμάστε, όταν γινόταν η Προανακριτική Επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, εμείς στη Χρυσή Αυγή είχαμε κάνει μείζον θέμα το ότι πρέπει να έρθει ο Φαλτσιανί να μιλήσει έστω και με τηλεδιάσκεψη, έστω και μέσω Skype, γιατί αυτός ήξερε τα μυστικά της λίστας Λαγκάρντ.

Έρχεται, λοιπόν, σήμερα ο Φαλτσιανί να πει στους εισαγγελείς - επί υπηρεσιακής κυβερνήσεως και όχι επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ - ότι το μεγάλο μυστικό είναι στους λογαριασμούς που είναι κενοί. Διότι μέσω αυτών των λογαριασμών έστελναν σε off-shore εταιρείες τα κλεμμένα εκατομμύρια πάρα πολλοί παράγοντες, γνωστοί παράγοντες της δημόσιας ζωής. Και μέσα σ’ αυτούς είναι και πολλοί πολιτικοί, όπως είπε ο Φαλτσιανί.

Χθες η Χρυσή Αυγή έθεσε κάποια ερωτήματα εδώ στη Βουλή. Έθεσε κάποια ερωτήματα σε έντονο ύφος. Εφόσον έχουν να κάνουν με οικονομικά σκάνδαλα, εφόσον έχουν να κάνουν με αγοραπωλησίες τηλεοπτικών συχνοτήτων σε άγνωστους παράγοντες, ανεβάσαμε τους τόνους και θέσαμε κάποια ερωτήματα. 

Δεν μας απάντησε κανείς βεβαίως επί της ουσίας. Και έβλεπα στα κανάλια, στα δελτία των 20:00΄ να μιλάνε πάλι για τραμπουκισμούς και βία της Χρυσής Αυγής. Ποια είναι η βία; Τα ερωτήματα που θέτουμε μέσα στο Κοινοβούλιο είναι βία; Μας απάντησε κανείς σε ποιον τελικά πουλήθηκε η συχνότητα του «902»; Διότι αναζητώντας την απάντηση μέσα στο ίντερνετ, βρήκα να φαίνεται ένας Πακιστανός. Προφανώς πρόκειται για κάποιον αχυράνθρωπο κάποιου Έλληνα, γιατί ασφαλώς Έλληνας επιχειρηματίας βρίσκεται πίσω από όλη αυτήν την ιστορία!

Θέσαμε κι άλλα ερωτήματα. Δεν «τραμπουκίσαμε» κανέναν. Ρωτήσαμε πού είναι το εκατομμύριο του Μιχελάκη. Ο Μιχελάκης φέρεται να έχει οκτακόσιες χιλιάδες ευρώ δηλωμένα στο «πόθεν έσχες» του 2012, τα οποία είχε επενδύσει σε ομόλογα στην Blackrock, στην JP Morgan. Άλλο ένα εκατομμύριο που το «ξέχασε». Πού τα βρήκε τόσα λεφτά ένας καθηγητής πανεπιστημίου; Τόσο καλά πληρώνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια;

Επειδή λέω για πανεπιστήμιο, θυμάστε πολύ καλά ότι στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης κάνανε λαμογιές. Μια ομάδα καθηγητών, μέσα στην οποία ήταν και ο κ. Μιχελάκης, είχε κληθεί από τον εισαγγελέα, είχε κληθεί από τη Δικαιοσύνη…
(Θόρυβος στην Αίθουσα)
Ορίστε;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΡΟΥΤΣΗΣ: Όχι Μιχελάκης. Σταθάκης.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Σταθάκης, με συγχωρείτε. Ο κ. Μιχελάκης είναι στη Νέα Δημοκρατία και ζητήθηκε η άρση ασυλίας του από τον εισαγγελέα γιατί «τα έπαιρνε» από τον Πάλλη, τον εφοπλιστή που υποτίθεται ότι χρηματοδοτούσε τη Χρυσή Αυγή, και όλως τυχαίως…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Τώρα μιλάς για τον Σταθάκη.

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Έχεις δίκιο. Θα συνεχίσω με τον Σταθάκη, αλλά ο Μιχελάκης σήμερα, διαβάζω στο διαδίκτυο ότι είναι στο Έψιλον, στο κανάλι που πούλησε το ΚΚΕ τη συχνότητα σε επιχειρηματία και δεν μας λένε ποιος είναι αυτός.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)

Μιλάμε ότι τα σκάνδαλα πιάνουν από τη μία άκρη του πολιτικού συστήματος μέχρι την άλλη.
Να επανέλθω, λοιπόν, στον Σταθάκη. Ο Μιχελάκης είναι δημοσιογράφος, δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Η άρση της ασυλίας του Σταθάκη ζητήθηκε από τον αρμόδιο εισαγγελέα για κακούργημα, γιατί ένα οικονομικό έγκλημα είναι πλημμέλημα όταν τα λεφτά δεν είναι πάρα πολλά, αλλά όταν τα λεφτά είναι πάρα πολλά – έτσι «ξεχνάει» τα εκατομμύρια ο Υπουργός, είναι πολλά τα λεφτά! - είναι κακούργημα. Γι’ αυτό το κακούργημα δεν έδωσε ποτέ λόγο ο συγκεκριμένος κύριος στη Δικαιοσύνη.

Σήμερα, μετά απ’ όλες αυτές τις αποκαλύψεις, μετά από τη δική του παραδοχή ότι «ξέχασε» να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ, πρέπει άμεσα να παραιτηθεί και αν δεν παραιτείται ο ίδιος, να τον παραιτήσει η Κυβέρνηση και μετά να πάει σε ποινικό δικαστήριο, διότι είναι ποινικό αδίκημα αυτό που γίνεται, το να ξεχνάς να δηλώνεις τέτοια τεράστια, τέτοια αστρονομικά ποσά.

Γίνεται, όμως, μία Επιτροπή Πόθεν Έσχες από την οποία και πάλι αποκλείεται η Χρυσή Αυγή. Βλέπουμε μέσα σ’ αυτήν την Επιτροπή εκπροσώπους από κόμματα που έχουν μικρότερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από τη Χρυσή Αυγή. Έφτιαξαν έναν καινούργιο νόμο   έτσι είναι τώρα, όταν θέλω να καλύψω την απάτη και τη διαφθορά, φτιάχνω έναν νόμο, όπως έφτιαξε ο Βενιζέλος το νόμο περί ευθύνης Υπουργών και όλα είναι καλά και ανθηρά στην Ελλάδα!  κι η Χρυσή Αυγή – το καταγγέλλω αυτό  αποκλείεται από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες, για να μην μπορούμε να βλέπουμε πού υπάρχουν ατασθαλίες στα «πόθεν έσχες» των πολιτικών παραγόντων, για να μην τα βγάζουμε όλα αυτά στη φόρα, γιατί υπάρχει μία ομερτά, μία συνωμοσία σιωπής στη Βουλή, την οποία ασφαλώς προωθεί το σύστημα μέσω αυτής της εναλλαγής του νόμου για τις Επιτροπές Πόθεν Έσχες.

Είναι πάρα πολλές οι υποθέσεις. Προσωπικά, λίγο πριν πάω φυλακή είχα κάνει ένα έγγραφο στην αρμόδια Επιτροπή για τον περιβόητο Μπάμπη Αθανασίου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος είχε ένα αδήλωτο ακίνητο τριακόσια τετραγωνικά. Εδώ ο άλλος «ξέχασε» εκατομμύριο, τώρα για τα τριακόσια τετραγωνικά του Μπάμπη θα μιλάμε; Όμως, ενάμιση χρόνο τώρα και με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Πώς λειτουργεί εντέλει αυτή η Επιτροπή;

Κλείνω με το νομοσχέδιο, μ’ όλα αυτά τα φοροληστρικά μέτρα τα οποία επιβάλλετε. Μην περιμένετε ότι θα οδηγηθεί κάπου το ελληνικό κράτος. 

Βέβαια, το ελληνικό κράτος έχει λεφτά να μοιράσει. Τώρα διάβαζα στο διαδίκτυο ότι μοίρασε 1.412.000 ευρώ στα κόμματα μόνο για τις εκλογές, πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως. Εμείς σας λέμε να μην δίνετε τα λεφτά αυτά στα κόμματα. 

Τα λεφτά αυτά δεν χρειάζονται για τα κόμματα. Εμείς τα βγάλαμε πέρα και για πάρτη μας, που λένε. Δεν πήραμε τίποτα από το κράτος, βάλαμε το χέρι στην τσέπη και πληρώσαμε τα έξοδά μας για τις εκλογές. Αυτό να κάνετε, εάν και εφόσον βεβαίως έχετε αυτήν την αριστερή ευαισθησία για τα προβλήματα του Έλληνα πολίτη.

Τέλος, ανακοινώνω στο Σώμα ότι η Χρυσή Αυγή καταθέτει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία κυρίως για τα άρθρα για τα οποία δεν ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία από τα λοιπά κόμματα.

Αυτά τα άρθρα είναι δύο άρθρα νευραλγικά: 

Το ένα αφορά τη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδος που, όπως και κάθε άλλον τομέα της ελληνικής βιομηχανίας, έχετε στόχο να τον διαλύσετε στην κυριολεξία.

Το άλλο αφορά τον Ενιαίο Λογαριασμό στον οποίον έχετε σκοπό να κλειδώσετε τα χρήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα χρήματα αυτά τα οποία θα τα παίρνετε από τους δήμους για να τα δίνετε απευθείας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ούτως ώστε εις το διηνεκές να αποπληρώνετε τα παράνομα τοκοχρεολύσια στα οποία έχετε καταδικάσει την Ελλάδα να πληρώνει εντελώς παράνομα, χωρίς να τολμήσετε ποτέ λογιστικό έλεγχο του δημοσίου χρέους της χώρας.

Τέλος, αυτοί που ευνοούνται πρωτίστως απ’ αυτό το νομοσχέδιο είναι ασφαλώς οι παραχωρησιούχοι, οι οποίοι δεν θα καταβάλλουν πλέον αμοιβές στους δήμους. 

Για ποιους μιλάμε; Εδώ λέμε ονόματα. Λεφτά θα γλιτώσει η Αττική Οδός, δηλαδή ο Μπόμπολας, λεφτά θα γλιτώσει αυτός που διαχειρίζεται τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, δηλαδή οι Γερμανοί της Hochtief, όλοι αυτοί που είναι οι προαγωγοί της δημόσιας ζωής της Ελλάδος. 

Με βάση αυτόν το νόμο που ψηφίζετε θα γλιτώσουν πάρα πολλά εκατομμύρια, τα οποία θα τα πληρώσει ο ελληνικός λαός.
Σας ευχαριστώ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή)