ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

Σπαραξικάρδιοι "δημοκρατικοί" διάλογοι μεταξύ Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ


Το ενδοφυλετικό μίσος μεταξύ "αριστερών" και "δεξιών" είναι απύθμενο! Η ρίζα του βρίσκεται βαθιά στο παρελθόν, πολύ πριν από τη σκοτεινή και αιματηρή περίοδο του εμφυλίου. Είναι η κατάρα του έθνους μας, μια ανοιχτή πληγή στα σπλάχνα της Ελλάδας που δε λέει να κλείσει... Μια πληγή που την ξύνει η ίδια η "δημοκρατία" και της ρίχνουν αλάτι οι άσπονδοι "φίλοι" μας. 
Κι όμως, είμαστε όλοι αδέλφια, μιλάμε την ίδια γλώσσα, πρωτοαντικρίσαμε τον ήλιο στην ίδια πατρίδα! 
Πότε επιτέλους θα ξορκίσουμε αυτή την κατάρα του διχασμού που κοντεύει να αφανίσει το έθνος μας;

Βουλή, 15/10/2015 - ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Ευχαριστώ πολύ.
Ακούσαμε πριν από λίγο τον προλαλήσαντα να μας λέει για τους λαϊκούς αγώνες του ΚΚΕ και για τον αγώνα που έχει κάνει. Ένα κόμμα που δεν δέχεται να γίνει έλεγχος στα κομματικά του ταμεία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει για το τι άλλο μπορεί να έχει κλαπεί, που σίγουρα έχει κλαπεί, μέσα από τον ελληνικό λαό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Ούτε οι φονιάδες ούτε οι εγκληματίες!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όταν οι σύντροφοι του ΚΚΕ δεχθούν να γίνει έλεγχος στα κομματικά τους ταμεία, τότε θα μπορούν να συζητάνε. Από τη στιγμή που δεν δέχονται, για μένα προσωπικά είναι ένοχοι οικονομικών εγκλημάτων.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Εγκληματία!

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Θα γίνει έλεγχος στα ταμεία, θα ελεγχθεί που έχει δώσει στην offshore εταιρεία…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ησυχία, παρακαλώ!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Συντρόφια, πού έχετε δώσει τον τηλεοπτικό…

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ: Μπράβο, ρε εγκληματία! Τολμάς και μιλάς; Άντε ρε! Κάτσε καλά, ρε!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Δολοφόνε!

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Όξω, κομμούνι!

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ: Εγκληματία!

(Θόρυβος-έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κατ’ αρχήν, φύγε από εδώ πέρα. Κατ’ αρχήν, φύγε από εδώ κάτω που μου έρχεσαι εδώ πέρα! Έτσι; Σύντροφε, φύγε από εδώ τώρα, σου λέω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ησυχία!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ:… (δεν ακούστηκε)

ΠΡOΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κύριε Καραθανασόπουλε,…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τον Φρούραρχο. Φωνάξτε το Φρούραρχο!

(Έντονες φωνασκίες στην Αίθουσα)

ΔΙΑΜΑΝΤΩ ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ: Δολοφόνος!

(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΗΣ: Εργατοπατέρες!

(Έντονες διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΚΚΕ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Όταν, λοιπόν, οι σύντροφοι του ΚΚΕ, όταν τα συντρόφια του ΚΚΕ μας πουν σε ποια offshore εταιρεία έχουν πουλήσει τον τηλεοπτικό και τον ραδιοφωνικό σταθμό τον οποίον είχαν και για τον οποίον δεν τολμούσαν ποτέ να μας πουν, τότε να ξαναμιλήσουν.

(Έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί μεταξύ των Βουλευτών του ΚΚΕ και της Χρυσής Αυγής)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Καθίστε κάτω!

(Θόρυβος-διαμαρτυρίες από την πτέρυγα του ΚΚΕ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Δώσε μου τα στοιχεία που τον πούλησες. Στη Β΄ Πειραιά 9,5% η Χρυσή Αυγή, συντρόφια!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κλείστε το μικρόφωνο.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Συντρόφια, δεν πήγατε καλά!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Κλείστε το μικρόφωνο!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Την offshore εταιρεία να μας πείτε, σύντροφοι.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Ακούτε, κύριε Λαγέ; Ακούτε τι σας λέω; 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Σοβαρά μιλάτε; Μας έβριζαν δεκαεπτά άτομα. Τους ακούσατε;

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΠΑΣ: Τον Φρούραρχο τον φωνάξατε, κύριε Βαρεμένε;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Δεν έχω τη δικαιοδοσία να το κάνω;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Ακούστε, κύριε Πρόεδρε. Εμένα και τη Χρυσή Αυγή δεν μας φόβισαν διώξεις, κυνηγητά, μασκοφόροι, κουκουλοφόροι που μας πήγαιναν μέσα. Δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος ούτε εσείς που είστε εκεί πάνω και προσπαθείτε να μας κόψετε την ομιλία! Είμαστε, λοιπόν, πολύ δυνατοί για να αντέξουμε…

(Ζωηρά χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Χρυσής Αυγής)
(Έντονος θόρυβος στην Αίθουσα)
               (Στο σημείο αυτό αποχωρούν από την Αίθουσα οι Βουλευτές του ΚΚΕ)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Φύγετε! Όλοι να φεύγετε. Όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή, όλοι να φεύγετε. Να φύγετε όλοι!

ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: Το εκατομμύριο να φέρετε του Σταθάκη! Λαμόγια, κλέφτες!

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΣΚΟΥΡΛΕΤΗΣ (Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας): Μαζέψτε τους λίγο εδώ! Να σέβονται τον χώρο όπου μιλούν!

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Η Χρυσή Αυγή είναι η μοναδική που έχει ελεγχθεί.

(Έντονες φωνασκίες στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Διακόπτουμε τη συνεδρίαση για πέντε λεπτά.
(ΔΙΑΚΟΠΗ)

(ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Γεώργιος Βαρεμένος): Λοιπόν, συνεχίζεται η διακοπείσα συνεδρίαση.
Ο κ. Λαγός καλείται στο Βήμα για πέντε λεπτά.
Παρακαλώ να περιοριστείτε στο θέμα που συζητούμε και σε καμία περίπτωση να μην απομακρυνθείτε από το Βήμα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Να αναπνέω μπορώ, κύριε Πρόεδρε;
Λοιπόν, συνεχίζεται η προηγούμενη ομιλία, η οποία διακόπηκε. Είναι δημοκρατικές οι διαδικασίες. Να τις σεβαστούμε, διότι είναι ο Ναός της Δημοκρατίας εδώ και φυσικά πρέπει να σεβόμαστε αυτά που συμβαίνουν!

Λοιπόν, ας συνεχίσουμε μετά από όλο αυτό που έγινε, γιατί δεν αντέχονται εδώ πέρα μέσα να συζητούνται και να λέγονται κάποιες αλήθειες. Κάποιους τους ενοχλεί πάρα πολύ. Εμείς το έχουμε πει, ή θα είναι εδώ πέρα και θα πονάνε πάρα πολύ και θα στενοχωριούνται ή θα φεύγουν από την Αίθουσα επειδή δεν θα αντέχουν. Ένα από τα δύο θα γίνεται όταν μιλάει η Χρυσή Αυγή.

Ακούσαμε, λοιπόν και συζητάμε όλο αυτό το διάστημα για όλο αυτό το νομοσχέδιο το οποίο έχει έρθει. Ακούσαμε να υπάρχουν του κόσμου οι αντιδράσεις – δήθεν –  από τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία πλέον δεν το ψηφίζουν, αλλά τα κόμματα της αντιπολίτευσης ήταν που στις 14 Αυγούστου στήριζαν ομόφωνα την κίνηση αυτής της Κυβέρνησης.

Όλοι μαζί, λοιπόν, ψήφισαν και τα τρία μνημόνια και το τρίτο το επαχθέστερο που υπάρχει αυτήν τη στιγμή εις βάρος της πατρίδας μας, άρα κανείς δεν έχει δικαίωμα να μιλάει για αυτά, πλην της Χρυσής Αυγής, της οποίας η στάση, από το 2012 που εισήλθε στην ελληνική Βουλή αλλά και πολύ πιο πριν, είναι δεδομένη, είναι συγκεκριμένη και πάντα λέει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι ένα ελεύθερο, ένα ανεξάρτητο κράτος, το οποίο δυστυχώς δεν ήταν ποτέ τα τελευταία χρόνια.

Ακούω με περιέργεια, θα μπορούσα να πω, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να φωνάζει και να διαμαρτύρεται και να εναντιώνεται δήθεν στην ψήφιση αυτή του νομοσχεδίου, όμως θα ήθελα πραγματικά να σας πω κάτι: Αν οι εκατόν πενήντα πέντε Βουλευτές αυτή τη στιγμή που ψηφίζουν το νομοσχέδιο γίνουν εκατόν πενήντα και για κάποιο λόγο πέντε δεν το ψηφίσουν, να κάνετε το σταυρό σας να μην συμβεί αυτό, γιατί τότε εσείς οι ίδιοι θα τρέχετε να ψηφίσετε και να δώσετε τις άλλες πέντε ψήφους που χρειάζεται για να περάσει το νέο αυτό νομοσχέδιο. Προσέξτε, λοιπόν, να μην τους αλλάξετε γνώμη.

Επίσης, θα ήθελα να πω - και το τονίζω αυτό - ότι ζούμε σε μια εποχή εικονικής δημοκρατίας. Φυσικά, δεν υπάρχει καμία δημοκρατία. Είδαμε προηγουμένως τι συνέβη μέσα σε αυτήν εδώ την Αίθουσα, έχουμε δει κατά καιρούς τι έχει συμβεί εις βάρος της Χρυσής Αυγής.

Να σας πω ότι βλέπουμε μια συγκυβέρνηση ενός κόμματος το οποίο έχει πάρει γύρω στο 35% στις εκλογές - επί της ουσίας δεν είναι 35% λόγω της αποχής αλλά γύρω στο 18% - με ένα άλλο κόμμα το οποίο έχει λάβει 3,5% να έχει μπει στη συγκυβέρνηση και να έχει μέχρι και Υπουργεία και να αποφασίζει, και να κάνουν ό,τι θέλουν, εν αντιθέσει με το τρίτο κόμμα της ελληνικής Βουλής αυτή τη στιγμή, την Χρυσή Αυγή, το οποίο δεν έχει, σε δημοκρατικά πάντα πλαίσια, το δικαίωμα να εκλέξει καν Αντιπρόεδρο στην ελληνική Βουλή, μια θέση που την δικαιούται, μια θέση που δεν την ζητάει αλλά της ανήκει ουσιαστικά και που κανείς από το δημοκρατικό σας αυτό τόξο δεν δέχεται να λάβει, μη σεβόμενοι όλοι εσείς οι Βουλευτές το ότι είμαστε τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη, είτε θέλετε είτε δεν θέλετε. 

Γιατί η δημοκρατία την οποία ευαγγελίζεστε πάνω σε αυτό στηρίζεται, ότι ακόμα και αν υπάρχει μια μειοψηφία την οποία εσείς δεν την δέχεστε, όμως πρέπει να συμφωνήσετε με αυτά τα οποία λέει. Δεν είδα, όμως, κανέναν εδώ πέρα από τους υπόλοιπους Βουλευτές όλων των υπολοίπων κομμάτων να το δέχεστε αυτό το πράγμα. Άρα, συμμετέχετε σε κάτι τελείως αντισυνταγματικό το οποίο συμβαίνει  μέσα στην Αίθουσα του Κοινοβουλίου. Φανταστείτε, λοιπόν, τι άλλο συμβαίνει έξω από εδώ πέρα.

Η Κυβέρνηση αυτό το διάστημα έβαλε capital control, ελέγχει τα χρήματα τα οποία κινούνται, ελέγχει τα πάντα. Αυτό φυσικά δεν γίνεται για το καλό του Έλληνα πολίτη, ούτε για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή. Αυτό γίνεται γιατί - το ξέρουμε όλοι μαζί - είστε σαν Αριστεροί, που ευαγγελίζεστε ότι είστε το μεγαλύτερο και το μακρύ χέρι του συστήματος, εξυπηρετείτε τα μεγάλα συμφέροντα, τα αφεντικά τα οποία είναι ίδια για όλους σας – για όλους σας είναι τα ίδια  και τα οποία σας δίνουν τις εντολές. 

Η παγκοσμιοποίηση και η νέα τάξη πραγμάτων είναι προ των πυλών, το πλαστικό χρήμα πρέπει να υπάρξει για να το ελέγχετε, για να μας ελέγχετε όλους εμάς ανά πάσα ώρα και στιγμή τι κάνουμε, πού κινούμαστε και με ποιον τρόπο λειτουργούμε.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλετε να περάσετε, αυτός ο άμεσος έλεγχος είναι που θέλετε να περάσετε και αυτό είναι που δεν δέχεστε και δεν μπορείτε να συγχωρήσετε στη Χρυσή Αυγή. Δεν μπορείτε να συγχωρήσετε ότι υπάρχουν Έλληνες πολίτες υπερήφανοι που δεν δέχονται όλα αυτά και που είναι διατεθειμένοι για την ιδεολογία τους να υποστούν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Να κλείσω λέγοντας σε αυτήν την επεισοδιακή ομιλία σήμερα ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο τη συνεχή αλλαγή πλεύσης πάνω σε πολιτικά ζητήματα το σήμερα να λέμε άλλα και μεθαύριο άλλα, το να ψηφίζουμε στις 14 Αυγούστου «ναι» και στις 15 Οκτωβρίου να ψηφίζουμε «όχι» με επιχειρήματα, όλα αυτά τα πράγματα, αυτόν τον εξευτελισμό που θα υποστείτε για άλλη μια φορά να το ονομάζετε πολιτική. Αυτή είναι η πολιτική η δική σας. Είναι η πολιτική του σήμερα λέμε ανατολή, αύριο λέμε δύση. Είναι η πολιτική του σήμερα λέμε μέρα και αύριο λέμε νύχτα. Αυτές οι κωλοτούμπες, λοιπόν, τις οποίες έχετε μάθει να κάνετε όλοι, είναι η λεγόμενη «πολιτική» που έχετε μάθει.

Εμείς, λοιπόν, σαν Χρυσή Αυγή θα σας χαρίσουμε την πολιτική αυτή και θα μιλήσουμε ανθρώπινα και ελληνικά.
(Όρθιοι οι Βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή χειροκροτούν ζωηρά και παρατεταμένα)