ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2015

Ανελέητο "αριστερό" μαστίγωμα σε ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων


Σα να μην έφτανε η απαξίωση της ακίνητης ιδιοκτησίας που επέφεραν με αλλεπάλληλα χτυπήματα το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ τα προηγούμενα πέντε χρόνια των μνημονίων, έρχεται τώρα και η δεύτερη φορά "Αριστερά" (κατ' ευφημισμόν) να δώσει τη χαριστική βολή.
Ωστόσο, όσοι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων ακινήτων, που κλαίνε και οδύρονται για το "φιλολαϊκό" αριστερό μαστίγωμα, ανήκουν στο 45% εκείνων που απείχαν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ή στο 2% που ψήφισαν λευκό ή στο 35% που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν δικαιούνται να διαμαρτύρονται σαν τις μωρές παρθένες.

Κάποιος θα αντιτείνει ότι όποιος και να έβγαινε στις εκλογές τα ίδια θα έκανε. Προσωπικά δεν είμαι βέβαιη γι' αυτό. Ίσως... Άλλωστε τα προαπαιτούμενα ψηφίστηκαν από τη συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής, και τώρα δεν δικαιούνται η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και Το Ποτάμι να επιδίδονται σε υποκριτικούς αντιπολιτευτικούς λεονταρισμούς εντός και εκτός Βουλής...

Όπως και να 'χει το πράγμα, ο στόχος των βλοσυρών δανειστών ήταν και είναι ξεκάθαρος: Να απαξιωθεί τόσο πολύ η ακίνητη περιουσία των Ελλήνων ώστε να κατέβουν οι ορδές των μουχλιασμένων από την υγρασία βορειοευρωπαίων και να την καρπωθούν αντί πινακίου φακής. Εκεί το πήγαιναν από την αρχή, και ήδη πολλοί Ευρωπαίοι έχουν πραγματοποιήσει το στόχο τους και με γεμάτα πορτοφόλια ζουν τα όνειρά τους στις ηλιόλουστες παραλίες του Ελλαδιστάν.

Ιδού τι προβλέπει το σχιζοφρενικό νομοσχέδιο που συνέταξαν οι νεομνημονιακοί γεννίτσαροι του ΣΥΡΙΖΑ με τρικυμία εν κρανίω:

«Τέλος στην "ειρήνη" ιδιοκτητών - ενοικιαστών
 Βαρύ το χτύπημα στα έσοδα από ενοίκια, φέρνει αναγκαστικές εξώσεις

Με το πολυνομοσχέδιο οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν φόρο και για τα ενοίκια που δεν εισέπραξαν - Έως και 40% η αύξηση στη φορολογία των μισθωμάτων - Βαρύτατος και ο ΕΝΦΙΑ

Δεκαετίες πίσω γυρίζει την ελληνική κοινωνία η κατάργηση της δυνατότητας εκχώρησης ανείσπρακτων μισθωμάτων προς το δημόσιο. Με μελετημένα χτυπήματα, το πολυνομοσχέδιο που καταθέτει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση με τα προαπαιτούμενα, ανοίγει μια νέα εποχή στις σχέσεις ιδιοκτητών – ενοικιαστών και προδιαγράφονται σκηνές απείρου κάλλους, με τους ιδιοκτήτες να αναγκάζονται να κινήσουν γη και ουρανό για να εκδιώξουν τους ενοικιαστές που δεν πληρώνουν τα νοίκια τους.

Και αν ακόμη πολλοί ιδιοκτήτες... έχουν τείνει χείρα βοηθείας στους ενοικιαστές τους και έχουν δεχτεί, λόγω της οικονομικής κρίσης, κάποια μείωση του ενοικίου ή και καθυστερήσεις στην καταβολή του, προκειμένου να μην "ξεσπιτώσουν" επιχειρήσεις και νοικοκυριά, αυτό αλλάζει και ουσιαστικά ο νέος νόμος απαγορεύει τέτοιες πράξεις αλληλεγγύης. Και η κυβέρνηση το επιτυγχάνει αυτό με δύο τρόπους:

1ον: Με το πολυνομοσχέδιο ο ιδιοκτήτης θα πληρώνει πλέον από φέτος και για το εισόδημα που δεν εισπράττει από το ενοίκιο. Ενώ ως τώρα δηλαδή μπορούσε να δείξει κάποια ανοχή στην καταβολή του ενοικίου και, αν χρειαστεί, να εκχωρεί στο δημόσιο τα μισθώματα που δεν εισέπραξε μέσα στη χρονιά ώστε να μη φορολογηθεί, αυτό από το 2015 καταργείται. Έτσι απειλείται πλέον άμεσα να πληρώσει φόρο και για το "φέσι" που τυχόν του αφήνει ένας ενοικιαστής, αν συνεχίσει να του δίνει "τράτο", αφού η χρονιά τελειώνει σε δυόμισι μήνες και τελικά θα κληθεί να καταβάλει φόρο εισοδήματος σαν είχε εισπράξει κανονικά τα χρήματά του, ώστε να πληρώσει και την εφορία το 2016.

2ον: ακόμα χειρότερα για τον ιδιοκτήτη, αντί η κυβέρνηση να ενσωματώσει τα εισοδήματα αυτά σε μία ενιαία προοδευτική κλίμακα όπως υποσχόταν μέχρι πρόσφατα (ώστε να πληρώνουν λιγότερα τουλάχιστον όσοι έχουν σχετικά χαμηλό εισόδημα) αφήνει ξεχωριστά τον φόρο ενοικίων και μάλιστα αυξάνει αναδρομικά και το ποσό του φόρου (15% αντί 11% για κάτω από 12.000 ετησίως και 35% αντί 33% για πάνω από 12.000 ευρώ).

Με άλλα λόγια, αν κάποιος ενοικιαστής πλήρωσε πχ το α΄εξάμηνο κανονικά στον ιδιοκτήτη, αλλά καθυστερεί ήδη 3 μήνες, ο ιδιοκτήτης είναι αναγκασμένος να ρωτήσει άμεσα και να πιέσει τον μισθωτή πότε θα πληρωθεί τα ενοίκια αυτά, γιατί αν μείνει απλήρωτος και στο τελευταίο τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου, τότε θα έχει εισπράξει μόνο τα μισά λεφτά, αλλά θα φορολογηθεί και για το 50% που δεν θα έχει εισπράξει μέχρι τέλος του χρόνου.

Αν για παράδειγμα εισπράττει 1.000 ευρώ το μήνα (ή δύο ενοίκια των 500 ευρώ κλπ) πρέπει να αποδώσει και φόρο 15% , δηλαδή 1.800 ευρώ, ενώ στην περίπτωση αυτή θα έχει εισπράξει 6.000 ευρώ. Τελικά δηλαδή θα του μείνουν για να ζήσει 4.200 ευρώ, σαν να εισέπραττε δηλαδή ενοίκιο 350 ευρώ το μήνα και όχι 1.000. Αν φυσικά ξεπερνά και τα 12.000 ευρώ, τότε η εφορία θα του ζητήσει το 1/3 του ετήσιου ενοικίου, στην πράξη όμως θα του πάρει τα 4 από τα 6 ενοίκια που εισέπραξε!

Και σαν να μην έφταναν αυτά, όπως επισημαίνει και η ΠΟΜΙΔΑ, με τις νέες διατάξεις:

1. Επιβάλλεται στυγνή φορολόγηση στα αποδεδειγμένα ανείσπρακτα μισθώματα, εξωθώντας την κοινωνία σε αναγκαστικές εξώσεις, αλλά και αυτοδικίες, αφού και οι νόμιμες εξώσεις σήμερα απαγορεύονται.

2. Αυξάνεται η φορολογία των μισθωμάτων έως και 40% την ώρα που ζητείται η καταβολή βαρύτατου ΕΝΦΙΑ από τους ίδιους φορολογούμενους!

Προφανώς τα προβλήματα αυτά δεν τα βιώνουν όσοι έχουν ακίνητα φιλέτα που τους επιτρέπουν, παρά την ελληνική οικονομική κρίση, να εισπράττουν πολύ υψηλά ενοίκια από πολυεθνικές, ναυτιλιακές, πρεσβείες ξένων κρατών κλπ.»
(protothema)