ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχει πρόοδος χωρίς σύγκρουση. Συνειδητά ή ασυνείδητα, άτομα και έθνη εμπλέκονται στον αέναο πνευματικό αγώνα της Συμπαντικής Εξέλιξης, έναν αγώνα για την επικράτηση της Αλήθειας κατά του ψέματος, της Δικαιοσύνης κατά της αδικίας, της Αγάπης κατά του μίσους - αγώνα που αντανακλάται στο υλικό πεδίο προκαλώντας, δυστυχώς, πολύ ανθρώπινο πόνο… Θέτοντας κανείς τον εαυτό του στην υπηρεσία της Αλήθειας υπηρετεί το ύψιστο συλλογικό συμφέρον.

**Η Αλήθεια υπάρχει, το ψέμα πρέπει να εφευρεθεί.
**"Θα γνωρίσετε την Αλήθεια και η Αλήθεια θα σας ελευθερώσει" Βίβλος
**"Η μεγαλύτερη απώλεια στον κόσμο είναι η διαφορά μεταξύ αυτού που είμαστε κι αυτού που θα μπορούσαμε να γίνουμε."
**"Όταν οι φιλόσοφοι βασιλέψουν και οι βασιλιάδες φιλοσοφήσουν, μόνο τότε θα ευτυχήσουν οι λαοί." Πλάτων
**"Η αξία του ανθρώπου καθορίζεται από το σκαλοπάτι της κλίμακας της αγάπης πάνω στο οποίο στέκεται." Τορκόμ Σαραϊνταριάν

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

"Δημοκρατία" χωρίς ουσιαστική Αντιπολίτευση

Ποια Δημοκρατία; Υπάρχει, υπήρξε ποτέ, δημοκρατία στην Ελλάδα με ή χωρίς αντιπολίτευση; Πολλοί έχουν ακόμη ψευδαισθήσεις ότι το διεφθαρμένο και αποτυχημένο πολιτικό σύστημα που ζήσαμε στη Μεταπολίτευση κι αυτό που οδυνηρά βιώσαμε και βιώνουμε στο πετσί μας στα χρόνια των μνημονίων είναι Δημοκρατία. Χα, χα, χάαα!
Μόνο που εδώ δεν ισχύει το "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι" διότι είναι οι πτωχοί τω πνεύματι που στενάζουν πληρώνοντας με οδύνη τα ωψώνια της "δημοκρατίας" του ΚυνοβΟλευτισμού και των διαπλεκόμενων ολιγαρχών εντός και εκτός Ελλάδας...

Κατά τ' άλλα, εσείς οι πτωχοί τω πνεύματι συνεχίστε να ελπίζετε στη ΛΑ.Ε., τη "Χριστιανική Δημοκρατία", και  στ' άλλα τυχοδιωκτικά πολιτικά μορφώματα που θα σχηματιστούν για να καλύψουν το αντιμνημονιακό κενό.

Τέλος πάντων, για όσους πιστεύουν ότι το μόνο που λείπει στη δημοκρατία μας είναι μια καλή αντιπολίτευση, παραθέτω το επόμενο άρθρο του προέδρου της Χ.Δ.:

ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Του ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΛΙΑΡΑΚΗ,
ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

«Η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της Κυβέρνησης στο Κοινοβούλιο, έδειξε ολοκάθαρα, αυτό που υποστηρίξαμε την επαύριο των Εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου. Ότι δηλαδή το αποτέλεσμα των εκλογών αυτών ήταν ότι η "δημοκρατία" μας θα λειτουργεί ουσιαστικά χωρίς Αντιπολίτευση.

Και εξηγούμαστε:

Ν.Δ., ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΠΟΤΑΜΙ υπερψήφισαν το 3ο Μνημόνιο. Η Ένωση Κεντρώων ναι μεν δεν το έχει υπερψηφίσει αφού δεν βρισκόταν ούτε στη Βουλή, αλλά ο Πρόεδρος της Βασ. Λεβέντης, σε κάθε ευκαιρία "ευχαριστεί την κυρία Μέρκελ που έσωσε την Ελλάδα". Για τη Χρυσή Αυγή δεν γίνεται λόγος, γιατί με τη νεοναζιστική – νεοπαγανιστική φύση της, υπηρετεί τις πιο σκοτεινές περιοχές του κοινωνικού συστήματος.

Όσον αφορά το Κ.Κ.Ε. η πάγια γραμμή του είναι η ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος και η οικοδόμηση ενός σοσιαλιστικού κατά τα πρότυπα του σοβιετικού μοντέλου.

Ο στόχος της ανατροπής του Καπιταλισμού σήμερα, με δεδομένη την παγκόσμια επικράτησή του και τα χάλια τα δικά μας, ενοχλεί τον Καπιταλισμό όσο και ένα κουνούπι ενοχλεί ένα βόδι επειδή κάθησε στο κέρατό του.

Στα 2015 που ζούμε τα άμεσα ενδιαφέροντα των καπιταλιστών – Δανειστών μας είναι ξεκάθαρα:

1) Πάση θυσία, του ελληνικού λαού, να εφαρμοστεί και το 3ο Μνημόνιο, όχι μόνο για να μη χάσουν τα λεφτά τους, αλλά και για να πολλαπλασιάσουν τα κέρδη τους, σε χρήμα και γεωπολιτική ισχύ.

2) Να παγιοποιήσουν το καθεστώς της νέου τύπου κατοχής με τη συμμετοχή – συνενοχή όλων του πολιτικού συστήματος. Η διαφοροποίηση του Κ.Κ.Ε. και της νεοναζιστικής Χ.Α. αποτελούν, για το σύστημα, γαρνιτούρα στην τούρτα της "δημοκρατίας¨του!

3) Ν' αρπάξουν όλο το δημόσιο πλούτο της Χώρας και να ταπεινώσουν ένα λαό που η ιστορία του είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με αγώνες για ελευθερία, δημοκρατία, αξιοπρέπεια και πολιτισμό.

Σ' αυτούς τους άμεσους και επιτακτικούς στόχους, ποιο από τα κόμματα της σημερινής βουλής θα προβάλει αντίστασή; Ποιο θα είναι ουσιαστικά Αντιπολίτευση στην νεομνημονιακή Κυβέρνηση;

Η Ν.Δ., το ΠΑ.ΣΟ.Κ., το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων τι είδους αντιπολίτευση θα ασκήσουν; Το μόνο που θα έχουν να κάνουν θα είναι να υπενθυμίζουν στην Κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της, απέναντι στο "Μνημόνιο Τσίπρα – Καμμένου" και να πιέζουν για την πιστή και άμεση εφαρμογή του.

Η φωνή των κομμάτων αυτών θα είναι στην ουσία η φωνή των Δανειστών, η φωνή της Μέρκελ και του Σόϊμπλε, του Ντράγκι και της Λαγκάρντ. Η στάση τους αυτή, θα είναι απόλυτα συνεπής με το γεγονός ότι το 3ο Μνημόνιο δεν είναι "τέκνο" μόνο των "Τσίπρα – Καμμένου", αλλά και δικό τους, αφού το υπερψήφισαν.

Όμως, αν δεν θα υπάρχει Αντιπολίτευση και αντίσταση μέσα στη Βουλή, αυτή πρέπει να οργανωθεί και να εκφραστεί και πολιτικά, μέσα στη κοινωνία, μέσω ενός πραγματικά πατριωτικού και δημοκρατικού συνασπισμού δυνάμεων με στόχο την κοινωνική και εθνική απελευθέρωση.»

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

(πηγή)